Koberec a podlahové kurenie

Ahoj...chcela by som vedieť,či je niekto medzi vami,čo má celoplošný koberec na podlahovom kúrení..veľmi sa mi to páči a chcela by som plavajucu podlahu zameniť za koberec...ale manžel je na pochybách,čo sa týka vyhrevnosti....má niekto skúsenosti????
Odpovedať
@marketa1304 Podlahovka vykúri aj cez koberec. Možno to trvá o pár minút viac, kým zohreje koberec, ale to teplo z podlahy "nezmizne" v koberci. A prečo chceš dať preč plávajúcu podlahu? Chceš tam ten koberec lepiť?
Odpovedať
Všetko čo je tepelný izolant bráni prestupu tepla z podlahového kúrenia do miestnosti. Samozrejme to teplo sa cez ten koberec dostane len mu to bude trvať dlhšie, alebo sa bude musieť teplota vody v podlahovke zohrievať na vyššiu teplotu. Keď ten koberec dáš namiesto plávajúcej podlahy rovno na poter tak v porovnaní s plávajúcou podlahou žiaden velký rozdiel.
Odpovedať
@chrobak7 ano,chceme to lepiť..páči sa mi koberec .máme v celom dome vykurovanie..na chodbe napr.mám plavajúcu a v kupelni samozrejme keramiku a je to veľký rozdiel...ale napr.na prízemí mam keramiku všade,ale v kupelni máme prírodný kameň -travertín a to je už iná paráda..tak ten je teplučký...oveľa viac ako keramika...dušovala som sa,že určite dáme všade travertín,alebo iný prírodný kamen,ale začal sa mi páčiť koberec...to my baby tak... :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_h ano mas pravdu... ale z hladiska vykurovacej sezony je tato strata zanedbatelna... @marketa1304 koberce sa bezne pouzivaju tam kde je podlahove kurenie
Odpovedať
@robo_h @richard71 ďakujem za odpoved :-)
Odpovedať
@chrobak7 tvoje tvrdenie by platilo, keby pod poterom bol nejaky superizolant... inak je to len o pomere, kolko tepla prejde cez podlahovu krytinu a tepla, ktore "jalovo" unikne do zeme. Teda predpokladam, ze sa bavime o prvom podlazi...
Odpovedať
Stací zájst do predajne s kobercami kde Vám odporučia vhodny konerec s podmladom na podlahové vykurovanie Potom uz l3n dilema z X vzorov, materiálov, vhodnosti do určitých miestností atď
Odpovedať
@gashtaan no my to chceme meniť na druhom podlaží...ak rátam prízemie je prvé podlažie???? :-D :-D :-D :-D tak???..tak vy by ste si to teda na mojom mieste nedali????
Odpovedať
@marketa1304 tak na poschodi je to vazne jedno... len to bude asi chciet doregulovat kurenie.
Odpovedať
@gashtaan Ďakujem za názor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nie nezmize v koberci, zmizne podlahou :). Koberec je tepelny izolant, pre rovnaky vykon je teda nutne zvysit teplotu vykurovacej vody, tym sa zvysi rozdiel teplot medzi podlahou a vonkajsim prostredim (npr zemou) a tym sa automaticky zvysia aj straty podlahou. K tomu zariadenia ako plynovy kotol, ci TC, maju pri vyssej teplote vykurovacej vody nizsiu ucinnost.
Odpovedať
@majkoj Zase sa hraješ na chytrejšieho. Ten koberec chcú na poschodí. Kam asi cez podlahu zmizne teplo? Predsa do prvého podlažia. bežne sa dávajú koberce na podlahové kúrenie a zásadne to neovplyvní vykurovanie. Nebude mať dvojnásobnú spotrebu plynu za vykurovacie obdobie len preto, že na prvom podlaží má koberce. @marketa1304 Tak keď to chceš na druhom podlaží, tak to už vôbec nemusíš mať obavy. Kľudne si to tam daj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 napises somarinu a ked ta niekto opravi, tak sa hra na chytrejsieho :)
Odpovedať
@gashtaan Ak nalepia koberec priamo na podlahu, tak neverím, že bude v miestnosti chladnejšie, ako keby tam bola plávajúca podlaha. A chceš mi povedať, že cez koberec podlahovka nevykúri?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nuz ze tebe termodynamicke zakony nic nehovoria, neznamena, ze ja sa hram na chytrejsieho :-p
Odpovedať
@majkoj vypocitaj prosim aka bude strata tepla na vykurovani jedneho m2 pri pouziti koberca namiesto plavajucej podlahy. Skladbu vrstiev pod naslapnou vrstvou si mozes zvolit lubovolnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr uz som to tu niekde nieco podobne pocital (aj ked asi pre drevo), pohladaj. Ale mozem ti dat prakticku skusenost. V starom byvani sme mali vsade laminat okrem spalne. Tam bol koberec (naozaj husty) , bola to jedina miestnost kde bola zima aj pri podlahovke naplno. Tym nevravim, se tu v danom pripade nastane to iste, len upozornujem, ze predstava, ze v tom nie je ziaden rozdiel , je mylna.
Odpovedať
@marketa1304 my máme celoplošné koberce, vykurujeme podlahovkou - vykurovacie káble, ale koberce máme priamo na potery, - hľadajte koberce bez filcového podkladu,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?