Je škodlivé PVC alebo vinil?

Ahojte, chcela som do kuchyne pvc kvôli tomu, že to nie je studené a tvrdé, ale kvôli vyparovaniu škodlivín mením názor. Poraďte, čo na podlahu do kuchyne.
Odpovedať
PVC a vinyl je chemicky to iste, vinyl je len obchodny nazov, ktory vymysleli marketingovi experti, ked sa prevalilo, ze PVC nie je az take neskodne ako sa ludia nazdavali. Na druhej strane sa uz na makcenie nepouzivaju ftalaty ako kedysi, aj ked netvrdim, ze to co sa z nich zo zaciatku vyparuje je mimoriadne prospesne zdraviu. A co sa skodlivyín tyka. Laminat je chemia, drevene podlahy su tiez len dyha nalepena na tom istom podklade ako laminatova podlaha a este osetrene lakom, ktory tiez nejaku tu chemiu obsahuje. Podlahove vosky tiez uvolnuju chemikalie a kedze voskovat treba opakovane, tak sa uvolnovanie prchavych latok opakuje pocas celej zivotnoati podlahy. Podlaha z masivu, tiez potrebuje ochranu, pokial nemas na podlahu z tropickych driev, ktoru (teoreticky) netreba nicim osetrovat. Z tohto pohladu jedina eko-bio-natur je dlazba, ale v kontexte k mnohym dalsim umelinam co budes mat v dome po zvysok zivota je otazne, ci prave len podlaha bude to co ti bude skodit...
Odpovedať
@danrlik a co takto linoleum? to je prirodne
Odpovedať
Oveľa horší je ten poľský nábytok plný formaldehydov, čo budeš mať doma po zvyšok života. Ako nejaká podlaha...
Odpovedať
@cina1 Ahoj, máš s tým skúsenosti? Mne sa zdá dosť mäkke a drahé.
Odpovedať
@zita19 Ďakujem za odpoveĎ, teda, čo by si uznal za najlepšie, Tropické drevo?
Odpovedať
@danrlik nie, osobnú nemam
Odpovedať
@danrlik este som nevidela aby sa niekto rozhodoval medzi pvc /mam namysli, klasicke velkoplosne pvc/ a tropickym drevom, pricom kazde je s cenou uplne inde, ale v pohode :-) Ak chcete jednoliatu podlahu, skuste linoleum, je drahe, ale 100% prirodne. Videla som ho jednofarebne v luxusnom minimalistickom dome a vyzera to ako liata podlaha, len ma milionkrat lepsie vlastnosti a lahsie sa aj vymeni v pripade potreby. Zo spodu je filc, takze neviem ako je to s vhodnostou na podlahove kurenie. Treba sa poinformovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?