Koľko má byť výška podlahy na podlahové kúrenie?

Ahojte : Koľko mám počítať na hrúbku podľahového kúrenia. Izolácia,kúrenie, beton .... koľko????
Odpovedať
Ahoj : no my sme teraz zalievali podlahovku, ale elektricku, a isla izolacia + 5cm polystyren+folia+kari rohoz+kable+7cm poter. Manzel to ratal, ze to je cca 12-13cm
Odpovedať
Nam povedali, ze 15 cm :)
Odpovedať
izolácia-klasika IPA, 8 cm minimálne polystyrén, fólia=00 nič cm, kari rohož môže aj nemusí byť, môžu byt PVC úchytky, trubky 1,8cm, poter 5-6 cm včetne výšky trubiek, lepidlo na dlažbu cca 0,5cm- podľa toho šikovnosti poterárov :-D a dlažba 0,8-1 cm
Odpovedať
stanislava ma recht...ale ja osobne idem davat 10cm polystyren...
Odpovedať
my sme dali 12 cm, nech máme teplúčko :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No my planujeme NED - takze pravdepodobne 20 cm izolacie na podlahu.
Odpovedať
15cm ak je teplovodne.
Odpovedať
cavte ,ostavame pri klasike,15cm: ipa,folia ,8cm polystyren,folia,karisiet 4x150x150 a 5-7cm poteru,mame podlahove kurenie. :-o
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Vie niekto poradit vhodny typ plavajucej podlahy na podlahove kurenie? Mislimto kvoli vodivosti tepla vyraba sa nieco specialne? Dik
Odpovedať
my mame naplanovane 25cm takze ak odpocitam anhydrit a nejaku plavacku tak nam ostane priestor na cca 18-19cm polystyrenu;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám elektrickú podlahovku (káble) a mám to takto: izolácia, 10cm polystirén, fólia pod podlahovku, na to káble a 5cm betónový poter.
Odpovedať
@pazinova Každá, ktorá má uvedené, že môže ísť na teplovodnú podlahovku. Čiže väčšina. Len treba pri drevenej a laminátovej krytine navrhnúť podlahovku tak, aby bol rýchlejší nábeh - projektant kúrenia musí zohľadniť podlahovú krytinu v tej miestnosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Zdravím vás, mam 11,5 cm volného miesta na kúrenie. Viem s takou výškou dat podlahové kúrenie??? Čiže polystyrén, trúbky, poter, a dlažba.
Odpovedať
@dominik98 nemáš toho priestoru veľa. Izoláciu mám samotnú 15 cm. Lepidlo + dlažba 1,5 cm. Poter 5 cm.... Podlahové kúrenie mám elektrické fólie tam je hrúbka možno 0,3 cm pod tým krocajova izolácia 0,4 cm
Odpovedať
Ja chcem teplovodnu podlahovku.
Odpovedať
Mam podobny problem ale skor mam prakticke otazky z vysky porfixu pod okno ako zo skladby poteru plus okno. Jedna sa o velke francuzke okno z obyvacky von na terasu. Otazka znie: 1. Aky vysoky mam dat porfix pod okno ak mam v projekte vysku podlahy 21cm ale poter chcem dat skoro zarovno ramu okna. Skoro bezbarierovy vchod. Mam dat vysoky porfix 18cm plus 3cm pocitat s ramom okna a vtedy sa jedna o celu vysku 21cm? 2. Otazka: Ak by som to robil takto je to spravne? 7-9cm poter, 3cm plast na uchytenie trubic ( hada) plus nejaka folia medzi to, zvysok 10cm polystyren a na spodok 1cm Ipa, Tym padom mam skladbu podlahy tych 21cm. Popripade poradte ako a kolko cm davat od podlahy az po okno.
Odpovedať
Mam konečnú skladbu podlahy 20cm a okna mam podmurované 15cm porfixom, ktorý už bol položený na 2 vrstvách ipy. Samozrejme je ta tvarnicami na cca 2-3cm zakladacej malty. Ale zalezi aj na tom ake okna budeš mať a ako vysoký je rám.
Odpovedať
@peter0 no ved toto ze neviem aky vysoky bude ram nakolko som este okna neriesil ale za tyzden idu murari tahat muri. Ten porfix sa moze dat aj dodatocne napr. za mesiac od vytiahnutie murov a potom na to okno a poter?
Odpovedať
@boris11 ja som pod okna podmurovaval az ked mi vytiahli múry, mal som komplet soraveni strechu a celoplošne natiahnutu ipu. Tazke casu mas kopec. Zajdi zatial za predajcom okien a jeho sa spytaj aky rám maju jeho okna a kolko mas podmurovat. Ti poradí.
Odpovedať
@peter0 ok diki. Zistim okna, potom to dodatocne dorobim a potom poter
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?