Ktorá drevená podlaha sa nepoškriabe?

Profilova fotka
mam skusenosti s exotickou podlahou ,,prado,, ktora sa velmi rychlo poskrabala, vie mi niekto doporucit drevenu podlahu, ktora sa neposkriabe?
Odpovedať
Profilova fotka
QUICKSTEP dava zaruku na oteruvzornost... ;-)
Odpovedať
take drevo neexistuje, kazde sa poskriabe, brusit sa da aj diamant ;-) pri dreve musis ratat s poskriabanim a poskodenim, vyhoda da sa prebrusit a prelakovat, alebo preolejovat.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som jedno riesenie mala, daj si dlazbu s drevenym dekorom, momentalne vyrabaju take, ze na pohlad nerozoznas od dreva, jedine ak sa dotknes :-))) Tiez take budem mat a su nadherne, dokonca lacnejsie ako drevo..
Odpovedať
ved to je na dreve pekne, ta jeho prirodzenost, aj to poskriabanie, ma to charakter, je to priroda ;-) , ked chces presnost, odolnost a neviem co este, do dreva by som nesla
Odpovedať
Bangkirai je veľmi ťažké a tvrdé drevo, vodeodolné a taktiež odolné proti mrazu. Všetky tieto vlastnosti predurčujú Bangkirai na použitie do vonkajšieho prostredia. Pôvodne má drevo hnedo-červenú farbu, po rokoch však túto farebnú originalitu stráca a na povrchu sa vytvára strieborno-šedá patina. Bangkirai nepotrebuje žiadne chemické ošetrenie. Pravidelným ošetrovaním dreva vhodným olejom sa predĺži jeho životnosť a pekné červenohnedé sfarbenie. Popri Teak-u je Bangkirai plnohodnotne renomované a elegantné drevo z Indonézie. Teak je v porovnaní podstatne drahší a dostupný iba v kvadratickej forme. (Bangkirai je cenovo dostupnejší.) Na základe horeuvedených kvalitatívnych argumentov má Bangkirai v porovnaní s Teakom podstatne lepšiu cenu. S jeho výbornou charakteristikou, ako je vysoká tvrdosť a vodeodolnosť, je bangkirai vhodný na: · BANGKIRAI decking: vhodné len pre exteriérové použitie – terasy, obklady, okraje bazénov, zimné záhrady, záhradné mostíky, chodníčky, ploty, plotové stĺpy, záhradné stĺpy, altánky · BANGKIRAI parkety: vhodné pre interiérové použitie Technické údaje o dreve Krajina pôvodu bangkirai: Indonézia Vlastnosti dreva : Drevo je vhodné do extrémnych poveternostných podmienok. Je odolné voči hnilobe, biologickým škodcom a rastom húb. Trvanlivosť dreva : životnosť 20-25 rokov. Chemická ochrana nie je nutná. Prirodzená odolnosť : veľmi vysoká - stupeň 4, aj bez impregnácie proti poveternostným vplyvom, pliesňam a drevokaznému hmyzu; s dlhou dobou použiteľnosti
Odpovedať
Profilova fotka
Ďaľšia alternatíva je IPE Lapacho, tiež veľmi tvrdá drevina. V prípade, že bola otázka položená kvôli domácim zvieratám, napr. psovi (čo riešim aj ja), odporúčam drevo povrchovo upraviť olejom, nie lakom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?