Flexilepidlo a špárovacie hmoty

Ahojte. Chcela by som opýtať, koľko približne vyjde cena na meter štvorcový pri ukladaní dlažby za flexilepidlo a za špárovaciu hmotu a z akými značkami máte najlepšie skúsenosti? A ešte by som sa rada poradila akú farbu špárovačky by ste dali na dlažbu ( viď obrázok nižšie ). Do kuchyne s obývačkou chcem dať tú béžovú dlažbu a do chodby tú tmavšiu. Vďaka, teším sa na odpovede a vážim si to :-)
Odpovedať
1
2

Odpovedať
Žiadna odpoveď :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@vektorka Su dvaja znamy vyrobcovia.Mapei a Ceresit.Osobne som volil Ceresit.Mam viacmenej podobne,resp.identicke farby dlazby ako ty,tak som volil cokoladovu k hnedej a k bledej caramelovu. Flexilepidlo som volil od Den Braven Quartz extra.Ceny si uz nepamatam,ale kupoval som v MM.
Odpovedať
Super, ďakujem pekne za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
lepidlá už spomenutý qartz flex,ceresit CM12, Murexin Flex,špárovačka ceresit .http://www.ceresit.sk/produkty/ce40/ S mapei sa takto drsné dlažby robia zle je pomerne dosť pieskový ,zle sa sťahuje z povrchu vysoká spotreba.
Odpovedať
Prave teraz obkladam,tak sparovacku v kuchyni mam ceresit,robilo sa s nou dobre,do kupelne mam mapei pouzit by som ju mal na druhy tyzden tak napisem skusenost.Obkladacovi by malo byt jedno pri cene prace ake ma lepidlo,len nemalo by to byt jedno Vam,flexibilne lepidlo je dost drahe,ja pouzivam aj flexi aj obycajne lepidlo,flexi na sprchove kuty lebo tie mam natrete tekutou lepenkou a na take povrchy su urcene flexilepidla a na ostatok davam obycajne lepidlo na obklady a dlazbu,nie je dovod tam pouzit flexilepidlo,znacku mam Weber,este som pouzil aj Hasit 560 ale ten mi zostal s omietania sadrokartonu,takze skladba bohata.
Odpovedať
Profilova fotka
S tým použitím lepiacich tmelov by som bol veľmi opatrný. V dnešnej dobe nie je veľa druhov obkladov a dlažieb, pri ktorých je použitie štandardného lepidla vhodné. Týmto druhom lepiaceho tmelu by ste totiž mali lepiť len savé obklady a dlažby na savý podklad, rozhodne nie však napr. na podlahové kúrenie, ani väčšie formáty obkladov a dlažieb, hoci by aj boli savé.
Odpovedať
Profilova fotka
ako pise @peterpb tak s obycajnym lepidlom sa lepia vacsinou obklady s hlinenym crepom, drviva vacsina dlazieb uz ma kameninovy crep, kde sa musi pouzit flex. A tych vyrobcov je velmi vela, kazdy majster ma osvedcene nieco ine. Z tych najznamejsich a najkvalitnejsich : Mapei, Ceresit, Murexin, Terranova, denBraven...Z vlastnej skusenosti viem, ze Murexin ma dobre lepidla, mapei zase kvalitne skarovacky ale hovorim kazdy ma osvedcene nieco ine...
Odpovedať
Profilova fotka
Z vlastnej skúsenosti by som posledné dve značky vymazal.
Odpovedať
pri vybere flexi lepidla treba pozerať na lepenie čoho a na čo je určené.Flexi lepidiel je viac druhov nie len jeden,na to treba dávať pozor. @peterpb súhlasím
Odpovedať
Ďakujem Vám, dlažbu budeme dávať na podlahové kúrenie, takže určite to bude flexilepidlo :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Vie mi prsim vas niekto poradit s vypoctom sparovacky na plochu 50 m2 a dlazba v rozmeroch 15 x 90 cm. Mne majstri kazali kupit 60 kg a to sa mi zda prestrelene. Dakujem vopred za vase odpovede.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj, ja som pouzil myslim 30 kg sparovacky na 60m a este mi aj ostalo...rozmery dlazby boli 15x50, robil som 3 mm spary. Rozhodne tolko nekupuj, skor operativne dokup, az uvidis, ze sa mina. Pripadne sa dohodni s predavajucim, ze od teba nenacate balenia vykupi spat.
Odpovedať
@kkristian dakujem. .mysela som si. Aj flexi lepidlo som kupila 500 kg na 120 m2 a este chcu dokupit. Myslim ze odrbavaju lebo aj v obchode mi povedali ze spotreba lepidla je 3 kg na m2.
Odpovedať
@silvinka.ja 3 kg na m2 je spotreba lepidla iba v určitých podmienkach a to pri lepení na rovný povrch ,bez podliepania dlažby, čo je dôležité hlavne na dlažbe a pri použití hrebena č6.z vlastnej skúsenosti môžem povedat že z 25 kg lepidla sa dá spravit max okolo 5-6 m2 pri použití hrebena 8-10 mm. ako je spomenuté vyššie každý má oblúbené značky, u mna je číslo 1 knauf ,den braven , baumit, čo sa týka lepidiel a u špárovačiel knauf, s ceresitom mám velmi zlé skúsenosti , a to konkrétne s ce 40,okrem toho šudia ludí na silikónoch . tiež pozor na flexi lepidlá musí byt triedy C2 + dalšie prívlastky, večšinou býva c2t čo je zlepšené cementové lepidlo na náročné lepenie a pokial je tam aj S1 alebo S2 tak má aj elastické prísady.na trhu sa nachádzajú aj lepidlá ktoré sú azvané flexi aj ked sú obyčajné , napr ceresit elastic c1t :)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvinka.ja Z jedného kila špárovacej hmoty zašpárujete 2 m2 pri obklade 20 x 20 cm .Pri veľkosti dlažby tak ako uvádzate vy je spotreba cca o polovicu menšia. čiže 1 kilom urobíte 3-4 m2..Závisí to aj od hrúbky špár a drsnosti obkladu.Odhadom na tých 50 m2 potrebujete do 15 kg špárovacej hmoty.
Odpovedať
@antonmesaros dakujem pekne za odpoved, dlazba ma hrubku 9 mm. Takto priblizne to vychadza aj ked som to pocitala z tech.listu vyrobcu mapei, al. Ceresit. Neviem odkial vzali tieto nezmyselne cisla, ale asi chcu sparovat dalsie tri domy. Dali mi aj na dalsie miestnosti a tiez som ostala v nemom uzase, ked mi povedali, ze na garaz 17,6 m2 pri velkosti obkladu 30 x 30 ahrubke 5 mm potrebuju 17 kg sparovacky a to som im uz 4 kg dala, takze celkom 21kg . Zacinam mat paniku, ze ked mam takto vyratany aj stavebny material co bol doteraz pouzity, tak ma az oblueva studeny pot, kolko penazi odislo niekam.
Odpovedať
@venco dakujem za info. Ja som kupovala flexilepidlo murexin a podlahu vylievali aj nivelackou. A toto lepidlo pouzili aj na lepenie vonkajsich tehlovych pasikov na fasadu a to cca 37 m2.
Odpovedať
ad lepidlo - pouzil som cca 7-8 vriec mapei adesilex p9 na 78 metrov. Podla vsetkeho chcu aj nejake tie naturalie :)
Odpovedať
@kkristian ahoj, a kolko kilove vrecia si bral?
Odpovedať
@kkristian a ake rozmery dlazby si mal? Ja mam 15 x 90 a hrubka dlazby je 9 mm a sirka spary 2 mm
Odpovedať
25 kg vrecia,rozmer dlazby som pisal, 15x50 :) Ale spotreba lepidla asi nezalezi na velkosti dlazby...
Odpovedať
@kkristian aha , jA som myslela,ze si pisal o sparovacke. Lepidlo som ja kupivala murexin a 25 vriec 25 kg asi na 150 m2
Odpovedať
pisal som o sparovacke aj o lepidle...oboje som si robil sam.
Odpovedať
chcela by som poprosiť o názor na lepidlo S-line FLEX zo Sika (kvalita, práca s ním...), keďže uvádzajú, že ide o najpredávanejšie lepidlo. Dá sa či nie?
Odpovedať
@jozef74 @hasacisko @peterpb @antonmesaros @zirafak @kkristian Nemáte skúsenosť s vyššie spomenutým S-line FLEX?
Odpovedať
@rastika neviem ti odpovedať ohľadne tohto lepidla lebo som sním ešte nerobil.Mozem odporučiť lepidla od fi.Mapei tie mám odskusane a sparovacky.Hlavne treba dodržať postup pri príprave ako odporúča výrobca.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastika Sika nieje najpredávanejšia ,ale je to dobrá značka.
Odpovedať
casto robia murari s Cemixom, a nedavno som kupil botament nejake flexi a celkom dobre sa s nim robilo....
Odpovedať
@antonmesaros Myslela som http://www.siko-kupelne.sk/lepidlo-s-... lepidlo z predajne Siko, ale aj táto odpoveď pomohla, zase som o niečo múdrejšia. Ďakujem.. pouvažujem aj o značke Sika.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?