Drevene povodne parkety vs. laminatove

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu. Kupili sme byt so zachovalymi parketami stromcekoveho tvaru, len by potrebovali prebrusit a nalakovat a vytmelit medzery. Rozmyslam vsak, kedze cenovo vyhodnejsie ako brusenie uz vychadzaju nove laminatove, ci nepolozit na ne tie. Dolezite pre mna je, co bude teplejsie na dotyk (stare parkety budu mat aj tak lak, takze nie je to priame drevo) a co najlepsie izoluje zvuk, nechceme, aby nam pri kazdej navsteve chodili klopkat susedia, takze mozno keby sme mali na povodnych ulozenu este vrstvu laminatovych parkiet samozrejme s izolacnou podlozkou, mohlo by to byt viac odhlucnene. Viem, ze vela ludi tvrdi, ze drevo je najlepsie, ale nie som si ista ci aj po prebruseni nebudu stale vyzerat povodne nemoderne oproti laminatovym. Nad novymi drevenymi parketami by sme z financnych dovodov neuvazovali, takisto ani s vytrhanim starych parkiet. Prosim o odborne nazory :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, myslím, že si nedostala adekvátnu ( výhodnú ) cenu za renováciu pôvodných parkiet, nakoľko hovoríš, že cena je porovnateľná s obstaraním a pokládkou novej laminátovej podlahy. Ak pôvodné parkety nemajú hlboké poškodenie, ak sa vzájomne nerozchádzajú a nevŕzgajú, tak máš doma skvost, ktorý by bola škoda prekrývať novou podlahou. V takom prípade stačí parkety naozaj len jemne prebrúsiť, vytmeliť špáry a nalakovať v požadovanom odtieni. Nemáš pravdu, že lakovaním nebudú budiť dojem teplého dreva. Okrem toho si treba uvedomiť aj fakt, že ak by si dala novú podlahu, bude výška podlahy vyššia o viac ako centimeter. Nebude potom nutné prispôsobovať dvere?
Odpovedať
Profilova fotka
Dostali sme cenu 14-15 eur za m2 za komplet vybrusenie, nalakovanie, vytmelenie, neviem ci nie aj s listami... Ake mate skusenosti s cenami? Ked ratam laminatove okolo 10 eur a polozime si ich sami, tak mi to aj s materialom vychadza stale lepsie. Viem, ze nie je to drevo, ale vyzera to lepsie, hladsie, modernejsie. Dalsia vec je ako to bude s tou hlucnostou, kedze na laminate moze tiez klepkat (psie packy) S vyskou by problem nebol, tieto povodne su trosku nizsie a dvere aj zarubne budu aj tak nove, len sa musime najprv s podlahami teda rozhodnut.
Odpovedať
K tým laminátovým musíš pripočítať aj kročajovú izoláciu, keďže sa obávaš hlučnosti a susedov. Ja napr. laminát nepovažujem za moderný materiál. Ale je to o vkuse. Laminát je proste náhražka drevených parkiet. Presne ako gaštanové pyré z obsahom fazule. Vyzerá to ako gaštanové pyré, chutí to podobne ako gaštanové pyré a predsa je tam viac fazule. Ak idete po cene a uvažujete na laminátom za 10 Eur/m2 + pokládka svojpomocne, tak ich rozoberte a predajte a máte ten laminát za polovičnú cenu.
Odpovedať
Vobec by som nerozmyslala! Drevo je nadcasovy material, nikdy nevide z mody.Laminat je stale len umelina. Kto nema problem s peniazmi, urcite da vzdy, aj v dnesnych casoch podlahu drevenu, nie laminatovu. Je to len lacna napodobenina dreva a nic ine. A chodit na boso po dreve a po laminate?... vzdy citit ten rozdiel ;-)
Odpovedať
ze nemoderne!!!! co exkluzivnejsie ako drevene parkety mozes mat? Mozno mramor,ak sa niekomu v obytnych miestnostiach paci. Lakovat ich nemusis, ved ich len daj naolejovat,alebo navoskovat. mmch prirody lak a laminat je snad dost velky rozdiel,takze argument Aj tak sa budu lakovat je dost scestny.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ako su momentalne trendy v lakovani, ale ten lak co tam momentalne je, klasicky starsi a leskly uz ma znamky poskriabania a to, ze sa budu urcite lakovat som myslela tak, ze nalakovane leskle parkety su podla mna tiez chladnejsie ako nenalakovane drevo. Preto by som ocenila nejaky nazor odbornika, co je vhodnejsie kvoli hlucnosti smerom k spodnym susedom, ci stare parkety alebo este laminatove na nich.
Odpovedať
ja som za laminat, staromodne parkety by som veru v dome/byte nechcel...
Odpovedať
Profilova fotka
nechaj si ich. ostanu aj tvojim detom. dnes sa nemusia len lakovat. my sme si dali drevene parkety a su olejovane. krasne, prijemne na dotyk
Odpovedať
My tiež akurát prerábame byt a máme tam parkety ( viď môj fotoblog ) a v žiadnom prípade na ne nepoložím laminát, sú v zachovalom stave, akurát na niektorých miestach je trochu väčšia medzera ako 3mm, to rozmýšľam ako opraviť, viem, že keď je väčšia medzera ako 3mm, tak sa vkladajú doštičky. Ale v každom prípade, drevo je drevo, žiadny laminát aj ten najdrahší nenahradí parkety.
Odpovedať
drevene parkety nadovsetko
Odpovedať
Profilova fotka
@strejdo001 Tie su pekne, vyzeraju byt aj este kvalitne nalakovane. Nase su podobne, aj ked prelakovanie bude urcite potrebne, kedze v jednej miestnosti sa im nechcelo zdvihat postel a skrinu, tak to proste nenalakovali :)) Da sa upravit aj mierne vrzganie? ci to by sme ich museli odlepit z podkladu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?