Drevená podlaha PALUBOVKY ako na to ?

Ahojte, dostal som taký nápad. Drevená palubovka 19mm hrubá smrek / borovica, chcel by som ju položiť na podlahu v dome, niekde mám plavajúcu, niekde betón a niekde dlažbu, všetko je relatívne v rovine, a spravil by som to takto že by som pod celú podlahu dal fóliu + tú penu ako pod plavačku a naskladal podlahu dráťkami a klinami po obvode. Prosím o Váš názor a skúsenosti či je to kravina alebo by to šlo , poprípade to skúsť podlepiť neviem, prosím poradte mi. Ďakujem a prajem pekný deň
Odpovedať
podla mna to je blbost.. potrebujes ju nejako zbit dokopy, to nebude fungovat, ak ju len tak zacvakas.. Co tak dat normalne male hranolceky ako rost a klasika to nabit.. Videla som takto robenu podlahu v miestnosti, kde bol beton a na tom linoleum, dali sa minimalne hranolceky a na to sa nabila palubka klasika 25mm..
Odpovedať
aj to ma napadlo ale hranolčeky by muslei ísť velmi často aby sa palubovky neohýbali. či?
Odpovedať
@eugen89 no asi by si musel dat tu 25mm, nie 19..
Odpovedať
akobysom pripevnil hranolčeky o staru podlahu? to by som už nemusil keže by to bolo len iba ako podklad?
Odpovedať
@eugen89 hranoly sa nemusia nijako kotvit..to ked vsetko zbijes dokopy sa nema sancu pohnut.. My mame vsade palubky - v starom dome, co sme prerabali, v novom dome a nikde sme nekotvili, vsetko ok aj po rokoch..
Odpovedať
@akvi Ďakujem krásne čiže hranolčeky stačia aj tenšie? nechcem dvíhať podlahu o 10cm už tak mám dosť nízko strop.
Odpovedať
Profilova fotka
@eugen89 treba si dobre zvážiť či výsledok bude stáť za to....hranoly, palubovky, spojovací materiál, lak....lak môže byť dosť podstatná položka....výsledok bude podlaha s veľmi nízkou tvrdosťou čo sa prejaví najmä v exponovanejších miestach časom viditeľným poškodením....mal som palubovku a už by som ju nechcel....maximálne tak do spálne.
Odpovedať
@eagleowl šiel by som do oleja na drevo nie laku, ale ak by lak mal držať vacsiu pevnosť alebo teda tvrdosť tak by som to mozno dal radsej
Odpovedať
@eugen89 mame aj lak, aj olej..Lak je sice tvrdsi a chrani aj pred drobnymi odermi, ale ked sa po case zacne supat - a to sa zacne, hlavne na frekventovanych miestach, tak je tazsie to opravit tak, aby nebolo vidno rozdiel.. kdezto olej, ten sa sice casom tiez trochu zosucha, ale opravis ako nic, staci pretriet a rozdiel nebadatelny.. Ako musis ratat s tym, ze palubka "zije".. Cize skrabance a taky ten pouzivany vzhlad tam casom bude..Ale ja by som nemenila..mne sa to paci..je to najprijemnejsiampodlaha, aka moze byt..
Odpovedať
Tak ako si to popísal to nebude fungovat a to z nasledujúcich dôvodov. Palubka je už s výroby nepresná a niektoré sú vyhnuté,podhoblovane a podobne.čiže ich ku sebe treba zbíjať a stahovať sponovákmi. Palubka korýtkuje.Čiže ak ju neprišrobuješ tak to budeš mať vykrutené.Zosychá a naberá vlhkosť. Buď lepiť alebo šrobovať na rošt.Rošt stačí 5x5 a cca 60cm od seba.Nepouživaj lak ale olej.
Odpovedať
@akvi Prosím Vás nemáte nejaké foto? Ďakujem
Odpovedať
@mikazibanejad Super reakcia, Ďakujem spravím rošt a ponabíjam palubovky :-D A navrch olej Jednoznačne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eugen89 foto mam nejake v albume
Odpovedať
@eugen89 a este, ak mozem poradit, urcite kupte overenu palubovku..Lebo my mame od 3 roznych dodavatelov a veru, ta kvalita je velmi rozna.. Uplna top-ka je BPP Banska Bystrica. Ich palubka je presna (ani jednu dosku sme nemuseli dobijat, vsetko rovne na mm presne), netreba ju uz brusit, lebo je perfektne do hladka vyhoblovana a uplne super vysusena, neurobili sa nam po case ziadne medzery, resp. minimalne.. Co sme kupovali z Oravy , tak radsej pomlcim o kvalite, vysusena uplne ze zle, mame aj cm medzery niekde, brusit ju bolo treba, sme sa narobili ako idioti :-D A vysledok aj tak na h.. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi k tomu "šúpaniu" laku len toľko že nie je lak ako lak....(v Helsinkách na letisku sú lakované parkety v letiskovej hale)....ale kvalite potom zodpovedá cena. No pravda je že mäkké drevo je mäkké a lak vlastnosti podkladu výrazne zmeniť nemôže. Okrem toho...smrek či borovica na miestach kde bude svietiť slnko má tendenciu meniť farbu.... stmavne.....ale proti vkusu žiaden ... :-) No a ako píšeš....od dodávateľov na Slovensku by som do toho iste nešiel lebo je to lotéria "aj cm medzery".....ak -tak aspoň škandinávske drevo.
Odpovedať
@eagleowl no isteze sa da kupit aj kvalitny lak, ale mne proste k tomu drevu ide viac olej a vosk.. Ale to uz nech si kazdy zvazi.. A palubka z BPP je tusim sibirsky smrek, ak sa dobre pamatam.. Ta makkost dreva je ale fakt..smrek je len smrek..ale ako vravim, mne sa ten "pouzity" vzhlad paci.. My mame u nasich v dome aj 50 rocne smrekove dlazky a su stale ok..ano, vidno na nich skrabance a pod..Ale to patri k tomu..Za tych 50 rokov sa asi 3x prebrusovali a prelakovavali.. Taku laminatku za 50 rokov si ani neviem predstavit. :-D Dlazbu tiez nie, ta bud sa znici, alebo je prudko nemoderna dizajnom..Ale drevo..to je proste vzdy "in" :-)
Odpovedať
@akvi Ehm našiel som aj v OBI , myslíte že nad tým nemám ani rozmýšlať?
Odpovedať
@eugen89 no to ani omylom nerozmyslajte.. Fakt sa vam oplati nechat si doviezt, alebo si ist po tu palubku do BB do BPP-cka, budete maximalne spokojny a ozaj overena kvalita.. (uz by mi mohli zacat platit za reklamu, vsade ich vychvalujem :-)))
Odpovedať
@akvi Máte pravdu , našli sme aj tatranský profil alebo Dlážkovicu od firmy JaJ top holz cena je dobrá a hrúbka je 23 napríklad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?