Krb a laminatova podlaha

Viete mi poradit aka ja min vzdialenost medzi krbom a laminatovou podlahou?
Odpovedať
Profilova fotka
Krb mame vo vyske cca 30cm.vsade okolo laminatka. Ziadna dlazba ziadne sklo.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn - je to v pohode, čo sa týka vzdialenosti... Ide o to, čo s tým, ak dačo žeravé vypadne....(?)
Odpovedať
@leonardom nechapem,co je v pohode?
Odpovedať
na laminate mozes zahasit cigaretu a nic sa mu nestane. Ja neviem ako komu co vypadava z krbovej vlozky, nalozim, zapalim po chvilke zavrem dvierka,otvorim ked su v nej len uhliky,prilozim poleno zavrem. Ved uhlik nevyskoci,nema nohy. @leonardom
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn To je v pohode, že vzdialenosť krbu od podlahy je irelevantná... - tak som to myslel.
Odpovedať
Profilova fotka
Obcas mi na laminat vypadne zeravy uhlik a nic sa nedeje.
Odpovedať
@atlaska asi si ešte nikdy v živote nevidela požiar, taký uhlík preletí i 50m, laminát síce vydrží teplo ,ale nie žeravý uhlík, isto ostane na lamináte "okrasa" v tom lepšom prípade. na údržbu pred krbom je laminát nie dobrá voľba,ak je teplovzdušný krb,treba priestor okolo nasávania udržiavať čistý i umývaním podlahy a laminát nemá rád vodu ,vlhko
Odpovedať
@duzu tak potom musi dat ten krb do vzdialenosti 51m. Nepocula som v zivote o poziari,ktory vznikol tym,ze niekomu z krbovej vlozky vyskocil uhlik na laminatovu podlahu. Mne nic nevyskakuje , a aj keby, tak to snad hned clovek dvihne a spoza skla nevyskoci ani cert. Treba poleno priladat,nie prihadzovat na uhliky. Add zmyvanie laminatu, to snad nik neumyva vylievanim vody,ale vlhkym mopom. Nevidim o nic spinavsiu podlahu okolo krbu, ano je tam drobna spina prach,ale vysavac ju zvlada v pohode.
Odpovedať
nehorľavá podložka musí byť 300mm pred a 100mmm do každej strany. Naj riešenie je špeciálne sklo (asi 70 eur). Inak následuje dlažba. Povrch musí byť nehorľavý.
Odpovedať
Krb mame pri laminat.podlahe na ktorej mame sklo 100x60 cm a v pohode, moze ti padnut uhlik..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Budem krb uchytavat srobmi do poteru...takze bude treba do toho skla vrtat...nie je to problem? ako ste upevnovali krb do podlahy?
Odpovedať
@radoslavc a naco chces uchytavat krb do poteru? Vsak to nema 10dkg že tah komina ho vytiahne z miesta kam ho osadis.Ved ani krbove kachle sa neuchytava. Jedina vec ktoru treba ze okolo krbu nema byt horlavy material. treba bud dlažbu alebo ako spominali že dat sklo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@1gugu mam romotop evora, je to uzke a vyssie, navyse dolu su sroby...v navode sice nic nie je spominane...ale asi preistotu napisem vyrobcovi...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Cafte.... mám krbovu pec, také široké a veľké sklenené dvierka.....pod ňou gresovu platňu....no aj tak to teplo z dvierok mi brutálne nahrieva laminátovú podlahu v okruhu až do 3m. Neviete náhodou, aké teploty znesie ten materiál?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?