Kde majú dobrý výber laminátových podláh?

Ahoj! Budem vďačná za každú radu! Zháňam do kuchyne laminátovú podlahu, imitáciu dlažby. Neviete mi poradiť, kde maju dobrý výber? Skúšala som Baumax a Koratex - ale menia kolekciu podláh, takže vystavené nepredávajú 8-( . Ďakujeeeem :-D !
Odpovedať
Profilova fotka
nooo, aj ja by som bola zvedavá ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, skus vetex na bajkalskej, predavaju vyrobcov quickstep [seria Quadra] a aj berryfloor [seria Tiles]. pravdepodobne to bude vsetko na objednavku, treba sa vsak pozriet ci nemaju aj nieco na sklade. ;-) pripadne este prespor alebo hornbach..
Odpovedať
Ďakujem, skúsim pozrieť. :-D
Odpovedať
Už žiadne iné rady?
Odpovedať
to lavender - mas to dobre premyslene? v ktorejkolvek predajni sa spytas na nazor ohladne laminatu v kuchyni, vsade ta budu odhovarat - akakolvek vlhkost a parkety su znicene, mastnosta odfrkujuca zo sporaka tiez narobi sarapatu - je to pekne ale velmi neprakticke - skus sa skor pozriet na kachlicky imitujuce parkety, predavaju rozne a su velmi pekne aj za dobre ceny
Odpovedať
nemozem s tebou suhlasit coko,teraz sa uz vysoko kvalitne parkety vhodne do celeho bytu. dokonca existuju laminaty aj do kupelni,saun,k bazenom atd... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kupovala som pred 7 rokmi do bytu, kt. som si vtedy prerabala - laminat vsade, aj do kuchyne... do dnesneho dna vs. OK... a kazdeho prehovaram na laminat... dlazbu mam v byte - len v kupelni...
Odpovedať
Profilova fotka
pridavam moju skusenost s laminatmi v kuchyni... moji rodicia robili rekonstrukciu bytu asi pred 12 rokmi a dali do kuchyne lamin.podlahu... Ziaden problem s nou nebol, mimo toho, ze mame spadol velky hrniec a urobil do parkety ryhu... ale nieco podobne sa mne stalo na dlazbe... vylupilo sa mi z nej... po jedenastich rokoch sme byt prerabali, parkety sme vyhadzovali, lebo sme menili dispoziciu, ale boli stale pekne a neposkodene... Musim vsak upozornit na to, ze to bola velmi kvalitna podlaha, pekne leskla s vyssou tvrdostou... uz vtedy stala vyse 700 korun /m2... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
... mame v celom 3-izbovom byte laminatove parkety (aj v kuchyni). Okrem kupelky a WC, kde mame dlazbu - s laminatkami nemame ziaden problem. Dlazbu by som v kuchyni ani v predsieni aj tak nechcela, posobi velmi studeno a chladne ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja mam uz 4 roky laminatovu podlahu v celom byte,nakolko zistili ze obidve deti su alergicke,tak to bolo prve odporucanie alergologicky,odvtedy nemam problemy,deti podlahu povysavaju alebo utru mopom,mam ju aj v kuchyni,ale k linke som si dala imitaciu kamenov z gumovych dlazdic a spina skoro nieje vidno.Samozrejme ze vsetko ma svoj cas a casom sa znici,ale je to ovela praktickejsie ako koberce.
Odpovedať
aj ja mam v kuchyni laminat 10 rokov a bez problemu, akurat mi vypadla s chladnicky flasa sampusu a urobila do podlahy priehlbinu, keby som mala dlazbu flasa by sa 100% rozbila a lepili by smer sa niekolko dni. nespoctekrat som mala uz nieco vyliate na podlahe a nic sa jej enstalo, ked odmrazujem mrazak mam 2 hodiny mokry uterak na podlahe a tiez v pohode, ak je laminat dobre zalepeny nema sa do skar ako dostat voda.
Odpovedať
my mame tiez laminat v kuchyni a v pohode. Ziadne problemy nie su ani s vodou ani s padmi veci. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte! Tak sa po čase opäť ozývam...v kuchyni už je nejaký ten mesiac :-p laminát (imitácia dlažby), vyzerá to super, som spokojná. Dokonca návšteva ani neprišla na to, že to nie je dlažba :-D .Tiež nevidím žiadny problém s vodou a pod.
Odpovedať
Akú značku laminátových parkiet máte ? Neviete mi niekto poradiť, ktoré sú kvalitné ?
Odpovedať
my budeme mat Witex - witex.de
Odpovedať
Profilova fotka
prosim, poradi niekto dobru firmu na parkety? od koho mate vase laminaty? pozerala som si zatial parkettplus, maju dobry vyber...a ostatni co som si vygooglila nic moc :-|
Odpovedať
Ahoj Lavender, kde ste nakoniec zohnali tu imitaciu dlazby na laminate ? Celkom ma to zaujalo. :-) Jarmila
Odpovedať
Profilova fotka
wyrky • Včera o 19:50 Ahojte vospolok. Ospravedlňujem, že zakladám novú tému, ale tému s takýmto názvom som nenašiel. Potrebujem poradiť s jednou vecou. Pred rokmi, keď sme riešili plávajúcu podlahu pre našich nám bolo doporučené ukladať podlahu kolmo k oknu. Teraz chceme ukladať podlahu do malej a ešte k tomu úzkej miestnosti. Páči sa nám podlaha s výrazným vzorom úzkych drevených obdĺžnikov. Ak ju však dáme kolmo na okno, ktoré je na užšej strane miestnosť nám to ešte viac zúži. Platí ešte pravidlo pri podlahách s klikom ukladadania kolmo na okno. Za každú radu Ď
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
wyrki, mozes ju ulozit aj sikmo, napr. pod 45stup. uhlom ;-)
Odpovedať
no, zalezi kde to okno mas... ci je oproti vchodu do miestnosti alebo na bocnej stene... nam kazdy odporucal ukladat v smere k oknu, ak je okno oproti dveram (vertikalne), nie kolmo... neviem si predstavit, zeby sme nase podlahy ukladali 'tvojim' sposobom, dost by ma tie ciary rusili... mame vsak aj miestnost, v ktorej je rohove okno, a aj tam sme podlahu polozili v rovnobeznej nie kolmej linii k oknu, ktore je oproti dveram..
Odpovedať
my máme podlahu v celom dome vo všetkých izbách uloženú v jednom smere. vyšlo nám to kolmo na okno v každej izbe. vypadá to dobre...ja som to neukladala, lebo je to nejaké pravidlo, ale preto, že som to tak cítila a tak sa mi to páčilo. podla mňa sa nemusíš držať nejakých pravidiel ak ti to lepšie vyhovuje vertikálne, ulož si ju tak, ono to záleží aj od rozmiestnenia nábitku, ako ako tú podlahu budeš vnímať, ked budeš saedieť...a ked nechceš aby ti to zúžilo izbu ako píšeš,tak ju daj vertikálne s oknom,je to vec každého ako si ju položí...
Odpovedať
Ahojte aj ja budem mat plavajucu v kuchyni a keby som vedela aj v kupelne ale uz bolo neskoro :-S . Je to krajsie a teplejsie a skusennost mam dobru nakolko som ju mala aj v byvalom byte. Mame od Kaindla myslim 10mm tak hadam to vydrzi nejake tie pady 8-) . A co sa tyka ulozenia neviem ake su pravidla ale asi je to pocite . my budemem amt vyraznejsie v Drazky tak vtedy este neviem, vsak skuste aj mne poradit ako ukladat.
Odpovedať
Profilova fotka
ivetah: dufam, ze tvoj prispevok i nemyslela vazne... ak ano - mala by si si tento sposob ukladania laminatie vyskusat osobne :-) my sme ukladali zatial len do jednej miestnosti - laminatky sme kladli kolmo na okno - je to kratsia strana miestnosti... foto mam aj v albume - z realizacie. v ostatnych miestnostiach domu - kt. su navzajom spojene - nie su oddelene dverami - budeme mat laminat pozdlzne na okna... myslim, ze v tomto pripade nam to kaze pocit aj logika... ked zrealizujeme - hodim foto do albumu - cca o mesiac :-S
Odpovedať
Profilova fotka
cerler, myslela ;-) videli sme to v jednom casopise a coskoro take nieco zrealizujeme aj my. tak potom dam foto :-)
Odpovedať
cerler náš známy ukladal plávačku na šikmo ako písala ivetah a vyzerá to pekne, dokonca krajšie ako klasicky rovno, je to zaujímavejšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
chichinka - parkettplus odporucam. my sme boli v zarnovici vyberat a mali prave akciu za 299,- + podlozka a lista zadarmo. samozrejme len niektore druhy asi 10 druhov to bolo ale dalo sa super vybrat. a su to aj 8mm parkety dokonca jedny z tych co sme vybrali za 299 boli AC4. takze ja som bola max spokojna. pre porovnanie sme kupili 2 druhy aj v Jube ale horsie sa kladli a mali ich tiez v akcii 299 a podlozka a lista zadarmo. listy mi velmi nepasovali k tym farbam takze sme vybrali take najviac sa hodiace. a boli len 7mm AC31 tusim. a neboli ani take pekne strukturovane. v parkettplus je naozaj z coho vyberat len aj ceny su trochu vyssie pokial nie je akcia. my sme napr. kupili do obyvacky olivu a ta stala 529 +listy takze dost drahe aj na mna ale je fakt nadherna a nepotrebovali sme az tak vela 14m2 tak to snad prezijeme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mate podlahu s drazkou V je lepsie ju davat po dlzke izby, zvacsuje to opticky priestor, a dobre je ju davat ako vstupuje svetlo do izby, takze to treba nejak skombinovat. Mozno Vam pomoze toto: http://www.quick-step.com/europe/cz/c... je tam zopar rad. Inak Quick-step ma aj tu imitaciu dlazby do kuchyne a da sa priamo spajat bez prechodovej listy s niktorymi dalsimi typmi, takze prechod z obyvacky do kuchybe je hladky... Len tie podlahy su trosku drahsie - cca okolo 1000 za stvorak.
Odpovedať
Ludkovia, neviete mi niekto poradit drevene podlahy,..asi tak 14 mm ? Nejaka seriozna firma, za priatelnu cenu zo zapadneho slovenska??? =-)
Odpovedať
marek27 diky za radu, takze myslis po dlhsej strane izby? ja som hotentot sorry 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
2Janetina: ano proste aby ta drazka bola najdlhsia ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?