Mala hrubka poteru.

Ahojte. Budem v najblizsich dnoch davat cementovy poter. V niektorych miestach hrubka vychadza len 3,5 cm (merane od vrchu systemovej dosky podl. kurenia). Najviac je tak 5,5-6 cm. Poznate prosim vas niekoho kto daval poter len v takejto hrubke? Ake to moze mat dosledky? Co sa stane ak poter praskne? Aktualna skladba podlahy: - zakladova doska - hydrobit - 6 cm polystyren EPS 100 S, prilepeny PUR penou k hydroizolacii - 3 cm systemova doska podl. kurenia + trubky o priemere zhruba 1,5 cm uchytene plast. uchytmi k systemovej doske Vysku poteru uz nemozem upravit kvoli osadenym vchodovym dveram a schodisku. Poter bude cementovy s pridanymi plastifikatormi a PP vlaknami. Kari siete ani ina sietovina tam nebude. Podlaha bude z vacsej casti plavajuca, v mensich miestnostiach dlazba.
Odpovedať
Profilova fotka
3,5 cm stačí, pevnosť zabezpečia vlákna a medzery v systémovej doske, kde je betón hrubší. Povedal by som, že nielen stačí, ale je optimálna.
Odpovedať
Je to v poriadku, tak to ma byt
Odpovedať
Vdaka za odpovede.
Odpovedať
@stavitel_bob bude asi problem take kurenie vobec vyregulovat, ked mas take rozne hrubky poteru...
Odpovedať
@gashtaan podlahovku mam len na prizemi a primarne budem kurit kachlovou pecou. Ak jediny problem co sposobi tensi poter bude horsia regulacia kurenia, tak budem spokojny. Mal som skor obavy, aby poter v dosledku malej hrubky nejak vyraznejsie nepraskal a neposkodil tym trebars rurky podl. kurenia alebo dlazbu.
Odpovedať
@stavitel_bob to ma zaujalo. Pises podlahovku mam len na prizemi. Takze hore radiatory a k tomu kachlova pec? Kolko to cele stoji... len kachvolva pec nie je lacna zalezitost. Tipujem podlahovka, radiatory, systemove dosky, kachlova pec, komin - pod 20 tis to asi nebude.... V dnesnej dobe sa v celku divim.
Odpovedať
@mr79 tak ako pises - hore su radiatory, dole podlahovka a kachlova pec. Pec vykuruje prizemie a ciastocne cez otvorene schodisko aj poschodie. Chcem ju vyuzivat najma v zime pocas hlavnej vykurovacej sezony. Podlahovka by mala sluzit na dokurovanie, prevazne na jar a na jesen. Taktiez ako temperovanie pocas dlhsej nepritomnosti. Vstupne naklady su samozrejme vdaka peci vyssie, ale myslim si, ze celkovo je to spolahlive, primerane komfortne a z dlhodobeho hladiska rentabilne riesenie.
Odpovedať
No ja uz som vazny blbec z poterov, prosim Vas je tu niekto kto by mi poradil a odpovedal na otazky? dom bungalov, projektant navrhol nad podpivnicenou castou skladbu parozabrana- 150EPS 120mm -pvc separacna folia 2m- poter - 68mm- podložka- laminat...co to ta podlozka ma vlastne byt? nejak mi tam chyba hydroizolacia...netreba? na nepodpivnicenu cast- penetrak - hydrobit 8mm- eps 150 120mm- separacna folia- poter 60mm podlozka- laminat Vrta mi v hlave hlavne ta hydroizolacia + je 6 cm na cementovy poter dost? co ked je niekde krivsia platna(urcite je niekde vyssie) davat alebo nedavat kari rohoze.... a kde v tom je to podlahove kurenie a ta doska na kt je ulozene...alebo to urobit bez ? .. som z toho uplny tlk.... bude vdacna za kazdu radu a usmernenie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?