Interierove schody - moznosti, tipy

Profilova fotka
Ahojte. Ma niekto doma interierove schody tipu - kovova konstrukcia aj zabradlie a drevene naslapy? Foto pre inspiraciu by potesilo aj cca cena za realizaciu, pripadne kontakty.
Odpovedať
Fotku takto nedam, ale kto je sikovny, vie rezat ocel a ma zvaracku, ten si vie spravit aj svojpomocne ako moj otec. Nosna konstrukcia z I profilov ide stredom, do nich si kvoli estetike dal narezat (asi vodnym lucom) take oka, jednu bocnu stranu zavesil pasovinami o strop, prizvaral vodorovne ocelove kusy pre prichytenie drevenych naslapov (z lepeneho dreva, v anglictine to volaju butcher block). Zabradlie tiez na pasovinach a prepojene hladkymi tyckami. Staticky je to bezchybne, ale potrhalo to sietku nad castou zavesenou cez pasoviny rovno na mieste kde sa stretava strop s podlahou. Predsalen to pod zatazou pruzi. A naozaj potichu sa po tom da chodit iba po spickach (v praxi teda naboso). Druha nevyhoda je, ze som si na tom neraz blbo stupil cestou dole a patu som si oskrel o hranu predchadzajuceho stupna. Teda minimalne by som tu spodnu hranu zagulatil aby nebola taka nebezpecna. Cestou hore sa mi tiez uz podarilo zakopnut (vacsie riziko ked sa da zasunut noha pod stupen).
Odpovedať
Profilova fotka
@smajla27 Zdravím, my sme stolári a vyrábame drevené schody, Pozrite na môj profil a ak by Vám niečo padlo do oka napíšte. Môžte poslať aj fotky o čo konkrétne máte záujem. PK
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?