Hydroizolacia podlahy.

Profilova fotka
Ahojte. Dostal som sa do situacie, ked mi vodari namontovali Geberity a natiahli vodu este pred tym, nez som si natavil na podlahu lepenku. Geberity su priskrutkovane k zemi. Chcem sa opytat, ci to moze byt nejaky problem, ked lepenka a aj penetrak pod nu pojde len okolo geberitu, a nebude pod samotnou priskrutkovanou nozickou. Ved aj tak by tu izolaciu majstri potom prevrtali, ked by montovali Geberity az potom, nie? A dalsia vec su niektore rurky na podlahe. Daju sa sice nadvihnut, ale nie vsade je to tak pohodlne, ze by som mohol v pohode natavovat lepenku. Ak natriem pod rury penetrakom a lepenku potom len polozim pod tie rurky a nenatavim, spravim velku chybu? Dalej sa bude samozrejme lepenka prekryvat aj natavovat. Ak ano, mam lepenku polozit do cerstveho penetraku, nech sa trochu akoby nalepi, ci az na zaschnuty penetrak? Dakujem za rady! :)
Odpovedať
Lepenku staci polozit a natavit iba spoje
Odpovedať
Inak ako píše rillwen sa už asi ani nedá. Malo by fungovať. Inak klobúk dole, "páni vodári"! Tých by som hnal do 3. chotára.
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen , @pripad001 , vdaka, tak to asi aj urobim. Len este, treba cakat, kym mi zaschne penetrak alebo mozem lepenku polozit rovno na cerstvy? Inak bude v tom cerstvom penetraku lezat to potrubie.
Odpovedať
@mato176 Preco mas Geberit priskrutkovany k zemi? Ja som ho mal upevneny na stene a nasledne sa obmuroval.
Odpovedať
@danculd lebo je niekolko druhov konstrukcii, niektore sa kotvia iba na stenu, niektore dole a vzadu a niektore dole a do stran. @mato176 nemusis ani penetrovat, pozametaj, natiahni a natav len spoje a ak si chces byt 100% isty pri tom geberite, tak to pretri nejakou tekutou hydroizolaciou.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za rady :)
Odpovedať
ja mam tuto istu situaciu teraz. v technickej miestnosti a jednej kupelni to mam tak hustejsie pozemi. myslite si ze to pojde aj teplovzdusnou pistolou roztavit nech tam nesachujem s tym ohnom? :) V ostatnych miestnostiach v pohode iba elektriku po krajoch tam to dam s horakom. rozmyslam aj ze tam dam tekutu hydroizolaciu do tych dvoch miestnosti. alebo iba doplnim tam kde sa mi nepodari uplne ta lepenka.
Odpovedať
Profilova fotka
@kubanec83 A je ta tekuta izolacia rovnocenna nahrada lepenky?
Odpovedať
@mato176 urcite, ale je nachylnejsia na poskodenie, preto sa pouziva najma pri aplikaciach ako izolacia podlahy v kupelni, izolacia pod obkladom v sprchovom kute, izolacia balkonov a pod. a nie pri celoplosnom izolovani zakladovej dosky.
Odpovedať
@mato176 na conecu som sa to pytal a ze mala by to byt 100 percentna nahrada. ale aplikovat radsej v dvoch tensich vrstvach mi hovorili.
Odpovedať
Profilova fotka
@kubanec83 @stowasser Vdaka za info!
Odpovedať
Profilova fotka
@mato176 @stowasser mne to doporucil priamo dodavatel (ATRO) takej izolacie s tym, ze na to treba dat geotextil http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj atro je fajn firma, riesil som s nimi pred asi 7 rokmi sanaciu hydroizolacie pivnice, ponukli super systemove riesenie, akurat skoda, ze firma ktoru mi doporucili na realizaciu ma mierne povedane odrbkala, lebo dodatocne som zistil (nasiel som nespalene vrecia Murexin..), ze nepouzila atro produkty, ale ine, ktore vraj budu fungovat rovnako, zial uz po prvej zime zase zatekalo do pivnice.. Ano, geotextilia je dolezita
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser kokos, dufam, ze si ich u ATROa natrel :)
Odpovedať
Na toto co poviete? lepit tie pasy za studena? http://eshop.stavivasp.sk/component/v...
Odpovedať
Profilova fotka
@kubanec83 Tiez som uz na to pozeral. Asi to skusim..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?