Ktorý drevený materiál je dobrý na podlahy?

Ahojte.Dnes sme zacali robit podlahu koli vrzganiu ktore islo riadne na nervy.odokryli sme gumu a na hradach su nabite total nemozne dosky ktore maju odlisnu sirku.cize musime vytrahat ]-( chceme usetrit nejake to e tak dumame co by sme nabili na hrady.boli sme v jednej firme kde nam poradili drevotrieskove dosky.ale na nete som sa docitala ze su dobre na nabytok a podlaha je predsa len nieco ine.co by ste nam poradili?urobili sme velku chybu ze sme si pred kupou osb dosiek nepozreli celu podlahu len kusok kde to vyzeralo relativne ok. :-| vopred dakujem za tipy. :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, prosím ťa, ty si myslíš že osb dosky nie sú dobré na podlahy?my tiež teraz riešime podlahy v podkroví a uvažujeme práve nad osb doskami.
Odpovedať
@babo79 @zzuzullka v podkrovi mame spravenu podlahu na osb doskach a su ulozena na drevenych tramoch.osb dosky su ukladane krizom na seba a su k sebe priskrutkovane a tiez k hradam. na jednom miesto to vrzga ale ni eje to nic hrozne. mame dve osb dosky na sebe a medzitym sa doporuca dat mirelon ktory vraj dokaze eliminovat tieto vrzgania. na osbckach mame uz len plavacku. je to rychla montaz a osb su presne rezaene tak nemas problem s ukladanim
Odpovedať
@andrejh0 dakujem pekne za tip.aj my sme rozmyslali nad touto alternativou.odovzdam chlapom nech sa mozu pustit do prace :-D :-D kupili sme osbecka s perodrazkou a teraz po prekvapku co na nas cakalo po odkrytiu komplet podlahy sme rozmyslali kupit osbecka bez drazky tie vacsie tabule...
Odpovedať
@zzuzullka nie nie su dobre na podlahu na odporucili s preodrzkou.len my sme vcera odkryli gumu ze ideme zacat montovat ,len nas cakalo prekvapenie dosky nabite na tramoch su neni ronakej sirky tak preto hladame inu alternativu ako kupit nanovo dosky na tramy.
Odpovedať
@babo79 mame bez perodrazky tie velke tabule a v pohode ved to aj tak zsorubujes dohromady a ked budes prekryvat spary ako my tak uplne v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@babo79 my máme teraz podlahu zloženú z drevených dosiek a na tom sú 2 vrstvy betónu, celkovo cca 8 cm a na tento betón by sme chceli dávať osb dosky. už ďalšiu vrstvu betónu tam nechceme dávať, aby to nebola príliš veľká záťaž na stropy- staviame podkrovie- ale musíme tú podlahu najskôr nejako vyrovnať lebo teraz je tam výškový rozdiel miestami až 2 cm. myslíš že ani na takéto použitie nie sú osbčka dobré?
Odpovedať
andrejh0, aku hrubku mirelonu?
Odpovedať
@zzuzullka na vyrovnanie nivelak a nie osb.osb ti skopiruju tie nerovnosti.to chcete davat na beton este osb? to je aky beton klasicky alebo zelezobeton? ak mate unosny strop tak tie osb su zbytocne.
Odpovedať
@bazulka v pohode staci 2mm.tensi sa velmj lahko roztrhne pri manipulacii s osb
Odpovedať
Dakujem andrejh0 :-)
Odpovedať
@andrejh0 tak nakoniec ideme prekryvat spary osb doskami presne ako si napisal budeme ich davat do kriza.najradsej by som volila beton a nato osb ale to by sme museli spevnit odspodu strop takze toto bude jednoduchsie x-)
Odpovedať
@andrejh0 a ozaj dakovan za ten mirelon ideme kupit aj to ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andrejh0, my chceme dávať pod tie osbčka drevený rošť a tým by sme tie nerovnosti vyrovnali, že niekde by sme dali hrubšiu drevenú latu a niekde tenšiu a tak by sme sa s tým museli vyhrať. je tam klasický betón a nivelák sa myslím robí len do hrúbky 5mm, kebyže s ním chceme vyrovanť až 2cm nerovností tak by sme sa asi nedoplatili.tie stropy čo tam teraz sú, tak sú z drevených trámov robené, na nich sú dosky a na tom je ten betón. takže nič ťakžé tam už nechceme dávať, aby to tie stropy uniesli...
Odpovedať
Profilova fotka
Pre vyrovnanie v hrúbke vrstvy 20 mm je možné použiť aj samonivelačné stierky určené pre takéto vrstvy, pravdou je, že to nebude najlacnejšie. Lacnejšou alternatívou by mohol byť kotvený rýchloschnúci cementový poter vytvorený zmiešaním špeciálneho rýchloväzného cementového pojiva s kamenivom a prikotveného k podkladu spojovacím mostíkom. Ak je podkladný betón (poter) dostatočne únosný, je to vhodnejšia alternatíva, ako nekonečné vrstvenie rôznorodých materiálov.
Odpovedať
@zzuzullka potomsa mi to zda zbytocne s tymi osbckami skorej by som s apriklanal k rieseniu od @peterpb. davat rost a vyrovnavat ho doskami vacsou mensou je moc ale moc pracne
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb, @andrejh0, práveže my sa bojíme toho, že ten strop nie je veľmi únosný a už ho nechceme veľmi zaťažovať...a ešte som vám asi zabudla povedať že by som chcela dať ešte aj polystyrén alebo minerálnu vatu kvôli zatepleniu ale hlavne odhlučneniu a to som myslela, že dám pod tie osbkča...my s manželom sa v týchto veciach vôbec nevyznáme takže vôbec nevieme čo máme teda urobiť...
Odpovedať
Profilova fotka
Pri vyrovnaní poterom zaťažíte stropnú konštrukciu pri priemernej hrúbke 20 mm cca 40 kg/m2, či to strop zvládne je skôr otázka na statika. Kročajovú izoláciu je ideálne dávať pod poter, keďže ten máte už hotový, túto izoláciu ste schopní zrealizovať naozaj iba v zdvojenej podlahe (OSB dosky). Pre výber kročajovej izolácie by som odporučil porovnať hodnoty útlmu kročajového zvuku.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb, takže si myslíš že najlepšie riešenie budú predsa len tie osbčka? a ty v tomto odbore pracuješ? keďže sa tak vyznáš :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Už zopár rokov... Ak budete robiť podlahu z OSB dosiek, hrúbka OSB by mala byť min. 22 mm a raster vyrovnávacej konštrukcie hranolov ("postrholcov") by mal byť dostatočne hustý, aby nemohlo dochádzať k príp. priehybu. Pre podlahy je dobré použiť OSB dosky pero- drážka a ich osadenie na hranol vyplniť pružným tmelom, napr. polyuretánovým, aby ste zamedzili príp. "vŕzganiu". Ďaľšia úprava závisí od typu nášľapnej vrstvy, ktorú použijete.
Odpovedať
@zzuzullka aha no to je pekne ked neskor das podmienky xi. no rieisl by som to ako tramovy strop kde das tramy na nosne murivo a potom mas vlastne novy strop a na to das osb tak ako radi @peterpb aj so zvukovou izolaciou.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0, no ja som toto už riešila aj v inej diskusii a tak som teraz zabudla, že tu som nenapísala o tej izolácii :-) asi teda dáme tie osbčka...
Odpovedať
@zzuzullka tak potom osbck ana rost a pod to zukovu izolaciu a mas to vybavene
Odpovedať
fakt vadi vrzgajuca podlaha? :-) bo nam tiez vrzga, ale ja to mam rada :-N Aspon viem, ze sa niekto blizi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi 100 bodov. tiez mi nevadi prijemne vrzganie parkiet :)
Odpovedať
Profilova fotka
@aquabelle mne teda vrzganie podlahy nepripada vobec prijemne. odkedy mi to ani neviem kolko krat zobudilo drobca prave ked som najviac potrebovala aby spal, to pre mna prijemny zvuk nie je. to som si po case vystriehla kde to este nevrza a ked spal, chodila som len tadial :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch tak ako mne fakt nevadi ... a niekedy to teda vie pekne zavrzgat, ale mne vcelku nevadi praskanie dreva
Odpovedať
Profilova fotka
@aquabelle no, predtym to ani mne nevadilo, teraz som na vsetky ostre zvuky hakliva a hadzem ich do jedneho vreca, lebo krpca fakt vsetko zobudi a to sme okolo neho nechodili od zaciatku po spickach, takze nechapem preco, ale je to tak. neskor uz budem aj ja zase otrla ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb , @andrejh0 nepočuli ste náhodou niečo aj o tomto type podláh? http://www.knauf.sk/sk/produkty/sucha... alebo http://www.knauf.sk/sk/produkty/sucha... ??? nedalo by sa aj toto použiť na tú našu podlahu. sa trocha obávame aby tie osbčka nevŕzgali keď sa bude po nich chodiť...ale nikde som sa nedočítala ako tieto knauf podlahy dávať na nerovný povrch a na izoláciu tak ako to chceme my...
Odpovedať
@zzuzullka Tomáš má takú podlahu http://domcek.multiply.com/photos/alb... U vás na vyrovnanie buď rošt + suchú, ale ľahšie je dať tenký poter, napr. anhydrit na kročajovku, perlitbetón na kroč. Dajte si to ale prepočítať u statika. Prípadne len nivelačku a odhlučnenie riešiť zospodu, ak sa bude dať, a ak bude treba. Je v prízemí moc počuť kroky?
Odpovedať
@zzuzullka nepocul som o tom ale zajtra mam stretnutie s rigipsakmi na jednom projekte co pre nich robime a sa ich spytam na to. vyzera to celkom dobre ale aka bude cena. ako pise @blacksr ten statik to isti s napriklad betonom a mozes dat izlaciu a na to dratko beton cca 5cm a mas pokoj. otazne ako vysoko mozes dvihat podlahu. perlit beton by som nedaval je to blbost to je vhodne do pivnic. izolacne schpnosti to nem temer ziadne. kecal som s kolegom a ten vravel vyrovnat pdolahu nivelakom na rovno, dat izolaciu a na to prilepit osbcky a ak vrzgne nieco tak su to len kolena...pokial tie osbcky budu davane na presne k sebe a nebudu nasilu k sebe tlacene.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?