Farebna liata podlaha. Má niekto skúsenosti?

Profilova fotka
Zdravim, mate niekto skusenost s liatou podlahou? My takto riesime podlahu v detskom centre na rozlohe cca. 150 m2 a nevieme aku farbu zvolit :-) Viete niekto poradit alebo poslat link na fotky s farebnou podlahou? Liata podlaha nie je velmi bezna, preto sa tazko hladaju nejake farebne inspiracie. Dakujem za pomoc.
Odpovedať
1
2
@cinnamon - hodila som to do albumu: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/e...
Odpovedať
Profilova fotka
vyzera to krasne. dakujem...celkom sa tesim na ten jednotny vzhlad. horsie je, ze si neviem poradit s farbou. dostali sme od firmy, ktora nam to bude realizovat vzorkovnik farieb a uz tyzden sa hadame, ktoru farbu zvolit, aby nebola prilis agresivna a vyrazna pre deti a tiez aby nebola prilis nevyrazna a nenapadna. Chceme, aby posobila optimisticky a prijemne pre deti a neposobila strohym "bankovym" dojmom. Neviem, ci sa dat do zltych odtienov alebo zelenych. Zvazujeme aj svetlu tyrkysovu, aj ked neviem, ci to nie je prisli studena farba...proste nevieme, kde zacat a treba sa cim skor rozhodnut.
Odpovedať
@cinnamon http://www.4image.sk/?lg=1&s=88 alebo http://www.4image.sk/?lg=1&s=84
Odpovedať
@cinnamon - my sme zvolili bezovu - kvoli tomu, ze posobi teplym dojmom a okrem toho sme ju ladili ku obkladu v kupelniach, kedze ju mame aj tam.
Odpovedať
@evikg mna by zaujimalo pri liatej podlahe ako je to so skrabancami. Hlavne co sa tyka malych deti, mame syna a ten frci na motorke po byte a vlastne taha vsetko co sa len da po zemi. V byte mame plavajucu a ta uz vyzera hrozne :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@cinnamon my budeme mať svetlunko béžovú, RAL 9001 ale do detského centra by som možno volila niečo veselšie... ;-)
Odpovedať
@atlonet - nemame ju vobec poskrabanu a to tu dcera jazdi na trojkolke a s kocikom, s ktorym chodime aj von. Ale mame ju prelakovanu, takze neviem posudit, ci je takto odolna aj bez prelakovania.
Odpovedať
@cinnamon - som prehliadla, ze to chcete do destkeho centra :-) tam na zem kludne nieco vesele. Ked som mala vzorkovniky v ruke, tak ma ohromne lakala sytoruzova :-D. V takom detskom centre si viem na zemi dobre predstavit zelenu :-) , aby to trochu evokovalo prirodu - takze nejaky neutralnejsi odtien zelenej, aky sa aj vyskytuje v prirode. I ked hodne zavisi v akom style to chcete mat zariadene. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
laka ma taka pistaciovo zelena, ale taka v to m vzorkovniku nie je :-| rozmyslame aj nad sytooranzovou, ale neviem, ci to nebude posobit na deti prilis rusivo. a zda mi, ze oranzova sa tazko ladi k drevu..zariadene to bude jednoducho, len drevene policky nizke na hracky, par vacsich hraciek a hlavne vela miesta na aktivity (cvicenie, tanec, hry, tvorive aktivity a tak). tu istu farbu budeme mat v oboch hernach aj v kuchyno-kaviarnicke. je to priestor materskeho centra, ktory prerabame na rodinne montessori centrum. podlahu sme ziskali sponzorsky, tak to chceme urcite vyuzit. podla mna to dlho vydrzi a znesie aj necitlive zaobchadzanie, bude aj odpruzena, nejakymi 2 vrstvami gumenych podloziek. Zaujimalo by ma, ako sa to cisti v pripade napr. vyliatia farby, popisania, ci neostavaju ryhy od nabytku, ci nevybledne, ked spadne hrniec a ci je ta podlaha na pocit studena a tvrda?
Odpovedať
Profilova fotka
mame uz kupene taketo nalepky na stenu do jednej herne (pre mensich) http://www.lepeeto.sk/show/463-velky-... steny budu len biele....zatial
Odpovedať
@cinnamon - toto je jedna detska herna spojena s kaviarnou. Najdes ju aj v archive Bydleni je hra na www.ceskatelevize.cz . Mne sa to ohromne pacilo. Na zemi maju zeleny koberec, ale viem si to predstavit aj s liatou podlahou.
Odpovedať
Profilova fotka
vdaka za inspiraciu, uvrdilo ma to, ze zelena podlaha je super... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
vyzerá to krásne, ako trávička...
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim, podlaha v centre je uz davno vyriesena:-) zvolili sme teplu zltu.Je krasna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@cinnamon Ahoj, ako podlaha zvláda deti a s nimi spojené radovánky? :) Uvažujeme nad liatou podlahou do domu, farba biela, ale zaujímajú ma škrabance a umývanie - je na nej vidno "packy" od detí, resp. šmuhy po jedle a iné? Aký typ máte v centre - priemyselný alebo bytový? Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my mame v centre dva rozne systemy liatej podlahy makku a tvrdu. makku mame v oboch herniach, podobna sa pouziva v miestnostiach urcenych na pohyb...je makksia a lepsia na intenzivny pohyb, ale zase velmi nachylna po poskrabanie a nicisa pri presuvani napr. nabytku, treba sa prezuvat, Tvrdu klasicku liatu podlahu mame v chodbe a kuchyni a ta je super odolna, lahko sa udrziava a nevidno smuhy, odolna proti narazom aj padu hrncov, aj spine na topankach, kocikom...Ja rozhodne odporucam tuto podlahu aj do domu, makku nie, nehodi sa do beznej domacnosti. pripajam fotky oboch typov, pohladom nerozlisite. Ak chcete pridte kedykolvek pozriet. sme v BA. Podlahu mame od firmy Sika.
Odpovedať
@ cinnamon Ďakujem! :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojky. Ak máte otázky ohľadne farebných podláh, neváhajte ma kontaktovať :) Bol som spoluzakladateľ firmy 4 image s r o, ktorá sa postavila na nohy práve vďaka mojim rukám, nakoľko som všetky podlahy ja osobne realizoval :) To, čo môžte vidieť na webe 4 image, alebo liatepodlahy.sk, som na 95% realizoval ja osobne :) Nakoľko už pôsobím pod vlastnou značnou F&W design, čo v preklade znamená FLOOR & WALL design, viem Vám ponúknuť odborné poradenstvo, od samotnej vhodnosti použitia, cez návrh, až po realizáciu. Mojou filozofiou nie je násilím niečo vnútiť, ale skôr vyjadrovať svoj objektívny postoj profesionála a odborníka, aby ste sa v tejto veľmi variabilnej a zložitej téme trocha zorientovali a našli si napokon podľa vlastného zváženia to najvhodnejšie riešenie :) Nech sa páči, som Vám k dispozícii! Richard
Odpovedať
Profilova fotka
@cinnamon Inak, čo sa týka farebnosti, neexistuje také niečo, že vo vzorkovníku nie je :) Podlahy, ktoré realizujem ja osobne, využívajú vzorkovník s výberom 1000 odtieňov vlastných, plus možnosť využiť vrorkovník RAL, alebo vzorkovník ktoréhokoľvek výrobcu farieb v európe! :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@eurotipek zdravim, rozmyslame,ze do domu dame liate podlahy, vymera je cca 120-150m2 a otazka je, ci su potrebne na takto velkej ploche dilatacne spary. Priatel tvrdi, ze bez nich sa to nezaobide, niekto, kto sa tym zaobera mu to tvrdil. Co je na tom pravdy? Pripadne ak to chceme bez spar, mame dat anhydridovy poter.dakujem
Odpovedať
@evikg prosim ta a ako to vyslo cenovo..? lebo rozmyslame ci dat dlazbu alebo liatu podlahu. vdaka
Odpovedať
@skaciatko - tu niekde v komentaroch to bude: http://www.modrastrecha.sk/blog/evikg...
Odpovedať
Profilova fotka
Ten kto tvrdil, ze bez dilatacii to nepojde, ma pravdu. Otazkou je, aky druh liatej podlahy by to mal byt, ci epoxidova stierka, polyuretanova, alebo cementova. Pod ziadnu z nich sa vsak nehodi anhydrid.
Odpovedať
Profilova fotka
To nie je pravda že sa pod liatu podlahu nehodí anhydrid. Práve naopak, pod epoxid a polyuretán je anhydrid najlepšou voľbou, nakoľko sa dá vyhnúť dilatáciám na mnohých miestach kde pri cemente by byť museli, a druhý argument je, že anhydrid je omnoho rovinatejší než cementová podlaha, navyše menej dilatuje vplyvom tepla, čo je pri liatej podlahe lepšie. Dôležité je však pred realizáciou liatej podlahy dôsledne prebrúsiť povrch anhydridu, aby bolo odstránené mlieko z povrchu a dvojnásobná penetrácia. Zaručujem že takto zrealizovaná podlaha nebude robiť problémy!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Pan eurotipek, ako profesional by ste mohli co-to vediet o normach, ale to sa asi vo Vasom biznise nenosi. Ta posledna veta s tromi vykricnikmi Vas raz bude stat vela penazi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@eurotipek dobrý deň chcela som poradiť ohľadne liatej podlahy.Chceme to do domčeku kde sme piaty v riadnej premávke kočiar aj vozík...Veľmi sa mi páči biela lesklá len neviem aký druh liatej podlahy zvoliť či epoxidové alebo poly.. Alebo betónovú.Ci sú aj neaké iné?Veľmi sa mi páčia že tam nie sú špáry že je v kuse liata.Dalsia otázka či nestratí po rokoch farbu a tiež koľko znesie pri prevoze na vozíku...A či sa pri podlahovým kúrení nevyparuju nebezpečné látky nakoľko máme malé detičky.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb Nerozumiem na čo narážate. Pokiaľ poter robí fušer, nebude na ňom držať nič. A je jedno či je anhydrid, alebo cement. Pokiaľ je kvalitný anhydrid a kvalitný epoxid a kvalitné prevedenie, neexistuje aby nastal niekedy problém. Ak máte inú skúsenosť, odporúčam Vám poobzerať sa po trojkombinácii, ktorú som spomenul v predošlej vete. Za celé roky čo tieto podlahy realizujem, som nemal ani jedinú reklamáciu na nesúdržnosť povrchov! Prajem pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@janica25 Dobrý deň. Nie celkom chápem všetko čo ste mi napísali. Nezozumiem, aký piaty v riadnej premávke? Piaty v poradí? Alebo? Nerozumiem. A tiež nerozumiem vete čo znamená koľko znesie pri prevoze na vozíku. To ako tú podlahu chcete prevážať na vozíku?? Nerozumiem. To, na čo dokážem odpovedať, sú tieto veci: Epoxid je lacnejší než polyuretán a môže existovať bez akejkoľvek ďalšej úpravy. Čiže môže byť lesklý tak, ako je vyliaty. Je obrovský rozdiel medzi epoxidovou podlahou a betónovou, to si musíte Vy vyjasniť čo chcete, už len kvôli úplne rozdielnym výškam jednotlivých podláh. Každá epoxidová aj polyuretánová podlaha stratí časom pôvodnú farbu a trocha sa zmení vplyvom UV žiarenia. Je to preto, lebo EU zakázala použitie stabilizátorov, ktoré sú práve nebezpečné z hľadiska chemického zloženia. Čiže tu je odpoveď aj na ďalšiu otázku ohľadne výparov. My máme malé dieťa a tiež máme liatu podlahu. Po vyzretí sa už z podlahy nič neodparuje.
Odpovedať
@eurotipek dovolím si odpovedat za @janica25 , ja som to pochopila tak, že sú v domácnosti piati, používajú kočík aj invalidný vozík. Takže ide zrejme o odolnosť podlahy v domácnosti, kde je vozíčkar. Dúfam, že som sa trafila ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?