Marmoleum

je zarazajuce, ze niektore prirodne materialy vyzeraju ako umele a ine umele, PVC vyzeraju ako drevo... Clovek, ktorý chce dom zariadit v zdravom, prírodnom a udrzbovo nenarocnom style, vlastne nema sancu..vyberame podlahy do domu a vhodnu podlahu, ktora by bola v dekore dreva, vyrobena na prirodnej baze,lahko udrziavatelna vlastne asi ani nevyraba nikto...
Odpovedať
Samozrejme, ze mas sancu - dajte si drevo alebo korok.
Odpovedať
korkovu podlahu :) , alebo linocork, je to prirodne ;-)LinoCork je prírodné linoleum je vyrobené z prírodných surovín obnoviteľných (lanový olej, korkoký prášok, živica mletý vápenec). Linoleum má dlhú životnosť vysokú záťažové Odolnosť k aj v extrémne zaťažovaných prevázkach, ako sú hotely, kancelárie, nákupné centrá atď. Tieto mramorové podlahy vzorované vo Veľkej odtieňovej ponuke sú ideálnym riešením pre dizajnové realizácie moderného bývania. http://www.korok.sk/index.php?cl=prod...
Odpovedať
Profilova fotka
@veryhappy my mame v rodicovskom dome,kde momentalne byvame korkovu podlahu.Do nasho domu by som si ho ale nikdy nedala.Pri pokladke inak tiez to dost dlho smrdelo,ale neviem teda ci to bol korok alebo lepidlo,ktorym firma nam ho lepila.
Odpovedať
pozor,nemyslela som korok,ktory sa lepi,ale krasnu korkovu plavajucu podlahu,ktora sa sklada a stoji aj pekne vela,okolo 40-50eur/m2 ;-)
Odpovedať
@veryhappy linoCork- nema ale dekor dreva, ci ano?
Odpovedať
@bosoriak drevo a korok nesplnaju podmienku minimalnej udrzbovosti ...oderky, suchance...
Odpovedať
Profilova fotka
dlaždice s dekorom dreva, absolútne prírodný materiál, okrem zložiek lepidla.
Odpovedať
@katarinasc no maju dekor korku
Odpovedať
Prírodné linoleum (teda i Marmoleum - čo je len obchodný názov) nemôže nikdy vyzerať ako drevo kvôli spôsobu akým je vyrábané. Ako dobre napísal/a Bosoriak - daj si drevo:) Iná prírodná možnosť nie je. Možno uvažovať i o lamináte - jeho konštrukcia je z veľkej časti drevo. Dokonca i PVC nemusí byť taká katastrofa - z veľkej časti ide o ropu, plnidlá (prírodná soľ) - otázka je potom zmäkčovadiel, o ktorých som tu už niekedy písal. I drevená podlaha sa môže dobre udržiavať a čistiť - ide len o správny výber. Olejovaná podlaha by to však rozhodne nebola. Čo sa týka škrabancov, tak každý jeden povrch sa poškriabe, aj dlažba... Takže tomu sa nikdy nevyhneš. Lepšia je prevencia - dobrý systém rohoží zachytí veľké množstvo nečistôt, ktoré spôsobujú oder materiálu. Bosá noha alebo papuča ako taká to nie je... A ktorý prírodný materiál to vypadá ako umelý? Pokiaľ si hovorila o Linoleu resp. Marmoleu - tak to je jeho prirodzený vzhľad - ak nepočítame pigmenty. To že kedysi (ale i dnes) PVC vypadá rovnako je preto, že PVC len imituje Linoleum, ktoré sa vyrábalo desiatky rokov skôr ako PVC. A vlastne prírodné linoleum z časti imitovalo mramor (preto i Marmoleum) - je to však dané spôsobom výroby ako som už hovoril.
Odpovedať
@katarinasc vyrába sa dlažba s dekórom dreva
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?