Kto má celomasívnu podlahu a podlahové kúrenie?

Nenájde sa niekto, kto má celomasívnu podlahu (nie lepené vrstvy dreva) na podlahovom kúrení, najlepsie niekolko rokov. Zaujímalo by ma, ci takato podlaha fakt az tak pracuje... Ako chodime po vyrobcoch a predajcoch, dostavame protichodne informacie. Jedni tvrdia, ze celomasivna je absolutne nevhodna, z dovodu, ze drevo bude pracovat, dalsi zas trvrdia, ze praveze celomasivna z 1 kusa je lepsia ako trojvrstvova- ze praveze kazda z vrstiev bude pracovat a vo vysledom efekte to bude ovela viac zjavne. Za celomasivnu argumentuju aj tym, ze 4 mm naslapnej vrstvy moze clovek brusit iba 1 krat (min 2 mm sa pri bruseni musi zobrat, 2 mm ostat)... Kde je pravda? (Izolant ako drevo vobec neriesime, riesime aku taku stalost tvaru) Dakujem
Odpovedať
14 rokov máme jaseňové parkety hrúbky 22 mm na podlahovom kúrení.V zime pri kúrení sa máličko zoschnú a v lete keď sa nekúri sa roztiahnu.Vôbec to už neriešime pretože podlaha je v zime príjemne teplá a v lete zas príjemne chladná lebo je drevená.
Odpovedať
@hela61 chladna lebo je drevena? co potom keramicka alebo lamino podlaha mali ste moznost osobne porovnat?
Odpovedať
@hela61 mate ich celoplosne nalepene? nevrzgaju?
Odpovedať
@jano2007 to" chladná lebo je drevená" som povedala obrazne.A áno v detských izbách máme plávačku,v kuchyni,kúpelni dlažbu tak asi to viem porovnať osobne.
Odpovedať
@martina833 áno sú nalepené celoplošne.
Odpovedať
Profilova fotka
@martina833 Keď som býval v paneláku, mali sme v izbách parkety. Počas vykurovacej sezóny tie parkety mierne putovali, napriek tomu, že kúrenie nebolo podlahové. Ale to súviselo akiste aj s kolísaním vlhkosti. V RD som mal laminátové podlahy a takisto som badal isté "pohyby" na spojoch, aj keď som mal radiátorové kúrenie. Asi to takisto súviselo s relatívnou vlhkosťou, lebo v lete bývalo v dome 50 a viac %, v zime to klesalo hodne pod 30. Teraz mám novostavbu - bungalov - a v podlahe elektrické rohože. Povrch - laminátová plávajúca podlaha. Zatiaľ nejaké zväčšovanie a zmenšovanie- zväčšovanie škár na spojoch nebadám a vysvetľujem si to tým, že vlhkosť mi až tak neskáče, nie sú také rozdiely vo vykurovacej sezóne a mimo nej.. V podlahe mám maximálne 27°C (viac výrobca plávajúcej podlahy nedoporučuje!)... Čo tým chcel básnik povedať? Nielen spôsob vykurovania, ale aj teplota podlahy a takisto kolísanie relatívnej vlhkosti majú vplyv na podlahu bez ohľadu na to, či je z dreva v celku, alebo z dreva pomletého. Ak podlahovku v zime vyhulíš nad 27°C a bude Ti skákať v dome aj vlhkosť - bude Ti podlaha pracovať vždy, aj keď bude "celomasívna z 1 kusa"
Odpovedať
@martina833 Pravda sa hľadá ťažko. A v zásade ju má každý v určitom smere. V severských krajinách sa používajú oba typy podláh - severské krajiny chápte ako "mekku" drevených podláh a podlahového vykurovania. Ak ste zdratná v angličtine pozrite si tento dokument a získate nestranný názor: http://www.kima.se/website1/1.0.1.0/7... Vrstvené parkety majú svoje výhody - jednoduchá inštalácia, parkety už majú povrchovú úpravu a morenie, je veľkoformátová a hlavne vyššia rozmerová stálosť. S tým prebrusovaním to nie je až tak pravda. 4 mm môžete brúsiť určite viac ako 1 krát, ale otázka je koľko krát za život sa chystáte podlahu brúsiť. Navyše tým, že vrstvená podlaha má lepšiu rozmerovú stabilitu, tak tam nevznikajú také nerovnosti aby bolo nutné 2 mm brúsiť, ale môže samozrejme hrať úlohu aj miera opotrebenia. Pri podlahovom vykurovaní by som určite odporúčal celoplošné lepenie. Pri masíve je treba brať do úvahy rovnako úžitkovú vrstvu, ktorú možno brúsiť - tam sa dá brúsiť tiež len do výšky pera. Taktiež je treba brať do úvahy cenu pokládky pri masíve. V konečnom dôsledku je možné oboje a je to hlavne o vzhľade, ktorý Vám viac vyhovuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?