Je lepšia dlažba alebo plávačka na teplovodnú podlahovku?

Chcem sa spytat, ked bude teplovodne podl. kurenie s anhydridovym poterom, co bude lepsie viest teplo? Ci dlazba urcena pre podl. kurenie alebo plavajuca podlaha urcena pre podl.kurenie?
Odpovedať
Profilova fotka
Teplo bude lepsie viest dlazba :)
Odpovedať
dlažba
Odpovedať
vsetko ma svoje vyhody a nevyhody :)
Odpovedať
Jednoznacne bude teplo lepsie viest dlazba. Ma vyssiu tepelnu vodivost ako plavacka. Ale z toho vyplyva aj to, ze pocitovo je chladnejsia v lete a v prechode ked netemperujes ako plavacka. Co sa tyka tej vodivosti, tak ide pravdepodobne len o nabeh kurenia - dlazba sa skor nahreje, kedze lepsie vedie teplo. Ked sa to uz zohreje, tak hreje tak dlazba, ako plavacka. Dokonca aj drevo o ktorom sa vseobecne hovori, ze je izolant... Aj drevo ked nahrejes, tak vydava teplo a dokaze hriat. A v lete chodis po teplej podlahe... Pod plavacku hlavne specialnu podlozku pre podlahove kurenie /perforovanu s co najnizsim tepelnym odporom/.
Odpovedať
na podlahové je najlepšia dlažba pre vedenie tepla ,ale hodí sa dlažba do všetkých priestorov?stačí aby na ňu padol ťažký predmet a môžeš pracne meniť a keď sa nekúri? chladí aj dlažba
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?