Izolácia a potery - uloženie fólie

ahojte, idem robiť izoláciu podlahy a potery, ako ste ukladali foliu na IPu pod EPS ak na nej idú vod. a odpadové rúrky ? pod rúrkami alebo na ne ? A ako ste ju ukončovali pri múre ? na to ide ešte 2x5 cm EPS a na to ďalšia fólia, tú ste ako ukončovali pri múre dik
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 tu spodnu separacnu foliu sme davali pod vsetky rury. Pri stene sme ju neukoncovali nijako specialne, trosku sme ju vyhli az na stenu. Foliu ktora ide na EPS sme ustrihli zarovno steny a ta sa ukoncila pristennou dilatacnou paskou s foliou, ktoru sme davali pri druhej vrstve EPS. Folia na paske sa prilepila o foliu na EPS. Ak chces pozri u mna v albume. Mam to pofotene.
Odpovedať
@rebecca363 dik, pozriem
Odpovedať
@tino2 fólia pod EPS nemá žiaden význam, je tam zbytočná. Fólia nad EPS má byť zhotovená tak aby zastavila všetku vlhkosť z vyliateho poteru a nenavlhli ti omietky, ani EPS.
Odpovedať
folia sa davala v minulosti preto, ze sa nesmel dostat material hydroizolacie do styku s polystyrenom. Plati to aj teraz, ale momentalne su uz materialy take, ze to je celkom jedno :) nieco je tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl... a dalej hladaj. Na tej folii je aj raster ktory ti pomoze s tackerovanim.
Odpovedať
dilatačný pás ste dávali kedy ? Až po pokládke EPS, či pred druhou vrstvou ? Dávam 2x 5cm. S foliou, či bez ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 radsej by som dal nalacnejsiu geotextiliu,, ako vies ze ta folia ti zezozerie eps? ja mam jednu gumu s PVC ktora velmi rychlo reaguje s PS, aj ked tie foli su z PE ale kto vie?
Odpovedať
aký formát EPS ste dávali pod poter ? 100ku alebo 150 ku ?
Odpovedať
myslel som či 1000 x 500 mm, 1000 x 1000 mm, 1000 x 2000 mm a aku hustotu
Odpovedať
@tino2 dilatacny pas som daval na prvu vrstvu a nasledne som daval druhu vrstvu eps. Ale ja som dal ako dilatacny pas eps o hrubke 1 cm. Pekne ostre rohy a ziadnen vzduch v rohoch...
Odpovedať
@tino2 By the way, nebudes mat 10 cm malo? :-)
Odpovedať
@megdesign no ja mám pivnicu, tam je 10 cm a potom 1 NP ďalších 10 cm. Aj keď tá pivnica je taká poloobytná - je to v kopci. Aký formát si použil ? neviem či kúpiť 1*0,5 alebo 1*2 m Ak si dával druhú vrstvu krížom , neostala ti aj tak jedna špára nezakrytá ?
Odpovedať
@tino2 1x0,5. Tak ked mas podpivnicene, tak ok. Ano zostala, ta kratsia. Ale myslim, ze pri mojej hrubke 2x12cm je to nepodstatny detail. Chcel som to robit na preskacku, ale bolo by dost odpadu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign preco si nerobil z 1*2 ? menej špar, či s menším sa lepšie robí ?
Odpovedať
@tino2 podla mna sa s mensim lepsie robi.
Odpovedať
@rebecca363 aký rozmer EPS ste použili ?
Odpovedať
@megdesign (OT) mne sa teda lepsie robi s vacsim... =-)
Odpovedať
@kejsix /OT/ no len v tom pripade treba davat pozor, aby ten druhy mal mensi. :-N
Odpovedať
@tino2 male izby male dosky, velke izby velke dosky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 ten standardny, 100x50 myslim to je
Odpovedať
@rkorba čo je malá izba ? mám4*3 aj 5x4 obyvasko kuchynu 4,5*8 :-) inak na ipu kde su predsa nerovnosti - lepené spoje, s čím sa lepšie robí ?
Odpovedať
@tino2 keby si mal miestnosti 10x10 tak by si daval velkevdosky, ked mas normalne tak si das radsej polovocne. Vlastne je to jedno rezat budes velke i male.
Odpovedať
@rkorba z velkej si malu spravis kedykolvek ale z malej velku len purpenou.
Odpovedať
zobral som aj veľké (obývačkokuchyňa) aj 0,5 x 1. Keď ste to ukladali len ste dali druhú vrstvu krížom ? jednu medzeru to prekryje ak začnem z druhej strany ( tam je prvá vrstva dorezávaná) ale v druhom smere každá druhé medzera bude rovnako. Nevadí ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?