Ekostyren + vrecovaný betón?

Viete mi poradiť? Prerábame byt. Ide o podlahy v 2 malých miestnostiach ( 1.- cca 5 m2 - kúpeľňa; 2.- 10 m2 kuchyňa). Sme na poschodí, nechcem veľmi zaťažovať podlahu. Chcel by som miešať betón s ekostyrén betónom, ale ručne, keďže nemám kde robiť s miešačkou. Je možné používať na miešanie ľahčeného betónu (ekostyren + betón) aj vrecovaný betón ??? Bude to chytať na seba? Neobsahuje vrecovaný betón nejaké aditíva, čo by tomu bránili? Prípadne, ak máte lepšie návrhy čo a ako tam spraviť podlahy. píšte. Ďakujem za odpovede a pripomienky či návrhy.
Odpovedať
1
2
@xduricaj Ja bývam na 7.posch. a tiež som potreboval vyrovnať podlahu /koryto/ s rozmerom 6x3m2 a použil som klasický suchý betón rozmiešaný priamo v izbe mixérom..Pôvodne som chcel dať "nivelák" ale keď som zbadal cenu tak som veľmi rýchlo prešiel na klasický betón vo vreciach...Spotreboval som ho cca 25-30vriec..Neviem Ti ale presne povedať, nakoľko som prišiel domov a majstri už mali čosi vyliate betónom... Ale závisí akú máš krivú podlahu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@xduricaj Nestačilo by ti vyrovnať nerovnosti liaporom a na to ľahkú montovanú podlahu napríklad sadrokartónovú.
Odpovedať
@technik007 nejde o krivú podlahu. ja som všetko čo tam bolo vybral pre rekonštrukcii a robím to nanovo. Bude tam kúpeľňa a chcem tam dať potom dlažbu. Toľko betónu by bolo príliš veľa podľa mňa. Preto som chcel dať ekostyren betón.
Odpovedať
@martosko Montovanú podlahu? Konkrétnejšie prosím :) Ja tam budem dávať dlažbu, preto by som to chcel z niečoho pevnejšieho.
Odpovedať
@xduricaj No a lepidlo čo budeš dávať pod dlažbu nestačí??? :-|
Odpovedať
@technik007 Ja ani netuším či by to stačilo. Druhá vec je cena. Vieš, nemám a pomaly sa míňa aj to čo som mal na tú rekonštrukciu. Viem že zadarmo nespravím skoro nič, ale snažím sa kde sa dá tlačiť možnosti podľa ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@xduricaj niečo na tento spôsob samozrejme bez toho podsypu keď ho nepotrebuješ ak sa potrebuješ zdvihnúť s podlahou môžeš dať pod ňu nejakú kročajovú izoláciu, detaily budeš musieť doladiť podľa tvojich podmienok. https://www.asb.sk/stavebnictvo/strop...
Odpovedať
@xduricaj Ja som musel dať aj do kuchyne betón a vyrovnať to lebo by som bol ako na Titanicu keď napasoval do ľadovca.. :-D Potom na betón šlo iba lepidlo koľko bolo treba a dlažba ako v časti /pod linkou/ kuchyni tak aj v kúpelni..
Odpovedať
@martosko Ďakujem, pozrel som to a vyzerá to pre mňa ako laika úplné bláznovstvo s do toho pustiť. Liapor ideme dávať do ostatných miestností ako vyrovnávku a zdvihnutie podlahy, potom OSB a tak ´dalej. Ale neviem ako by som si spravil žľab v sprche takýmto spôsobom. Vieš. Ale článok dobrý. Celkom fajn.
Odpovedať
@technik007 Ja sa bojím toho zaťaženia, aj keď viem, že sú to nie veľké plochy, ale aj tak by som radšej niečo ľahčené riešil. A druhá vec. Tlačí ma čas. Betón mi bude schnúť cca 20 dní. To nemám.
Odpovedať
@technik007 Som ten prípad, čo nemá ani peňazí dosť ani čas :-D
Odpovedať
@xduricaj ja neviem ako teraz, ale kedysi sa betony odlahcovali aj perlitom, uplne v pohode sa to kydlo do miesacky, niekedy aj celkom od oka. :-N Nemam s betónom osobnu skusenost, len sme to davali do omietky ked sa u mamy v panelaku z 1967 sanovala plesniva kuchynska stena. Ta omietka dodnes drzi, neplesnivie ten kut aj ked sme to tam placali my s brachacmi pod "stavebnym dozorom" pernamentne nachmeleného suseda :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
@xduricaj To si skade nabral že ten betón Ti bude "schnúť" 20dní??? No ja by som veru potom načakal!!! :-D :-D Doba vytvrdnutia máš 24hod./najlepšie poobede urobíš / a ráno na to môžeš stúpať!! S kľudným svedomím.. :-D
Odpovedať
@xduricaj Robíš si to svojpomocne alebo máš na to "maltermachra"??? Keď je ten druhý prípad tak on musí vedieť ako a čo sa má robiť..Ak Ty a nie je to veľká vrstva tak by som dobre očistil ten starý betón-podklad napenetroval a dal kľudne lepidlo pod dlažbu. ;-)
Odpovedať
@zita19 Ide o to že ja som nie stavbár a nemám skúsenosti s ničím takýmto. Preto som za tie vrecované materiály, kde je dané čoho a koľko dať a s čím. Peňazí a času málo ako asi každý :)
Odpovedať
@technik007 Voľakto mi to tu písal, že cca 20 dní. Neviem. Ráno môžem stúpať, ale či na to môžem potom aj lepiť dlažbu a pod. Vieš. Robím svojpomocne. Po poobediach a sem tam dovolenka pred alebo po víkende na robotu (predĺžený víkend). Starý podklad je o 10 - 12 cm nižšie ako potrebujem byť po vybratí toho bordelu čo tam bol. Musím dorovnať. Podklad (starý betón - preklady) je v rôznych výškach a rôznom povrchu. Neviem či by som vyrovnával lepidlom. Či to je správny postup.
Odpovedať
@xduricaj Keď máš taký problém tak potom ten betón a tým zarovnať na výšku akú potrebuješ nezabudni na výšku dlažby a tiež hrúbku lepidla cca 8-10mm..Ale nerob veľmi riedky betón aby si "nevytopil" pod Tebou susedov.. :-D
Odpovedať
@xduricaj ja by som asi isla do toho co navrhol @martosko . V podstate sucha stavebna technologia, ktora neumerne nezatazi statiku. Ako podsyp vies pouzit liapor, polystyrenove gulicky a hned mozes lepit dlazbu. https://www.liapor.cz/produkty/kameni...
Odpovedať
@technik007 Veď ale 8-10cm vrstva betónu je veľa na tie preklady nie? Myslím z pohľadu zaťaženia. A ešte. Mal som nápad... neviem či je to dobré riešenie, ale dám si poradiť. Skladba by bola, vyrovnanie podkladu liaporom 1-4mm, dilatačné pása po obvode, PE fólia na liapor, potom polystyrén aspoň 40mm, zase PE fólia, potom ten betón so sklolaminátovou rohožou (namiesto kari siete) a nakoniec hydroizolácia a lepidlo s dlažbou a skárovačkou.
Odpovedať
@zita19 Liapor použiejeme. Ten mám objednaný už, ale naň musím niečo položiť ak sa preň rozhodnem do kúpelky a kuchyne. Nejakú dosku, na ktorú potom dám dlažbu. Lebo na Liapor to nenalepím ;-)
Odpovedať
@xduricaj vsak ten podlahovy sadros, potom su este vlaknito-cementove dosky (nie azbestovy eternit, ale s drevenym alebo syntetickym vlaknom) ako dalsia moznost. http://www.cetris.cz/systemy/podlahov... Ale je ich viac, toto je len jedna z moznosti Kedze ide o kuchynu a kupelnu OSB asi nie je dobra moznost.
Odpovedať
@zita19 áno, nad tým premýšľam :) Uvidíme. Dorovnáme liaporom a potom dosky, nivelák a dlažba. Ale neviem stále ako do toho liaporu poriešiť žľab... :-/
Odpovedať
@xduricaj vymuruj si pre neho kastlik z nejakých yporiek. Asi ja by som to nejak tak riesila aby mi nezdrhol medzi gulicky
Odpovedať
@zita19 Teoreticky by šlo ho asi vymurovať do výšky budúcej podlahy - hrúbka dlažby a nechať ho tak. Potom asi len obsypať dookola, položiť dosky, prepojiť skrutkami a tmelom no a lepiť dlažbu. To by šlo. Dala si mi chrobáka ;-)
Odpovedať
Ahoj, robil som rekonstrukciu na poschodi a potreboval som zdvyhnut podlahu o 8 cm kvoli povodnym odpadom (nevychadzal sklon). Dal som ekostyren + vrecovany beton + karisiet. Tam kde isla polozit vana musel byt cisty beton aby sa nozicky nepreborili, tak isto tam kde bol sprchovy kut musel ist cisty beton kvoli zlabu a tekutej hydroizolacii ktora sa pod dlazbu MUSI natiahnut v kupelni inak mozu mat susedia pod tebou zachvilu flaky na strope. Odpoved na tvoju otazku: Ekostyren+vrecovy beton v pohode, miesalo sa to miesadlom na lepidlo vo velkom vandly. Co sa tyka tej zataze tak az taky rozdiel markantny to teda nie je, zalezi ako to nariedis ale necakaj hmotnostne zazraky ak to ma byt pochozne. Ja osobne by som ziadny sadrokarton ani osb dosku do kupelky na podlahu nedaval. keby som mal to co som robil robit druhy krat tak vyrovnam hrube nerovnosti betonom, na to polozim 5 cm styrodur podlahovu a zalejem to 3 cm betonu mozno s nejakou chemiou na vyssiu pevnost. A bolo by to este o hodne lahsie a rovnako pevne.
Odpovedať
@pracant315 Nemáš Ty zlé nápady človeče. Pohútame a uvidím čo sa mi nakoniec podarí. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@xduricaj Hlavnú zložku maš/budeš mať/ LIAPOR. Dáš do toho cement s troškou piesku,alebo použiješ lepidlo na polystyrén a spravíš z toho liaporovú mazaninu/beton/. Nahádžeš na zem-urovnáš a necháš zaschnúť. Po zatvrdnutí nerovnosti vyrovnáš lepidlom a sieťkou. Rovina a podlaha spravená. Takto som to spravil ja pred rokmi a funguje dlažba na tomto podklade dodnes. ps: Za komunistov sa predsa panely takto robili a baraky stoja dodnes /myslím liaporový betón/.
Odpovedať
@zmrzlina_sk Ako ako ako? :) Mňa zase napadlo kúpiť vrecovaný betón a ten zmiešať s liaporom 1-4mm na spodok na urovnanie, druhý deň spraviť liapor 8-16mm na strednú vrstvu v hrúbke cca 7-9cm, a na vrch zase 1-4mm + betón na dorovnanie. Potom klasika nivelačka na prerovnanie podlahy a lepenie dlažby. Lepidlo so sieťkou na zem? To som ešte nepočul.
Odpovedať
Všetkým ďakujem za rady a tipy, ale asi to spravím Liaporom betónom - doma miešaným. Volal som na firmu do ČR a pán čo to má na starosti bol ochotný mi poradiť. Takže sa to dá namiešať aj do betónu z vrecka. Pošle mi pomery tej zmesi. Ďakujem :)
Odpovedať
@zmrzlina_sk za komousov sa do betonov daval elektrarensky popolcek, ale stropne panely nikdy neboli z lahceneho betonu. Stropne panely sa odlahcovali dutinami ale beton bol uplne normalny nosny (teda ak nahodou niekto nepotreboval "trosku" cementu pre brata na dom :-N )
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?