Liata podlaha - epoxidový alebo polyuretánový náter?

Profilova fotka
Zaujímali by ma vaše skúsenosti. Firmy, ktoré odporúčate a samozrejme aj ceny :-)
Odpovedať
A kam ta podlaha pojde?
Odpovedať
aj mna by to zaujimalo nakolko tiey planujem dat minimalne na prizemie liatu podlahu.... mna skor zaujima ako to odolava napríklad poskrabaniu nakolko mam malého psika.....da sa to niejak osetrovat? brusit?? atd???
Odpovedať
Profilova fotka
obývačka spojená s kuchyňou cca 80m2 @klara321
Odpovedať
detto :D ale z hruba 100stvorcov
Odpovedať
No, ja mam epoxidovu liatu podlahu v garazi, nelakovanu a teda nic moc to nie je. Brusit sa to neda, akurat tak zbrusit a nanovo vyliat. Lahko sa poskriabe, extremne lahko. Ja by som si to urcite do domu nedala, strasne lutujem, ze do garaze sa nedala dlazba. Moze sa stat ze poter niekde praskne, nikdy neviete a samozrejme liata podlaha praska spolu s tym. Moze sa stat ze niekde poter navlhne, tiez nikdy neviete /nam podtiekol sprchovy kut/ a ta liata podlaha sa potom oduje a popraska..... Ja viem, ze je to teraz velky hit davat do rodinnych domov, ale podla mna by to malo zostat iba vo vyrobnych halach. Epoxidovy nater je ine ako epoxidova liata podlaha. S polyuretanom skusenosti nemam, nebude este maksi ako expoxid?
Odpovedať
a nemohlo to byt len zlym vyhotovenim??? neviem len sa pytam....polyuretan je urcite maksi.... my sme chceli epoxid lesteny cisto biely...ale ked pisete ze ako sa to sprava tak nas pes by tomu dal....
Odpovedať
@mitulus1 poznam jednu epoxidovu podlahu v obchode. Aj po rokoch pouzivania na nej nejake markantne zmeny nevidim a to tam behaju ludia so vsetkym co na topankach doniesli z vonku. Je sice matna, nie zrkadlovo leskla, ale doteraz krasna. Uz peknych par rokov. Polyuretan je maksi, prijemnejsi na bosu nohu ako tvrdy epoxid ale ako je odolny voci psim drapom neviem. Len tolko poviem, ze obycajne nase PVC ma sice kopu skrabancov ale od psich drapov ani jeden a to tu za poslednych 20 rokov zilo viac psov ako ludi. Pri kombinacii pes a epoxid by som sa skor obavala toho pred cim nas veterinar vystrihal pri plavacke, ze sa na nom psom smyka, obzvlast ak maju dlhsie nechtiky a pre starsich havosov to moze byt preblem pre klby a chrbticu.
Odpovedať
@zita19 super...vdaka ya info....este sa poradim a urcite si to hlavne niekde obzriem...ja skrz toho psa asi by som siel ne do lestenej ale matnej bielej...ale zase si myslim ze nelestena je skvor nachylna ako lestena...lebo napríklad ked je niejaka glazura napríklad na dlazbe tak to je dost tazko poskrabat napríklad psikovi.... uvidim kazdopadne to nieje najlacnejsia zalezitsot..najlacnejsie co som nasiel bolo 28eur/m...mozno ostanem nakoniec len pri velkoformatovej dlazbe..
Odpovedať
mne sa strasne paci toto ...ale z obrazku nieje jasne o aky typ podlahy ide... podla mna epoxid...
Odpovedať
Profilova fotka
Existuje viac možností tzv. liatych podláh. Epoxidy a polyuretány tu už spomenuté boli, epoxid je naozaj tuhý a krehký a teda vyžaduje maximálne stabilný podklad bez trhlín. Voči poškrabaniu ostrými, tvrdými predmetmi odolný nie je, tento nedostatok sa dá zmierniť použitím polyuretánového laku. Ďaľším nedostatkom epoxidu je nízka odolnosť voči UV žiareniu, takže biela pri oknách časom určite zožltne. Väčšinu týchto nedostatkov nemá polyuretán, vhodne vybratý je pružný, UV odolný, tým, že je pružný, má určitú pamäť a jeho poškrabanie je zložitejšie. Rozdiel medzi náterom a liatou podlahou je hlavne v hrúbke aplikovanej vrstvy. Nesmieme ale zabudnúť ani na finálne cementové samonivelačné stierky v rôznych farbách, ktoré sa v poslednej dobe tiež často používajú v RD, napr. Ultratop. Nájdete cez Google...
Odpovedať
@mitulus1 pozrite si...www.liatepodlahy.sk
Odpovedať
@peterpb takze podla vas radsej ist do polyuretanu ?? a cenovo na stvorci je v nich rozdiel???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
V prípade požiadavky na vyššiu kvalitu a komfort je určite polyuretánová liata podlaha lepšia voľba. Cena je oproti epoxidu vyššia. Ak máte záujem o kontakt na konkrétnu firmu, napíšte mi do správy.
Odpovedať
@mitulus1 na tom obrazku to nebude epoxid.
Odpovedať
@klara321 skor polyuretan...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@peterpb zaujímam sa tiež o liate podlahy resp.lešteny betón. Moc sa v tom nevyznám ale chcem niečo také aká na obrázku do kuchyne a obývačky...viete mi poradiť? Vopred ďakujem
Odpovedať
@klara321 @mitulus1 Může být, epoxid s matným povrchem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@mitulus1 Dobry den. Uz ste poriesili podlahu? Mame macky a architekt nam odporuca lesteny beton.
Odpovedať
nakoniec som do toho nesiel....je to zbytocne drahy luxus podla mna...siel som do dreva
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Nejake odporucanie na realizatora PU podlah? Idealne Zilinsky kraj, ak nahodou niekto... Planujem do dielne.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@peterpb Chceli by sme sa spytat: Budeme mat polyuretanovu liatu podlahu. Najprv urobila firma betonovy poter a potom nivelacku. Ale aj po nivelacke zostali v kutoch diery. Firma ich chce zaliat epoxidom. Je to spravny postup?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak dodržia technologické postupy, tak áno.
Odpovedať
@exponent Dobrý večer, nejaký kontakt na fi, čo robí tie 3d podlahy v žilinskom kraji? dík
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?