Máte niekto drevenú podlahu v bielom (bielenom) dube?

Páčia sa mi drevené podlahy, úplne bledé, niečo podobné ako biely /bielený/ dub. Máte niekto takúto položenú? Aká je jej údržba?
Odpovedať
ahoj, videli sme ju u jednych znamych - povodne sme ju chceli mali z tych absolutne najdrahsich na trhu, este aj taky zvlastny povrch, ze nebola tvrda ako laminatka a neklopkala udrzba ok, ziadne cmuhy, jednoduche vysavanie aj umyvanie jediny problem su spary - po dvoch rokoch uz ich bolo dost vidno a to bola vlastne jedina vec, ktora sa im nepacila a upozornili nas na nu ak ste pripraveni na to, ze spary budu po case riadne vidno a budu tmavsie, tak ano
Odpovedať
@ivus36 my sme povodne strasne chceli masivnu podlahu sivy dub... akurat nasa novostavba nejak pomaly schne a predstava, ze sa mi draha podlaha "zduje" a budu tam medzery, tak to ma odradilo. Tak davame lacny laminat a casom nejake drevo...uvidime, este mame casu na rozhodovanie, tak potom napisem .-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ja by som ju tiež chcela. nemáte takú niekto? reálne foto v interiéry by bolo fajn.
Odpovedať
Profilova fotka
Všetky dizajnové vychytávky (bielené, príp. morené), zmena odtieňa drevenej krytiny, sa Vám môžu časom prejaviť defektne, ako už bolo uvedené skôr v škárach, ale aj na každom škrabanci. Zmenu vo farbe budete následne ťažko opravovať.
Odpovedať
s tým treba rátať. je to prírodné drevo, ktoré časom mení farbu, či už biele alebo tmavé. ale podľa mňa vždy škrabanec na dreve vyzerá lepšie ako na lamináte.
Odpovedať
nemá niekto foto takej podlahy v zabývanom interiéry?
Odpovedať
akurát riešim tento problem aj ja,kúpili sme masivnu 1,5 cm podlahu-dub,je fakt neutrálna-možno až moc neutrálna,je to priemyselná podlaha-bude sa to lepiť na zem na lepidlo-2,5cmx40cm take prúžky,prebrúsi sa to a potom sa to bud lakuje alebo olejuje-a veľmi by som chcela bieliť olejmi-no manželovi sa to totálne nepozdáva-ani bielenie ani olejovanie-vraj tá údržba olejovanej podlahy rokmi vyjde poriadne draho a bielenie?vraj každý vryp a špinu vidno po rokoch v špárach,,tak by som bola rada keby napísal niekto kto má doma takúto podlahu dlhšie
Odpovedať
Profilova fotka
Surová drevená podlaha môže pôsobiť naozaj nevýrazne, jej ošetrenie kvalitnými lakmi, príp. olejmi úplne zmení jej vzhľad, zvýrazní farbu a kresbu dreva. Manžel má v prípade debaty o olejovaní pravdu, údržba je náročnejšia a stojí aj viac peňazí, na druhej strane, keď chcete opraviť alebo obnoviť lakované parkety, jednása o úplnú rekonštrukciu (celoplošné brúsenie, tmelenie, lakovanie). Ak chcete vidieť, ako drevená parketa "ožije" po lakovaní, urobte si vzorku. V každom prípade by som odporučil obrátiť sa na "parketára", kontakty sú aj na stránke Cechu podlahárov Slovenska. V prípade záujmu môžem odporučiť podľa regiónu.
Odpovedať
@peterpb pozriem,vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@peterpb Ahoj, chceli by sme do domu priemyselnu podlahu - asi dub - lepene kusky (odpad), máš s tým skúsenosti? Vieš mi poradiť nejakého dobrého dodávateľa - pomer cena a kvalita? taktiež aj práca? sme z BA. Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?