Krocajova izolacia - urob si sam a.k.a. lacno

Zdravim vospolok. Riesim podlahy nasho rodinneho domu a dost ma zarazila krocajova (zvukova) izolacia na poschodi. Dal som si vypracovat nejake cenove ponuky + som pozrel aj roznych vyrobcov avsak ceny zvukovej izolacie podlahy ma pravdu povediac sokovali, viac ako tepelna izolacia. Rozhodne nie som ochotny dat od 10€ / m2 az niekam okolo 50€ / m2 zvukovej izolacie, takze som sa rozhodol ze zacnem hladat alternativy z oblasti "urob si sam". Cize po domacky urobene riesenia.. Jedna sa o drevodom. Prikladam aj obrazok skladby stropu 1.NP a podlahy 2.NP. Strop 1.NP uz je hotovy, cize aj tramy a vata medzi nimi. Taktiez aj OSB doska na nich polozena. Predmetom diskusie je 6cm hrubky krocajovej izolacie na ktoru idu 2cm hrube Rigips Rigidur dosky (som ochotny bavit sa aj o alternativach) a nasledne podlahove kurenie s laminatovou podlahou/keramickou dlazbou v hrubke 12 ~ 20mm. Cize ak niekto pozna lacne sposoby ako odhlucnit podlahu na poschodi, sem s tym ;)
Odpovedať
@trippler kročajová izolácia 6cm? a 2 by ti nestačili? trošku prehnané nie?
Odpovedať
@slavoslav je to takto v projekte, ak znizim podlahy nebudu mi sediet vysky kedze vsetko ostatne uz je urobene (steny a stropy). Nemusi tam byt nutne 6 cm krocajky. Moze byt aj nejaka "vypln".
Odpovedať
@trippler to kde si zobral prosim ta take ceny, ze od 10€/m2 az po 50€/m2 ???? http://www.tobyk.sk/izolacia-podlahy-... https://www.internetovestavebniny.sk/... https://www.vasestavebniny.sk/izolaci... m2 sa hybe od 2€ po 5€....
Odpovedať
kde je m2 6cm kročajovej izolácie za 2€?
Odpovedať
@igigi este raz si precitaj moj prispevok ;-) "m2 sa hybe OD 2€ PO 5€.... " 30mm - 7,2m²/balík - 3,20€/m2 - 19,20€/balik bez DPH - 23,04€/balik s DPH Das ju dvojmo a mas 60mm... Cize 6,40€/m2 Urcite nie 50€/m2... =-)
Odpovedať
čiže 3x viac ako si písal.... :)
Odpovedať
@megdesign pardon, neni to 50 ale 25 €/m2 https://eshop.potichu.sk/produkt/dosk... avsak ta hrubka tam neni 6cm, ale ovela mensia, cize finalna cena za m2 by bola asi aj vyssia.. Kazdopadne, ja nie som stavbar ani nepracujem v tomto priemysle, preto sa pytam ze ake su moznosti v tomto smere, lebo zatial mam len take informacie ake som vytiahol z goglu a to som sa uz presvedcil ze to nemusi byt vzdy najvyhodnejsie. Taktiez, kedze v tomto priemysle nepracujem, neviem co je predymenzovane a co je poddymenzovane. Ano, je to rodinny dom, ale to neznamena ze musi byt dole / hore pocut kazde suchnutie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?