Drevená podlaha - podľa čoho vybrať dodávateľa

Ahojte, je tu veľa diskusií o drevenej podlahe, ale skôr staršie. Zaujímajú ma skúsenosti s drevenou dubovou podlahou po určitom čase používania. Ktorú značku vybrať, je medzi nimi nejaký rozdiel v kvalite a potom je vyššia aj cena? Už sme si niečo prešli, videli, prečítali. Na SK som našla výrobcu Saxo a Parkett Designer. Cenou sú nižšie, ako známe značky. Podľa čoho sa rozhodovať? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl na cenu parkety má vplyv veľkosť lamely.....hrúbka nášlapnej vrstvy a celková hrúbka parkety ....za akého dreva je podklad (pre veľké lamely je lepšia viacvrstvová preglejka ) Ja som bral http://www.dubove-parkety.sk/index
Odpovedať
@eagleowl Hrúbka nášľapnej vrstvy je tiež rôzna. Dosť som sa na to zamerala, napr. títo dvaja spomínaní naši výrobcovia majú 4mm, čo je v porovnaní dosť. Ale napr. u rakúskeho výrobcu weitzer parket nám tvrdili, že to nie je až také dôležité, pretože podlahu už čistia nejakými špeciálnymi prostriedkami, kedy ju netreba ani po čase brúsiť. Máme podlahové kúrenie, takže max 14mm,
Odpovedať
@mimikl vyhodou drevenej podlahy je, ze sa casom da prebrusit a pochybujem ze nejake cistiace prostriedky ju ochrania pred udermi padajucich predmetov. Naslapna vrstva 4mm je vyhodou, vacsina lacnejsich podlah ma 3mm. My berieme drevenu podlahu zo SAXO parket. Vyhodou je, ze predavaju svoju podlahu priamo a nie cez podlahove studia, preto su lacnejsi
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl je to dosť dôležité pre výrobné náklady :-).....iste ...špeciálne prostriedky ...asi aj na odstránenie škrabancov :-)
Odpovedať
Zamýšľam sa skôr nad tým, či je táto naša SK podlaha v rovnakej, alebo porovnateľnej kvalite, ako majú zahraniční výrobcovia. Osobne uprednostňujem SK výrobcov, aj cena je prijateľnejšia. Pomer čo najlepšia kvalita za čo najpriaznivejšiu cenu. Inak Saxo má lamely v prevedení Dynamic v dĺžke 1100 a 1500 mm. Inde sú dĺžky lamiel 2200 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl čím dlhšia a širšia lamela tým logicky vyššia cena....
Odpovedať
Profilova fotka
My máme priamo z píly Ulanka pri BB tuším design wood sa to volá. Celodrevene, žiadna naslapna vrstva brusit môžeš donemoty. Akurát špáry sú trochu veľké inak ok
Odpovedať
@miroslav33 ešte mám otázku. Všimli sme si, že saxo má spodnú vrstvu brezovú preglejku. Ostatný výrobcovia majú túto vrstvu z mäkkého dreva, zvyčajne zo smreku. Je to ok?
Odpovedať
Ach tieto znacky. Dam radu ineho typu. Vlastna skusenost. Top su klasicke vlysove parkety. Potom daleko daleko nic a potom tie 8 milimetrove dubove parketky na sietke. Avsak musite ich dat nalepit - pri fekojstrukcii na osb podklad napriklad. Neviem ako sa to presne vola pozrietr slovenske parkety banska stiavnica napriklad cena 8 eur za meter. Rovnako dozivotna podlaha. Vsetko co sa tvari moderne so sukmi neviemakym kartacom na smrekovom podstavci je podla mma nizsie. Predavaju to za horibilne ceny pretoze si to zlozite sami. Vyzorom pocitom. Ale rychle na polozenie. Zvladnete sami. Ide o to ci dozijete tu vymenu poctivo lepenych na podklad. . Mam 15 ty rok dubove 8 mm este neboli brusene - naco. Takze ma preziju aj dom. Nikdy nevyjdu z mody. :) prevela moznosti. Pekny den . Prqkticka skusenost ? Pokual budete chodt po dubovej podlahe tazkym kreslom usiakom s kolieskami 80 kilovy chlap- urobi do nej priehlbiny a ryhy aj ked je dubova . Do smrekovej by sa zaryl a nepohol odtal :) ale to je maximum co jej dokazete sposobit. Ako sa tomu hovori patina? Dub nie je jedine tvrde drevo, pekna podlaha je aj z buka, jasena...:)
Odpovedať
@palicka11 no trochu som to nepochopila, píšete dosť zvláštne. Moji rodičia, aj svokrovci majú drevenú podlahu takmer v celom dome. Dakedy sa to lepilo, ide o klasické maloformátové parkety. Nemajú podlahové kúrenie, ale radiátory. Parkety sú na niektorých miestach rozsušené a s medzerami. Nevyzerá to vôbec vzhľadne. Takže dvoj, trojvrstvové lamely sú z tohto uhla pohľadu celkom fajn, pretože zaručia tvarovú stálosť. A to, že existujú rôzne dreviny viem. Majú aj rôzne vlastnosti samozrejme.
Odpovedať
@mimikl to ze ma saxo brezovu preglejku je prave vyhoda pri podlahovom kureni. Je to mensi izolant ako smrekova preglejka, co je najrozsirenejsia spodna vrstva. saxo ma hrubku lamely 12mm (8 lamela +4 naslap). Prechadzate rovnakou dilemou ako som prechadzal ja, ked som spekuloval ake drevene parkety. Nakoniec som sa dohodol s p.Zidekom zo saxa a isiel omrknut parkety na zivo do vyroby. :-) Ta nvsteva rozhodla, zobral som do domu saxo. Mam ich od 02/2018 a spokojnost.
Odpovedať
@minonkysk máme doma ešte jednu vzorku od Parkett Designer, tiež SK výrobca. Tam nie je spodná vrstva preglejka (lepená), ale mäkké drevo. Uvedomili sme si to pri hmotnosti oboch vzoriek. Táto zo Saxo bola taká kompaktnejšia a ťažšia. Takže už ich máte? Nemôžete mi dať nejaké podrobnejšie info? Lepili ste si samy, alebo ste mali prácu od nich? Aké máte skúsenosti s podlahou, ako sa správa po čase?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mimikl saxo parket olejovaný dub 30 a viac euro za meter, je v detskej izbe (robila sa dodatočne). Inú podlahu by som nechcel - teplá, veľmi veľmi pevná, deti ju ešte nepoškriabali. v obývačke máme exotiku od quick stepu, cena bola tuším kolo 60 - 80euro meter(už si nepamatám,), nie je taká pevná, doškriabaná.... za mňa saxo top :-)
Odpovedať
ja mam od nich a spoko zatial : https://www.vilaparket.sk/
Odpovedať
@mimikl Podrobnejsie info ? Pokladali nam ich montaznici od saxa. Slusni dvaja chlapci. Prisli v piatok podvecer, odchadzali v nedelu tesne po obede (100m2). Podlaha sa lepila v mojom pripade priamo k poteru. Spoje sa nelepia. Poter brusit nemuseli. Cena pokladky 14 eur/m2 vratane lepidla. Lepidlo od SIKA na parkety. Nejakych 109 eur ci kolko stala pixla lepidla. 6 pixli sa minulo celych, zo siedmej cca tretina. Pixla ma 13kg, spotreba je 600g-1000g/m2 lepidla. U mna to vychadzalo zhruba 800g/m2. Sprava po case ? Myslite otvaranie a zatvaranie skar ? Nic tak som nezaznamenal. Podlaha je celistva ako ju aj polozili. Ma pero-drazku v spojoch. Nevylucujem ze sa to v spojoch hybe, ale volnym okom som nezaznamenal nikde nic. Vyzera stale rovnako. Teraz rekonstruje kolegyna svoj byt, odporucil som jej podlahu od saxa. Akurat v pondelok prisla.
Odpovedať
@minonkysk ďakujem za info, mne dali cenu za pokládku vrátane lepidla 22€
Odpovedať
@mimikl hmm, narátali Vám aj brúsenie podkladu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mitulus1 Dobry den. Mozem sa prosim opytat ako s odstupom casu hodnotite parkety od vilaparket.sk? Zvazujeme ich taktiez do domu (mame podlahovku). Dakujem 🙂
Odpovedať
Mame dubovu podlahu od SK vyrobcu Lehmann https://www.lehmannsk.com/. Netusim kolko teraz u nich stoja parkety, ale uz vtedy boli drahsi ako Saxo. Sme maximalne spokojni s drevom aj s montazou.
Odpovedať
@vero013 spokojnost...len na niektorych miestach sa mi trosku roztiahla..ale tak je to drevo pracuje...neviem ci bolo dostatocne presusene..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@minonkysk Dobry den, chcem sa opytat mate podlahove kurenie? A z odstupom casu, ste stale spokojny s podlahou? Dakujem za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?