Izolácia betónovej podlahy

Profilova fotka
Chcela by som sa poradiť. Máme v pláne odizolovať betónovú podlahu OSB doskami bez roštu, lebo máme nízke stropy tak veľmi to dvíhať nesmieme. Má niekto s tým skúsenosti? A čo dať pod dosky?parketovú podložku alebo nejakú hydroizoláciu? Na OSB dosky pôjdu buď parkety alebo PVC. Pod izbami je pivnica.Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
Odpovedať
Ja by som tú podlahu čiže strop nad pivnicami zaizolovala zospodu, nalepila by som tam polystyrén.
Odpovedať
Profilova fotka
OSB doska nieje vhodná do trvale obývaných miestnosti.Je jedovatá ,vyparuje sa z nej chémia.
Odpovedať
Profilova fotka
@chri a akym sposobom chcete tie dosky kotvit ked nechcete rost? A aku mate vysku miestnosti ked ho nechcete? Pod osb dosky vam staci 3cm rost (40cm rozstup) a do medzier dajte mineralnu vlnu (polystyren) pretoze samotna osb doska nie je izolant. A @antonmesaros , osb doska sa standardne pouziva na suchu vystavbu podlah.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem za odpovede. Tinuskaaaa: ja si myslím, že keď nalepím polystyrén od pivnice stále tá podlaha bude vnútri studená, stále je to betón. antonmesaros: som dosť prekvapená z tvojej odpovede ešte som to nepočula ani som sa to nikde nedočítala.skús mi to priblížiť. meriand: nie že nechcem rošt, ten rošt by mi vyhovoval, len keď ja dvihnem podlahu o 3 cm rošt + 1 cm OSB doska znížim svetelnosť miestnosti na 236cm a to bude podľa mňa málo.nie?
Odpovedať
ja by som izoloval podlahu zo spodnej strany a ked to nebude stacit, tak pridas aj ten rost. Musis sa potom rozhodnut, co ti je prednejsie. Vyska nemusi byt mala, je to individualne. Ved si odskusaj. Napr. si poloz par dosiek v tej vyske na podlahu a poprechadzaj sa po nej, poobzeraj, skratka skus. Ci?
Odpovedať
Tak to potom treba voliť podlahu z nízkou tepelnou príjmavosťou, napr. korok, masívna drevena podlaha, huňatý koberec. A pod teda ten suchý poter najlepšie aj s tepelnou izoláciou, ale zospodu by som to určite tiež zateplila, zvýši sa tým tepelný odpor podlahy a nebude toľko tepla utekať do pivnice. Ten suchý poter 2x10 mm sadrovlaknita doska s mineralnou izolaciou 10 mm (spolu to má 30 mm). Netreba žiadny rošt. Ono sa to spája nejakými rychloskrutkami treba pohľadať, na nete je kopu výrobcov čo ponukaju suché podlahy.
Odpovedať
Ešte dodám že z tých troch podláh vedie na prvej čiare korok.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem veľmi pekne tinuskaaaa na korok som úplne zabudla aj ten suchý poter znie dobre. idem hľadať veľmi pekne ďakujem za radu. samozrejme aj ostatným .potom dám vedieť ako to dopadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
existuju aj drevene a laminatove podlahy podlepene korkom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
a je vinylová podlaha vhodná do bytu na vyvýšené podlažie. Pod bytom sú pivnice. :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
chcela by som obnovit tuto diskusiu,,,no co? su osb dosky vhodne na izolaciu betonovej podlahy? a nato by sme davali plavajucu podlahu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?