Korková podlaha

Máme dilemu, rozmýšľame nad podlahou do chodbičky, kuchyne a obývačky, uvažovala som nad korkom, hlavne kvôli teplu (nemáme podlahovku) a antistatickým vlastnostiam. Vo vstupnej chodbičke mám dlažbu, ale neviem si ju predstaviť vo zvyšku prízemia ako to teraz býva moderné. Vyzerá to síce vcelku pekne a luxusne, ale brrrrrr už len pri pohľade na to mi je zima - neútulné a chladné. A to už nehovorím o mojich 2 malých nezbedníkoch, ktorých prinútiť chodiť v papučiach je priam nadľudské úsilie a samozrejme najviac roboty majú vždy na dlážke Robila som si krátky prieskum a vidím, že korok je teraz dostať v milión farebných verziách čo je fajn. Uvažovala som nad nejakým bledým - krémovým odtieňom. Má niekto z Vás skúsenosti s korkovou podlahou ? Poprípade typ na nejakého služného predajcu. Budem vďačná za každú dobrú radu, díky vopred :)
Odpovedať
Profilova fotka
Do chodby a obývačky skúsenosti nemám, ale mali sme korkovú podlahu v predošlom byte v kuchyni a nebola som spokojná, veľmi rýchlo sa opotrebovala. Teraz máme laminát a tiež to nie je bohviečo. Keď budeme prerábať kuchyňu, tak dáme dlažbu, majú ju rodičia a sú spokojní.
Odpovedať
@lea75 to ma trochu trápi, že sa rýchlo zničí, ale vraj to tak bolo u tých starších klasických typov, vraj teraz keď dáme vytvrdený korok nie je s tým problém, tak neviem :-.
Odpovedať
@lea75 ešte som uvažovala dať marmoleum - je to úplne prírodný materiál, malo by to byť o niečo teplejšie ako napríklad laminát, o dlažbe ani nevravím, trochu sa však obávam či to nebude vyzerať ako PVCčko.
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 my sme mali ešte ten starší typ a nad marmoleom som uvažovala aj ja, ale nemám s tým praktické skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 Mali sme korkove podlahy v byte a dame si ich aj teraz do noveho domu. Do obyvacky a kuchyne sme sa rozhodli dat vynil-korkovu podlahu. Mas pravdu v tom, ze korkove podlahy sa teraz daju zohnat roznej tvrdosti, a na to si treba dat pozor. Odporucam svetlejsie odtiene, na ktorych je o nieco menej vidno pripadne odtlacky od noh stoliciek a pod. Ale pre deti je to naozaj vyborne. My sme doteraz vzdy kupovali korok od korok.sk a boli sme spokojni.
Odpovedať
@korra22 Záleží fakt aký korok. Paradoxne my sme dávali pred dvadsiatimi rokmi zarovno so švagrom korok. Do obývačky. On si priviezol nádherný z rakuska. Bol aj s ochrannou foliou/povrchovou úpravou. My sme mali zo slovenského obchodu obyčajný ako štuple do fliaš. Jeho je už na vyhodenie a náš je pekný a ešte pár rokov poslúži. U nášho je jediná chyba, že ked prídu deti s cvokmi na texaskách nemôžu sa válať po zemi.Je strašne náchylný na poškriabanie. Za 20 rokov sme ho 2x pretreli lodným lakom. Je to teplučký materiál a hlavne ked sú malé deti. Treba ale vybrať ten správny. Ja ho vrele odporúčam.
Odpovedať
@staronova ono je to možno tak trochu aj ako s tým oblečením od vietnamcov - keď sa skrátka jednotlivý výrobok zadarí, vydlrží viac ako nejaký luxusný kúsok z butiku ;-) A dík za info :-)
Odpovedať
@mom3 ešte raz čítam info k tej našej korkovej podlahe a píšeš, že do kuchyne dávate vynil-korkovú podlahu - to je aká prosím Ťa?
Odpovedať
U nas v rodicovskom byte mame korkovu podlahu od 98 roku v troch izbach, vyzera presne ako korkovy stupel od vina, ani raz sme ju nemuseli prelakovat a stale je rovnaka akorat je problem ten ze ked mas na jednom mieste poste a o 5 rokov ju presunies na druhe je to vidiet ale casom to svetlo vytiahne ;-) neviem aka znacka ani firma ale viem ze dnes su ceny korku urcite o dost vysie, aspon co som pozeral sa pod 13e a to je nenatrety surovy zaklad nedostanes.... to nehovorim o farebnych variantoch ale vyzera to neskutocne hlavne tie farebne alebo vzorove...ja by som sa toho nebal ked tam nemas ani podlahovku urcite to bude lepsie ako dlazba, treba najst kvalitneho vyrobcu a urcite budete spokojny.
Odpovedať
Profilova fotka
Moji rodičia tiež majú korkovú podlahu približne 20 rokov...stále je veľmi pekná, jediná nevýhoda je tá istá ako píše goli4, že keď po dlhšej dobe premiestňovali nábytok, podlaha kde bol nábytok ostala tmavá a tam kde svietilo slnko je vyblednutá...
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 Ahoj, my sme si objednali vynil-korkovu podlahu od firmy Korok Jelinek - http://www.korok.sk/index.php?cl=prod.... Do spojenej kuchyne s obyvackou sme si vybrali Bianco New. Najlepsie je to asi vidiet nazivo. V BA su na Vajnorskej.
Odpovedať
@mom3 Díky moc za pre mňa cenné info. . Len som chcela vedieť, že či je nejaký rozdiel medzi vynil-korkovou podlahou a klasickou korkovou podlahou. A máte ju ako plávajúcu korkovú podlahu alebo iba dodávanú v baloch. Prepáč, neviem, či som sa správne vyjadrila, lebo priznám sa, ako laik si to riadne neviem predstaviť. Bohužiaľ som to nemala možnosť v reáli vidieť. Iba som o tom dosť čítala a pozerala na nete. Ako správne hovoríš, najlepšie vidieť naživo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mom3 Práve som si mrkla to Bianco New, je to krásne! Takmer presne také niečo by sa mi hodilo, ak farba súhlasí so skutočnosťou.
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 Je to plavajuca podlaha. Kladie sa podobne ako laminatova alebo korkova plavajuca. Akurat ma vynilovy povrch. :-) Tiez som si nevedel celkom predstavit, kym som to nevidel. Niektore su hladke, ine maju 3D strukturu.
Odpovedať
@mom3 ešte raz dík :) Budete si ju klásť sami, alebo na to treba nejakého špecialistu? Daj vedieť aký bude konečný efekt, poprípade nejaké foto by potešilo :)
Odpovedať
@goli4 to jo, cena teda nie je bohviečo :( , ale podlaha je dosť dôležitá, tak by asi nebolo zle v tomto prípade radšej zainvestovať a keďže by sme potrebovali veľmi bledý odtieň, nemal by byť extrémny problém ani vyblednutie. A tiež ďakujem za info, aspoň vidím, že ten korok nie je celkom len moja "fantazmagória" a fakt by to mohlo byť fajn, pretože v blízkej rodine sa za hlavu chytali, vraj čo som si to vymyslela (nie manžel :) ) nech si dáme dlažbu a budeme mať pokoj. Ibaže mne je naozaj už len pri predstave dlažby chladnejšie o 5 stupňov :)
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 Podlahu uz mame kupenu, ale teraz este len ideme robit podlahove kurenie. Asi ju polozime najskor koncom marca. Pred par rokmi som sam kladol korkovu plavajucu podlahu, takze sa pustim aj do tejto. S tou dlazbou uplne suhlasim. Vo vykurovacom obdobi moze byt fajn, ale po zvysok roka mi pride chladna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Dobry den, prosim vas, dali ste si niekto korok? mozete mi povedat, ci ste spokojny? dakujem
Odpovedať
Korek je na podlaze pokud v ní není podlahové topení asi to nejlepší co si člověk může dopřát. Je to však o financích. Nevýhody korku (vyblednutí od sluníčka a rychlé opotřebování) jsou už vyřešeny, tzv. colorkorkem a dvousložkovým lakem od Loby kde podlaha v panelákové kuchyni přes kterou se chodí do ostatních pokojů vypadá i po šesti letech jak před týdnem položená a to opravdu nepřeháním. Počítejte, ale že s pěkným dekorem, stěrkováním, lakem a pokládkou se můžete dostat i na cenu okolo 1 800,- m/2
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?