Kúpa dlážkovice

ahojte, máte nejaké referencie na firmy, od ktorých kúpiť dlážkovicu? Kvalita spracovania, dodávka, cena?
Odpovedať
@sle Cena zodpoveda kvalite, kupoval som z dakej firmy co ti vyhodi goole, skoro vsetky su z oravy / polska, Ked chces lacne tak to aj tak vyzera. Ja som to chcel na povalu tak som neriesil. Spracovanie fajn, drevo horsie 1. trieda bude urcite lepsia, zvol si aspon daku borovicu alebo nieco kvalitnejsie ak to ches mat na mieste kde sa to aj popuziva. Rozvoz, ludia vcelku mily, az na to ze obiehaju pol slovenska a vyrazaju vever cize rano o 2:00 telefonat ze uz sme pri vas..
Odpovedať
@sle Ahoj, mne bol odporuceny sibirsky smrekovec z http://www.severskedrevo.sk/ ,ale ked som tam bol osobne tak mi povedali, ze to je zbitocne drahe do interieru cca 21e/m2 a poradili mi smrek, ta vyzerala velmi dobre( z mojho laickeho pohladu) 28mm za cca 13/m2 . Ale dovoz netusim kedze vidim, ze si az od Puchova. Najlepsie asi spravis, ked najdes miestneho predajcu a osobne pozries co je to za material.
Odpovedať
@sle ja mam vsade cerveny smrek, ale iba vonku. Terasove dosky boli uplne rovne
Odpovedať
Dík, pozrem aj okolie, myslím že to bude jednoduchšie, hlavne v prípade nejakej reklamácie, čo sa pri mojom "šťastí " môže strať. do interiéru chcem obyčajný smrek, terasu by som už dal zo sibírskeho. V interiéri chcem použiť tenšie dosky, a na husto podkladové hranoly.
Odpovedať
my sme brali od www.tatranskyprofil.com a uplna spokonost - brali sme tu najhrubsiu dlazkovicu (3cm) na strop a zatial nevypadol ani jeden suk. S dodavkou trochu meskali ale inak komunikacia aj doprava super ... Ak by bolo treba poslem nejake foto
Odpovedať
@sle Porozmyslaj nad tym smrekom, myslim ze som bral tiez smrek horsiu triedu kukni na rozdiel: http://www.modrastrecha.sk/blog/sysel...
Odpovedať
@bandr pošli, som zvedavý, ako to vyzerá. Chcem použiť mäkké drevo, nie lakované, iba olej, aby bola teplá podlaha, pretože nemám podlahové kúrenie. @sysell ten rozdiel je vidno.. ešte pouvažujem, či radšej nezoberem z blízkeho okolia, než sa nejako negatívne prekvapiť..
Odpovedať
@sle vo fotoblogu som pridala foto - dufam ze pomoze
Odpovedať
Ahoj. Ja som bral dlazkovicu z http://www.severskedrevo.sk/. Dopravu do Povazskej Bystrice poriesili oni, kvalita vyborna. Po pozitivnej skusenosti som nasledne zobral od nich dlazkovicu aj na poschodie. Komunikacia a ochota, mozem doporucit. Pokial si z okolia Puchova a budes chciet kuknut, ako to vyzera v skutocnosti, mozeme si dohodnut navstevu :)
Odpovedať
@bandr , @joshuagrey dik za info, pokladali ste si to sami? rád by som si to položil sám, mám odskúšanú iba laminátku, tá je v pohode.. s drevom skúsenosť nemám. Môžem si objednať aj rôzne dĺžky? niektoré potrebujem 3metrové, niektoré viac..
Odpovedať
@sle sami uplne nie, ale myslim ze to nie je nic zlozite kedze dlazkovica ma drazky a pekne to zapadne ... a rozne dlzky neboli problem aj ked my sme brali iba 5metrove kedze sme to davali na strop ... Treba to vsak konkretne s nimi prebrat a dopravu sme tiez mali "gratis" ....
Odpovedať
už som volal ku nam, jednému výrobcovi, 2,5cm x 13,5 cm, cena 9,5m2. narežú mi presné dĺžky, ake chcem, aj dovoz v cene. myslím že to je fajn. keď to bude aktuálne, tak objednávam odtial. Ešte musím poriešiť schodisko a potery. Už predtým som bral od nich hoblované dosky na lavičky a bol som spokojný. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
len nevyberaj ju podla ceny ale podla kvality :)
Odpovedať
ved hej.. ale vysoka cena nezaručuje vždy kvalitu ;-)
Odpovedať
@sle Ked to neches lakovat kde ta dlazka bude? Uvedomujes si ze olej je skor symolicka ochrana, ked budes po tom chodit zasvinis to masnymi, spinavymi nohami a dlazka casom dost zajde a bude hnusna..
Odpovedať
@sle jednoznacne dlazkovica od BPP Mame v celom dome palubku, ta od BPP je 100% najlepsia - perfektne vysusena, hladka tak, ze ju netreba uz prebrusovat.. Dali sme ju aj do dalsieho domu, co sme prerabali, 100% spokojnost.. Okrem toho mame aj od oravakov - katastrofa cista, zle vysusena, prebrusovat bolo treba, velke medzery mame teraz , nikdy viac od nich... A urcite nelakovat, ale natriet tvrdym voskovym olejom - 100% spokojnost aj po 5 rokoch uzivania je stale krasna.. @sysell to je mytus.. vosk a olej, to je to naj pre drevo.. Ako pisem, mame v celom dome a nemenila by som.. Lakovanu mame u starkych, supe sa, derie tam, kde sa najviac chodi.. Ta nasa je najkrajsia prave tam, kde sa najviac chodi. A ked potrebujes nieco opravit, tak len prebrusis a pretries, nevidno vobec rozdiel, ziadne flaky a pod...
Odpovedať
Tiez som za tvrdy voskovy olej,ziaden lak.Je velky vyber odtienov,len treba predtym vyskusat na vzorke dreva.
Odpovedať
@akvi daj foto ak mas, dik jas dom dal vonku a po jednom lete cierna, v dome mam na povale a uz vidim cmuhy kade som chodil
Odpovedať
@sysell foto mam v albume
Odpovedať
Chceli by sme čo najsvetlejší vzhľad. Aký vosk alebo olej by ste použili?
Odpovedať
@akvi hmm na tom tmavo to tak nevidno, ten vosk vyzera ze je to aj nejaka vrstva a lespia klavita, ja som mal olej ale bolo to o nicom
Odpovedať
@sle Pouzili sme od firmy Osmo a teraz naposledy aj od PNtech - tie su trochu lacnejsie a zatial spokojnost s oboma, aj ked s Osmom mame 5 rocnu skusenost, s tym PNtech zatial ani cely rok byvania nepresiel..Ale vyzera, ze sa to bude spravat rovnako dobre.. Farbu si vies zvolit akukolvek, my mame orech a v spalni bielu (ale taku, ze vidno strukturu dreva). Da sa samozrejme kupit aj transparentna, cize zachovas tu klasicku drevenu vizaz, len potom odporucam kupit special s UV filtrom, lebo smrekove dosky ti dost zozltnu.. @sysell no samotny olej by mohol vytvorit podobny efekt, ale chcelo by to veela vrstiev. Mame kuchynsku dosku a aj stol osetreny cisto lanovym olejom, ale ako vravim, vela vrstiev a hlavne, dokonala hladkost dreva, co pri tak velkej poche, ako je podlaha, to by bolo fest pracne... Takze ten tvrdy voskovy olej je dobre riesenie, ta dlazka je na dotyk velmi prijemna a tam, kde sa najviac chodi, tak sa akoby vyhladila chodenim a je uplne krasna..
Odpovedať
Tiez som chcela zachovat co najsvetlejsi vzhlad a aby nezozltlo,pouzili sme najprv OSMO dekoracny tvrdy vosk.olej biely,potom bezfarebny polomatny.Smrek je kartacovany,aplikacia toho dekoracneho bola trochu narocnejsia.
Odpovedať
@schwester no a prave v tomto je lepsi ten PNteh, lebo oni to maju 2v1, ze nedavas dekoracny a potom ten tvrdy voskovy, ale ten je uz rovno napigmentovny.. Clovek si usetri pracu..
Odpovedať
@akvi Osmo ma taky tiez,hned na podlahu ktory je farbeny,maju aj biely,ale nam vyhovovalo toto viac,kupila som si vzorku 1dcl,dala narezat dosticky borovica ,smrek,obycajny aj kartacovane a skusali sme,potom sme sa rozhodli,stalo to za to, kazde malo iny odtien.
Odpovedať
@schwester len tusim tie farebne dost kryju, ze nevidno tu strukturu dreva , ako pri tych dekoracnych.. Inak my sme tiez skusali odtiene na odrezkoch z palubky a veru, bol rozdiel na smrekovej oproti borovicovej palubke.. Takze treba urcite vyskusat...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@sle Ahoj. Už si kúpil tú dlážkovicu? Takisto zháňam niečo podobné, no neviem sa rozhodnúť. Mám dilemu, či kúpiť mäkké drevo alebo radšej niečo tvrdé. Ak mäkké, tak od koho (resp. ak tvrdé, tak od koho). Ďakujem.
Odpovedať
@bjozko ahoj, ešte nie, z oravy nechcem brať - v mojom okolí je výrobca dlážkovice, tak zoberiem od neho, písal som to vyššie. Keď bude sa bude dokončovať pec, tak ju objednám, záleží aj na vlhkosti v stavbe. čo sa týka názorov, je to pol na pol, veľa ľudí vraví že mäkke drevo nie, niekto ano.. záleží asi na preferencii.. chcem mäkké drevo, je teplejšie, aj keď sa ľahko zničí. No poškriabe sa aj laminátka, obije dlažba, Nič nie je večné, hlavne ked po nej behajú nezbedné detiska :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?