Je prerušenie laminatovej podlahy medzi obyvackou a chodbou nutne??

Ahojte vsetci, vie mi niekto poradit v pokladke laminatovej podlahy v obyvacke spojenou s chodbou. Mam zaujem na tom aby sa podlaha tiahla v dome medzi obyvackou a chodbou bez prerusenie. Bolo mi povedane ze lepsie prerusit z dovodu, ze pri velkej dlzke (do 10m) mi moze nadvihovat podlahu, a podobne veci. Chapem ze ak nieco sa stane je lepsie mat ju rozdelenu koli rozoberaniu. Mne sa to ale nepaci mat tam prechodovu listu. Dakujem za nazory, pekny den.
Odpovedať
radsej si mal napisat aka dlzka podlahy vkuse by to bola, to ci to je medzi obyvackou a chodbou alebo spajzou a zachodom je uplne jedno.
Odpovedať
My sme to teraz riešili tak isto….cez spalnu, obyvacku a chodbu sa tiahne podlaha bez prerušenia, je to viac ako 10 metrov, ale rozdeluju ju mury a v podstate ta podlaha je v jednom kuse len cez zarubne ako keby…viaceri povedali ze by to malo byt ok, tak sme to riskli…prechodove lišty sú des a hrôza :-D
Odpovedať
Ja mam podlahu v kuse dlhu 14 metrov bez prerusenia je ok. Ale musis nechat aj na zaciatku aj na konci dostatocnu dilataciu od steny. daj radsej aj 2,5-3 cm aby sa mala kde podlaha roztahovat. Ja som nenechal tolko vsade a na dvoch pasoch mi asi na 4ks plavacky trosku nadvihlo hrany - teda spoje..
Odpovedať
Profilova fotka
dal som takto 13metrov v kuse, na dvoch miestach dvihlo, lebo sa rozdiahnutim uz oprelo o koncovu stenu, tak len zhoblujem tu koncovu este o 1cm a snad to bude ok, prechodove listy su az posledne mozne riesenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
mame asi 12m vkuse...ziadna spara tam nie je... podlaha je ale dana po dlžke... ako vidis na fotke.... v betone dilatacka bola ako konci obyvacka a zacina kuchyna a jedalen..
Odpovedať
je lepsie mat dilatacne spary. podlaha pracuje. a bud mate velke spary, alebo sa tak tlaci o seba, ze sa az nadvihuje. ved su take tie prechodove listy pekne a tenucke, ze ich ani v tej podlahe nevidno.3cm sparu pri stene neprekrije obvodova lista a ako to potom vyzera, ked je tam fuga. po dlzke mame aj my vkuse obyvacku s kuchynou. to je ok.
Odpovedať
nedavat dilatacne spary na dlzkach predpisanych vyrobcom je koledovanie si o zbytocne starosti a znizovanie zivotnosti podlahy. Podlaha sa vlhkostou nie len roztahuje, ale nasledne samozrejme aj stahuje. Prekonava odpor pri posuvani tazkych predmetov polozenych na nej. Pri roztahovani sa moze vydut, a a pri stahovani sa vytvaraju medzi jednotlivymi dielmi podlahy mikro medzery. Vzdy ked sa tato medzierka vytvori, dostanu sa do nej jemne necistoty. Postupne ako sa podlaha stahuje-roztahuje, tato medzierka sa viac a viac zanasa a nenavratne zvacsuje. Takto sa tam este rychlejsie dostava vlhkost, hlavne pri upratovani. Znehodnocovanie podlahy nabera na rychlosti. Podlaha sa predsa na 99% nenici tym, ze ju zoderete chodenim, ale prave v tomto kritickom mieste - jej spoje. Vyrobcovia teda, nie preto odporucaju prerusenie, aby vam pokazili radost dilatacnou listou, ale aby vam podlaha co najdlhsie vydrzala. Vyrazne prekrocit vyrobcom odporucanu neprerusenu dlzku a urobit namiesto dilatacnych spar vacsie medzery po obvode, je provizorne riesenie snad len vtedy, ked na nej nie su polozene tazke veci. Ale osobne neodporucam ani vtedy. Asi najhorsia kombinacia je, ked je podlaha neprerusena medzi miestnostami popod dvere. V kazdej miestnosti je ina teplota, vlhkost, prievan. Co z toho bude si uz viete domysliet. No ale mozno budete mat stastie, a budete moct pisat o mne a mne podobnych, ze sme zbytocni strachoprdi :)
Odpovedať
Dobrý den. Přechodové lišty jsou naozaj děs a hrůza. Nicméně, dilatační spáry zejména mezi jednotlivými pokoji mají svou nezastupitelnou funkci. Nemá cenu to rozepisovat, všechno stejně pěkně popsal albhert. A určitě to není o strachoprdech, ale o dodržení technologického postupu, který jednoznačně popisuje postup a podmínky pokládky. A to všechno z důvodů dlouhé životnosti. Já mam na plovoucí podlahu ( laminát ) 10 ti letou zárukou. Když bych ji reklamoval, tak první věc, kterou dodavatel udělá, že zkontroluje postup pokládky, čili dodržení technologického postupu. ;-) .
Odpovedať
Vsetko je to blbost. Treba dodrziavat postup montaze vyrobcu. Napr. Balterio ma az 35m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?