Leštený betón v kuchyni - ako sa to robí?

Zdravím, prerábame si rodičovský dom a do niektorých izieb ( hlavne kuchyne) si chcem dať leštený betón. Vie mi niekto poradiť koho si zavolať a ako sa robí, poprípade cenu a tiež či predtým treba poter alebo nie? PS: v miestnosti chcem aj podlahové kúrenie. Díky
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
U nas sa bude leštiť poter.
Odpovedať
@eis4 a dá sa aj to? Lebo mne povedali, že nie...na poter ide iný piesok ako do lešteneho betónu...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 tak teraz mi hovoril mm ,že sa včera rozpraval z jeho ženou ale jeho nezastihol kto nam to bude robiť.a od min roku sa to zmenilo ( chodia na školenia.) a zistili ,že poter veru nestačí. Tak sorry min rok nam povedali inak. Firma je bauservis.
Odpovedať
@eis4 ďakujem, skúsim sa informovať
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 dnes sme sa tam stavili a zistili sme - 10-15 cm beton B25-B35. Musi tam byť kari sieť. Tak nakoniec nam budu robiť liatu čo sa dáva do hál.čakám na cenovu ponuku. Robia aj terazzo ale to je drahé. Vďaka za vašu otazku ,lebo naďalej by som bola v tom ,že stačí poter.Boli by sme nemilo prekvapení keď by prišlo už k realizácii.
Odpovedať
Aj ja som rada, že mi dávate info...ste zlatá.... budem rada ak mi napíšete aj cenu za 1m2. Ak nenájdem niečo v okolí RK budem tiež kontaktovať túto vašu spoločnosť.... Ja chcem takéto podlahu, no pod spodkom chceme aj podlahové kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 vyzerá to podobne čo sme nakoniec vybrali.cenu zatial neviem. Leštenie betonu je okolo 30€ u nich ale tam su vyšie náklady na ten beton keďže sa podlahovka sa musí zaliať lepším betonom a hlavne vyššia hrubka. Dám vedieť keď mi pošlú CP. Mali tam vzorky dalo sa vybrať z asi 8 odtieňov.
Odpovedať
Zaujimavo to vyzera, no na mna to je tak trocha, teda dost chladne. Ale ako nevyzera to vobec zle, len to nie je asi nic pre mna.
Odpovedať
@eis4 zdravím, chcela by som sa opýtať, či Ti poslali to CP a ako pokračuješ s LB. Dík
Odpovedať
@eis4 ahoj, toto je tá firma? http://bauservis.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 Na patológiu ako stvorené... :-p
Odpovedať
beton sem beton tam, len nikde nevidim diletacie 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba 😎😎😎😎😎😎😎😎😎 ?????
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 zatial som nedostala CP .zajtra sa chystám zavolať. @jamk1 všetko sa dá spríjemniť nábytkom,kvetmi a doplnkami ,aj pohladovo chladná podlaha. Mne sa to páči ale hlavne mi ide o to aby ma to prežilo a neriešila som každu chvilu kde mi vydulo podlahu @rkorba to asi bude liata podlaha,preto tam nie sú dilatácie. Nevyzerá to ako beton. Beton nie je taký dokonalý.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 ano je to ono.
Odpovedať
@eis4 liatu mame v sprchacoch, kazdu kvapku vody na tom vidno, ani na dotyk to nieje extra pre mna prijemne. V garazi ked zametam elektrizuje to.
Odpovedať
@eis4 ďakujem krásne :) @atlaska @mikita2 tak je to vec vkusu a všetko zavisí aj od toho ak je to robené, preto sa radím tu na MS, chcem fakt skúsených odborníkov, nie nejakých suplikantov....ľudia si to chvália-nemá to špáry, nezachádza, nevydúva sa...
Odpovedať
Hento na tých fotkách mi príde skôr ako vyliaty epoxid, než leštený betón. Ak chcete čistý betón, rátajte s fľakmi - (prirodzená vlastnosť betónu) a s tým, že musí byť naozaj kvalitne spravený - správny betón, dobrá teplota na spracovanie, mierne vetranie pri schnutí (žiadny prievan) inak tam budete mať praskliny a pri väčšej ploche budú potrebné dilatačné špáry
Odpovedať
@zuzu233 odbotnik neodbornik ta ovrcho a uprava je rovnaka. V varazi ma to netrapi,chodia tam auta,ale sprchace to uz je o inom. Zlata dlazba. @expeeert lesteny beton je lepsi ako liata.mozem porovnat z vlastnej skusennosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja som skôr za ten beton ,ale bolo by to ovela zložitejšie,už to nechcem komplikovať .v septembri sme mali bývať a ešte sme ani nezačali,vďaka našim úradom a šuflikantovi ktorý nám mal vybavyť SP. Ten beton by nás vyšiel drahšie namiesto poteru. Ach už to riešim 2 roky ,ale vzdávam to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Veľa z vás si mýli epoxid a leštený beton.Ja idem dať leštený betón do celého domu, pod tým podlahovku. Kto bude mať záujem pošlem foto
Odpovedať
@michalturan prosím dajte dáke fotečky a ak možné aj detailu dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@michalturan aj na ked mozem poprosit foto
Odpovedať
@michalturan kto ti to robil? a vies poslat aj nejake foto?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim si ze lesteny beton nebude vsade dobra volba. Aj ked sa naimpregnuje tak myslim ze napr. v kuchyni ti kvapne olej a mas ho tam naveky... 8-) Ak prides z von s mokrou podrazkou hodis na lestenom drzku, smyka sa jak slak. Brat ma lestenu pancierovku v garazi a na zaklade tejto skusenosti ja som nerobil do garaze lesteny beton ale som vyzrety vodostavebny beton brusil sanacnou frezou. Vyzera to super ale je to megapracne no a ked tam kvapne olej asi ma trafi slak... :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím Vas, leštený beton robím iz 10 rokov ,taktiez realizijem metlickovu upravu(protismykova) vhodnu na chodníky alebo prijazdove cesty, resp. Parkoviská. V pripade zaujmu ma nevahajte kontaktovat.
Odpovedať
Tu mate nazorne ukážky
Odpovedať
@milan227 už netreba, už rok bývame vo vlastnom
Odpovedať
@milan227 ďakujem už je neskoro
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@abobo Zdravim, ja som pred betonazou podlahy v garazi. Bol som rozhodnuty pre lesteny beton, ale po Vasom prispevku som trocha pribrzdil.... Mozem poprosit o foto bruseneho betonu sanacnou frezou??? Mame v praci v sklade pancierovu podlahu a nezda sa mi nejak dramaticky klzka. Vdaka.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?