Marmoleum - ukladanie v stromčekovom vzore

Abojte. Je mozne ukladat marmoleum v systeme click bez lepenia v stromcekovom vzore (vid foto)?ak ano,ma s tym niekto skusenost?
Odpovedať
@marcel714 My mame marmoleum polozene (ak sa tak teda ta nepodarena robota da nazvat), a toto si neviem ani len predstavit. S marmoleom sa velmi tazko pracuje, trosku ho zohnes a hned sa trha. A neviem si predstavit ze by Ti ho niekto narezal tak pekne pravidelne ze by to slo takto ukladat. A co je podla mna zasadny problem- spaja sa to pomocou takeho "pasika" ktory sa nahrieva- zatavi sa to, a toto mat kazdych par cm, nebolo by to pekne. Skus sa popytat vo firmach kde to robia. Ak sa rozhodnes si to dat, mozem Ti potom "odporucit" od ktorej firmy ruky prec... 8-(
Odpovedať
@maminecka2 ty asi myslis nieco ine.lebo marmoleum sa bud lepi alebo uklada bez lepenia.click system.to spajanie roztavenym pasikom si pamatam na klasicke linoleum.
Odpovedať
@marcel714 Nuz, neviem co myslis Ty x-) Pokial viem taketo moznosti ma vinyl- bud lepit alebo click. A ano, tymto sposobom sa spaja aj obycajne "lino"-- ale to je nespravny nazov, je po nejake PVC. Original marmoleum/linoleum je prirodny material zlozeny z lanoveho oleja (odtial nazov linoleum), drevnej "mucky", prirodnych silic. S "linoleom" ktore pozname vsetci z jedalni apod. nema nic spolocne- teda jedine to ze je to plat zrolovany do rolky a lepi sa na podlahu. Vlastne je to lacna napodobenina marmolea/linolea.
Odpovedať
Tak som si to prave dostudovala x-) A ano, aj marmoleum existuje ako click- je to nalepene na korkovej platni. Len by ma zaujimalo ci sa to tiez potom spaja tym pasikom alebo ako. A tiez cena, lebo aj to lepene nie je najlacnejsie a toto bude zrejme drahsie. Dobre vyberaj firmu.
Odpovedať
@maminecka2 podla mna sa aj ti click musi lepit a veru je len velmi malo firiem ktore vedia s marmoleom pracovat. A davat marmoleum do rybieho chvostu je podla mna blaznovstvo. Aj ked tu su aj taky machri co spravili cele ihrisko v skolke z marmolea.
Odpovedať
@marcel714 Nebolo by jednoduchšie zohnať rolované PVC, linoleum alebo marmoleum v tomto dekore a položiť ho do miestnosti ako jeden kus?
Odpovedať
@ajana1 Ano, presne. Ked si predstavim ako nam doondali pokladku marmolea- a to "len" polozit zrolovane pasy..., tak uz teraz sa desim ako by to dopadlo pri tomto. Ale zasa naslubovat hory-doly dokazu... :-x
Odpovedať
Mozno je to jednoduchsie,ale predsa len ma zaujima ci je technicky mozne pri click systeme vyskladat taky vzor.
Odpovedať
@marcel714 spytaj sa na nazor vyrobcu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@maminecka2 ktora firma je zla?
Odpovedať
@priadka Stavrem- nikdy viac... Cele zle
Odpovedať
@maminecka2 mám problém nájsť firmu na pokládku lepeného marmolea v roliach, málokto si to dáva robiť, je málo referencií, málo firiem, ktoré robia pokládku. Nemáte náhodou odporúčanie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@priadka Nuz, zial, nemam :-S Iba tuto negativnu- po uuuplne ze kazdej stranke... Ak absolutne nezozenies nikoho ineho a oslovis danu firmu vezmi si mesiac dovolenky (alebo dva), nastuduj si technologicky postup a kontroluj ich non- stop. Moje skusenosti: Objednany iny dekor... (nakoniec sme si ho nechali)...Aj tak objednane male mnozstvo (takze doobjednavka- vyyyrazne zdrzanie)... Nivelak v kazdej izbe v inej vyske (takze dorabali- dalsie zdrzanie)... Pokladka- neodstranene necistoty z podkladu... Pokladane vedla seba z dvoch objednavok (povodnej a doobjednavky- a teda znacne ina pigmentacia)... Vzduchove bubliny pod marmoleom... Absolutne odflaknute spoje... Diery po neodbornej manipulacii, natrhnute marmoleum... Krive odrezanie... Zatajovanie sa, ked konecne nahodou zodvihol mobil alebo odpovedal na mail prislubil chlapov, ale tito neprisli... Ked aj prisli- bez naradia, alebo bez pasky na spoje, alebo nevedeli co maju vlastne robit... Na opravu dier doniesli nejaky tmel v uuuuplne inom odtieni.... Nabytkari, ktori tu nahodou boli v ten den im pozicali aspon obdobny odtien... Atd. Bola to tragikomedia, ked na to spominam musim si ist uliat. Zhrnutie: draho, ale za to zle!!! Inak pan veduci sa velmi divil ze to pracovnici takto pos..., ze maju kopec spokojnych klientov- hlavne nemocnice, skolky... No ano, ale tam zrejme pokladaju umele linoleum (PVC, ci co to je), s ktorym sa uplne inak pracuje. A nehovorim o panovi (externistovi, ktory nam robil listy), ze musel napravat zavady ktore porobili v jednej skolke...
Odpovedať
@maminecka2 no tak teda ďakujem, Stavrem určite nie. Kedy vám to dodávali? Našla som teraz, že aj Breno predáva marmolem, len neviem, či robia aj pokládky, zajtra im zavolám.
Odpovedať
@priadka Takto nejako dva roky dozadu sme objednavali, a zacal nekonecny pribeh, posledneho panaka sme videli niekedy koncom augusta 2017? Cca. Este mal prist nieco doopravovat a uz o nom odvtedy nechyrovat... 8-( Nastastie deti narobia taky neporiadok ze to pokazene marmoleum takmer nevidiet x-) A nehovoriac o tom ako nam ho pokazili dalsi- oceliari prestriekavali zabradlie a ostriekali ho ciernou fakt odolnou farbou, drevari zas natierali drevo cimsi bielym, toto mame poprskane... Este jedna rada- nedavaj si uplne svetlunky odtien, ja nadavam kazdy den. Drzim palce.
Odpovedať
@priadka A kazdy den kontrolovat co ne/porobili, kym sa to este da zachranit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?