Ktoré podlahy sú najlepšie na horné poschodie domu?

Nevieme sa rozhodnut aky typ podlahy dame na horne poschodie domu. tak by som vas chcela poprosit o radu ohladom typov podlah - ktore su podla vas najlepsie, najlahsie na udrzbu a najkrajsie...
Odpovedať
1
2
11
No neumím ti poradit co je neljepší. My máme doma bambusovou podlahu. Je nádherná a narozdíl do jiných časem neztmavne. Má zajímavou strukturu. Po vlastních zkušenostech ti ale dám dobrou radu. Ať už se rozhodneš pro cokoli, zjisti si u prodejce, jaké okolní podmínky jsou pro podlahu nutné. Nám například nikdo neřekl, že bambusová podlaha potřebuje vyšší vzdušnou vlhkost a tak nám po zimě /topení/ popraskala, reklamace byla dost náročná a vůbec to bylo k naštvání. Dnes už se to srovnalo, ale bylo to dost stresující. Takže obecně, čím tvrdší dřevo, tím méně se udělají různé rýhy. A také pokud je to přírodní a né umělé víc to pracuje atd., ale zase to jde za čas obrousit a znovu nalakovat, tedy obnovit. To u umělé nejde, když ji zničíš máš smůlu. ALe to je zase otázka více let.
Odpovedať
dakujem, ja som rozmyslala aj o dlazdickach alebo by sme chceli aj nejaky iny material ako drevo... len ja sa v tom velmi nevyznam, tak som potrebovala poradit.. ale tu bambusovu podlahu idem pozriet ako vyzera.. dik ;-)
Odpovedať
my mame v casti bytu drevene parkety: je to pekne, najma ak mas rada prirodne materialy, co sa udrzby tyka, treba to voskovat raz za cas, a niekedy aj prebrusit v kuchyni je dlazba, tam je lahka udrzba, ale je dost studena a velmi tvrda(to pozna na vlastnej kozi najma dcerka) koberce nemozeme mat kvoli manzelovej alergii na roztoce :-| svokrovci maju laminat, zdalo sa mi to teplejsie ako drevo, ale potom som sa dozvedela, ze pod tym maju 2cm polystyrenu, aby mohli behat bosi ;-)
Odpovedať
ja by som chcela aj take akoby z terakoty, no neviem, aky to je presne material, raz som to niekde videla- uz si nepamatam kde, ale bojim sa, ze to asi do domu nepojde (kvoli udrzbe).. neviete nahodou, co myslim?
Odpovedať
Profilova fotka
no veru ani my nevieme co pouzit 8-) aby to bolo dobre nie predrazene a abyto bolokvalitne :-D :-D :-D myslela som ze plavajucaje dobre rieseniealeaj tu ma odradzaju ludia ze vraj ak je zla taksa v nej robia dierky aj od opatkovych topanok, tak neviem pojdem sa asi poradit do stavebneho centra:-)
Odpovedať
ahojky,my mame v kuchyni dlazbu a v ostatnych izbach podlahu plavajucu.a poviem vam ak vas susedia kazdy den nevytapaju,tak je to dobra vec,okrem kupelne.je to jednoducha montaz a aj udrzba. a vobec sa nerobia diery od popdpetkov.
Odpovedať
hlavne sa rozhodni podla toho ake mas kurenie!!! ak podlahove tak dlazbu, ak radiatory tak mas moznosti viac. Teraz bude niekto protirecit ze aj na podlahovku sa daju dat parkety...!!! ano daju sa dat, ale drevo a material ktory musis dat pod parkety (folia...) maju tepelnoizolacne vlastnosti urcite vacsie ako dlazba, takze by ti nedavala podlahovka tolko tepla, resp. lacnym parketam ci plavajucej podlahe by to mohlo aj uskodit!!!
Odpovedať
Profilova fotka
my mame v obyvace plavajucu podlahu, v spalni parkety, stare prebrusene a na chodbe dlazbu. No ak by som este raz mala rozhodovat kde co dam tak by som sa rozhodla takto, tie miestnosti, ktore mas teple, napr. cely den tam svieti slnko by som kludne dala plavajucu a mozno aj kombinaciu s dlazbou. No a vtych chladnejsich miestostiach jednoznacne parkety. No ale ak mas dostatok fin. prostiedkov, tak by som urcite vsatde dala parkety alebo drevenu podlahu, je ovela teplejsia ako plavajuca podlaha a o dlazbe ani nehovoriac.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, francy, taky bych chtěla dlažbu po různu do bytu. Zejména asi do koupelny. Ale zatím nikdo nepsal -jaké zkušenosti. http://www.modrastrecha.cz/forum/show...
Odpovedať
ja by som si uz dlazbu nedavala.vadia mi tie spary.ktore zoskarednu :-| vyhovuje mi laminat,nie je s tym tolko roboty ako s drevennymi parketami.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, mne sa moc páči priemyslová mozaika-kantovka - typ divoký remeň http://www.l-trading.cz/files/kantovk... http://www.l-trading.cz/files/kantovk... Inak sme sa rozhodli dať od obyvačky, spalne a chodby Thermofix http://www.vseprobydleni.cz/clanek.ph... - imitácia dreva http://www.fatra.cz/index.php?typ=FAA... Počula som, že je to dobrá podlahová krytina, odolná, stála farba, ľahká údržba. Keď sa spravý diera, dá da jednoducho vymeniť. Jeden známy ju má už rok a je moc spokojný, tak uvidíme ...
Odpovedať
Profilova fotka
nam akurat od dnes pokladaju teak :-D vsade okrem izieb tam davame spat povodne a dobru 30 rocne parkety :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat, ci mate niekto skusensti s tou poterovou podlahou. Neviem sa rozhodnut, ci do kuchyne plavajucu podlahu, korok, alebo dlazbu, ale videla som aj tu poterovu lesklu dlazbu, len neviem, ci nie je moc studena a ako sa udrziava. ALebo ci sa neposkodi, ked nieco tahsie spadne na zem. Teraz v byte mame plavajucu v kuchyni, uz som ju pokrstila, ked mi spadol valcek z odstavovaca taky 2 kg-ovy. Prosim poradte.
Odpovedať
čo je to "poterová dlažba". tiež sa rozhodujem, akú dlažbu kúpiť. Predavač nám ponúkol dlažbu s imitáciou prírodného kamena. je to Taliansky výrobok, vraj sa to dá položiť tak, že sa nemusia robiť špáry, iba tesne vedľa seba. máte s tým niekto skúsenosti? neviem sa rozhodnúť a je to len a len na mne. Ak rozhodnem zle, budem to mať na tanieri. tú dlažbu chceme do kuchyne, obývačky a pracovne.
Odpovedať
Profilova fotka
Prosím vás, neviete mi poradiť, kde predávajú dlažbu s imitáciou dreva? Strýko si to dal pred pár rokmi do kúpelne a je to nádherné, len to tam už nerobia a neviem to nikde zohnať :-( Vyzerá to veľmi pekne a naozaj ako drevo, dlaždičky nie sú rovné, ale majú takú "drevovú" štruktúru. Neviete náhodou niektorá? Prosííím x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zelik, neviem, ci sa to presne vola poterova dlazba. Videla som to raz v casopise a aj v nejakom programe o byvani som videla ako to davaju do obyvacky. Myslim, ze sa to leje ako beton a necha schnut. Je to taky jednoliaty leskly povrch. Hod link na tu dlazbu, co vam ponuka
Odpovedať
Profilova fotka
sylvinkam: skus toto: http://www.rosanfloor.com/index_slova...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte tak my prave riesime podlahu do kuchyne, jedalne a vstupnej chodby. spolu by to malo byt cca 30 m2 a pravdepodobne jeden material. neviem co tam dat urice to bud dlazba. pacil sa nam tento polsky gres: http://www.modrastrecha.sk/album/view... len som si nie ista ci napr. v kuchyni ked mi na to spadne tanier alebo nieco tazsie sa to nebude obijat a casom odlupovat. nasi maju v kuchyni nieco take ako mam na dalsom obrazku v albume ale skor taku zulu a maju to vzdy take pekne leskle a dobre sa to udrziava a fakt vydrzi uz popadalo hoco a ziadne oskrete miesta tam nie su. budem rada ak mi date nejake tie odporuacnia ake mate dlazby a ako ste spokojni :-)
Odpovedať
alex ja som velkym zastancom dlazby, velmi dobre sa to udrziava a podla mna je to v kuchyni prakticke, ved si tam mozes dat aj nejaky kobercek, zase si vezmi, kolko sa v kuchyni kvacka, a tak ta voda ide na dlazbu a pekne sa to umyje, podla mna plavacka sa rychlejsie znici Teda aspon ja som kvackos :-D 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby, co je to ten gres? :-N :-N :-N
Odpovedať
aj my mame gres... malo by to mat vzhlad prirodneho kamena, prirodnych materialov... robi sa to inak nez klasicke obklady, kde su vsetky identicke, gres sa vyraba z roznych zmesi co vytvara rozne "vzory" a teda kazdy kus dlazdice je "original"... pridam foto do albumu ;-) PS:snad sa nemylim... ale takto mi to bolo vysvetlene v predajni...
Odpovedať
Profilova fotka
emily ja tiez urcite dlazbu, parkety v kuchyni su podla mna total neprakticke a kedze tam mame podlahove tak by to bola uz totalna blbost ;-) kali vdaka za vysvetlenie, to by mohlo byt fajn, ze nie je kazda rovnaka. este sa snad poinformujem a tesim sa na foto
Odpovedať
Profilova fotka
kali ta dlazba je uzasna, predpokladam ze je to lesteny gres. to sa mi paci ako som uz pisala vyssie. ak sa mozem spytat kolko vas vysiel. lebo mne sa zda hrozne vela dat 1500,-za dlazbu a vacsinou co sa mi pacilo sa pohybovalo 1500 a vyssie
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem Kali za super vysvetlenie, uz mi je to jasne, ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kali, juuuj, krasnu podlahu mate x-)
Odpovedať
jej baby dakujem... kazdy je z nej uneseny...to nas tesi...a dokonca, minule kamoskinej dcere vypadol hrncek na zem (Ikea za 9sk) ste mali vidiet to zdesenie ocami som ho chytala... a on aj tak spadol... a rovno hranou dna o tu dlazbu... mala sa tak vylakala, ze sa nam zamkla na wc... len s obavou som prezerala to miesto... a tam nic, ani len tuk... aj hrncek to prezil :-D :-D takze vrele odporucam vola sa canaria marfil (neviem ako presne sa to vola) a znacka cersanit http://www.cersanit.com.pl/product_a.... alex ... vtedy stala okolo 1000sk+- (uz si to presne nepamatam) brali sme vtedy aj obklady do kupelni, tak nam dali nejaku zlavu a tiez nam vtedy povedali, ze stoji viac, ale ze mali este stare ceny v cenniku, tak nam ich nechali... (ale tomu moc neverim) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
kali idem to hned pozriet, mozno tam najdem nieco co sa mi hodi.
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam sa k teme - dlažby - gresy... je to to najkvalitnejsie co sa da na nasom trhu dostat... je to umely kamen... dlazba je v celej hrubke jednotna, aj ked sa nieco odlupi - to musi byt poriadny naraz :-) - tak ostane pod odlupenim detto material - tak to tak nie je vidiet... inak sa vyrabaju aj gresy s glazurou - je to tenka vrstva na zakladnom gresovom "crepe" - tak pozor... ta ked sa odlupi, podtym je "crep" v inej farbe... inak ja mam 7 rokov v kuchyni plavajucu podlahu a neviem si vynachvalit... aj teraz planujeme mat v novej kuchyni plavacku. je to vec nazoru a skusenosti... a samozrejme na podlahove kurenie je asi dlazba najlepsia - Alex ale nezabudnite pri kupe dlazby kupit aj spec. lepidlo - na podlahove kur. je specialne!
Odpovedať
Profilova fotka
cerler - teda ty sa objavis tusim v kazdej teme :-D ale aspon nam tu ma kto radit :-) no hej uz sme kupili to flexibilne lepidlo. to by tusim malo byt na plavajucu OK. uz sme s tym lepili aj v kupelni a este myslite ze su lepsie tie leskle ako ma kali, tie sa mi velmi pacia alebo sa daju dobre udziavat aj take strukturovane. trochu sa bojim ze bude v tych skarkach zostavat spina a bude sa to zle umyvat. mate skusenosti?
Odpovedať
leskla je uplne super, ale je pravda, ze ked ju umyvam, tak ju musim este suchym mopom lestit... ale potom je krasna ;-)
Odpovedať
1
2
11
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?