Laminatky priamo na linoleum

Zdravim..ide to podla Vas?..aj bez podlozky?
Odpovedať
Profilova fotka
Treba použiť aj podložku.
Odpovedať
ale iste, ide to. laminátka sa dá položiť aj na holý betón, na zámkovú dlažbu, dokonca aj na trávu... Otázny je výsledný efekt - funkčnosť a životnosť, užívateľská spokojnosť.
Odpovedať
podklad pod dlazbu ma byť primerane tvrdy linoleum je cca 4 mm socialisticke ? alebo dnesne ako hrubši papier?
Odpovedať
Mozes to skusit, mame v byte laminatku na origo podlahe s linom na tom je tvrdsia papierova podlozka alebo co to je a na tom potom este penova folia...nie je to dobre riesenie, zalezi aj ci mas rovnu podlahu alebo nie...takto to bolo uz ked sa byt kupil a pojde to vsetko von, vyrovnat podlahu a urobit ako treba. Ak to mas rovne a das vacsiu hrubku malo by to byt OK.
Odpovedať
pukanie, prehýbanie, rozpadávanie podlahy, zanášanie špiny do vzniknutých puklín a medzier.. áno išiel by som do toho! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@romankraner73 Da sa aj tak. Mali sme v byte a bolo to v poriadku.
Odpovedať
Je to lino lepené alebo len položené, a v akom je stave? V paneláku /40 ročnný/ sme mali lepené socialistické PVC linoleum. V 1. izbe s najhorším stavom /vyduté, bolo cítiť popraskaný podklad/ sme ho dali pred položením laminátok dole. Výsledok horší ako pred. Strhli sme aj temer polovicu poteru hr. od 2 do 20 mm. Časť ostávajúceho poteru išla odtrhnúť., ale časť držala fest. Museli sme vyliať hodne samoniveláku a počkať. Na to penová podložka a tak laminát. V ostatných miestnostiach kde som dával laminát -vyduté časti PVC prerezal, zatlačil do roviny, prelepil páskou, potom 3mm penová podložka a laminát. Okrem prvej som si podlahy robil sám Vtedy sa ešte podlahy k sebe lepili. Klik som videl len na výstave ako novinku neskutočne drahú. Zatiaľ všetko v pohode.
Odpovedať
Vyhodit staru podlahovinu vyrovnat somivelizacnou stierkou dat parozabranu ,podlozku a laminat ak to takto urobite a mate dobry laminat tak vydrzi dlho ale moj nazor ako odbornika na podlahy laminat je zlisovany hnoj pocase vrzga rozpada sa. Najlepsia alternativa je vynilova podlaha
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?