Gerflor alebo Blacktex pvc s filcom ?

Zdravim, uz je tu par diskusii na temu vinyl/pvc. Ale stale mame dilemu, tak budem vdacna za vecne, najlepsie odborne pripomienky. :) Rozhodli sme sa pre vinyl/PVC v rolke s filcovym podkladom a hladame pokial mozno zdravotne nezavadnu variantu ako deklaruje Gerflor (HQR,TExline). Otazka znie, ci Blacktex nieje to iste, len bez takej reklamy :) V popise maju, ze je to 100perc. odburatelny material, spada rovnako do emisnej triedy E1. No nespomina sa explicitne pouzitie formaldehydov a ftalatov. Prosim o nazory ci je to to iste, co sa tyka zlozenia alebo nie. Dakujem.
Odpovedať
@zuziq1 Blacktex nepoznám ale všetci svetoví výrobcovia už dnes spĺňajú hygienické požiadavky, pokiaľ neriešiš prevádzku kde sa vyrábajú potraviny, lieky alebo po tej podlahe nebudú behať 6tonové vozíky môžeš použiť skoro čokoľvek. Vyhni sa len tým fakt najlacnejším typom, môžu mať horšie mechanické vlastnosti. My sme tiež vybrali od Gerfloru, ale my sme požadovali vysoké požiadavky na zaťaženie.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, výrobca udáva, že - vinylové podlahy Gerflor sú zdravotné nezávadné, neobsahujú ťažké kovy, stabilizátory žiadne toxické zmäkčovadlá a formaldehyd. Vinyl je vyrábaný zo 100% recyklovateľného materiálu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?