Drevená podlaha, 3 vrstvova, čo je lepšie, nalepiť alebo klik system?

Podklad je betón, ktorý ešte pred pokládkou dáme vyrovnať. Ďakujem za každý názor/skúsenosť.
Odpovedať
Ja som položil niekoľko stoviek metrov štvorcových parkiet na lepidlo aj klik systém,odporúčam kvôli pochôdznemu komfortu,žiadne duté zvuky. Klik systém je tiež možné lepiť. Doma plánujem položiť podlahu quickstep na lepidlo.
Odpovedať
@vimka2018 teraz máme klik systém, do nového dáme určite nalepiť .. úplne iný pocit pri chôdzi :-)
Odpovedať
@matam78 ja mám v 2 miestnostiach lepenú podlahu, lepia sa spoje a jednotlivé diely sa sťahujú do seba, veľmi pracná montáž, používajú sa sťahovacie pásy a podlaha sa musí zaťažovať,vtedy ešte nebol klik syst., v dalších miestnostiach mám klik systém, jednoduchá montáž a necítim pri chôdzi žiaden rozdiel, ani na pohľad žiaden rozdiel, nerozoznáš ktorá bola lepená alebo klik, zapadajú presne do seba žiadne medzery.
Odpovedať
@duzu Odpoveď úplne od veci. Ani jednu nemáš nalepenú, nemôže byť rozdiel.
Odpovedať
@vimka2018 Záleží aj od toho, či bude na podlahovom kúrení, alebo nie.
Odpovedať
@ruren len ktorú podlahu môžeš lepiť na podklad? bežnú plávajúcu asi sotva tú vyduje, niekedy sa volala lepená ktorá sa spájala v spojoch, preto by sa mala volať neplávajúca lepená na podlahu
Odpovedať
@vimka2018 uz ste sa rozhodli. Ja som chcel dat nalepit, ale ked som zistil cenu lepidla plus prace, tak ma to preslo.
Odpovedať
@duzu Ak si si nevšimol, téma nieje o plávajúcej laminátke, ale o drevenej podlahe.
Odpovedať
Mam lepenu...musi byt aj dobry podklad na lepidlo...
Odpovedať
@duzu ...ja nevravím o lepených spojoch ale o podlahe nalepenej na zem...keby si mal možnisť porovnať, určite by si cítil ten rozdiel...a áno, drevená sa dá lepiť aj keď máš podlahovku.. ;-)
Odpovedať
@pistikus Bez lepenia. Uz je polozena a super. Drevo je zivy material, aj to a aj cena za lepenie rozhodla ze sme dali len naklikat. Vobec to nie je hlucne. Nemame podlahove kurenie a povodna podlaha nebola celkom rovna. Zatial velka spokojnost.
Odpovedať
@vimka2018 drevo v troch vrstvach zlepenych na kríž do seba už nie je živý materiál 😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
@frantisekdobrota drevo je živý materiál po celú dobu svojej životnosti aj ked bude 10x prekrížené, len jeho vlastnosti budú iné, jedno vydrží rok dva po spracovaní no iné i storočia
Odpovedať
Dobre vieš ako som to myslel.Drevo zlepene z troch vrstiev na kríž lepidlom a ešte k tomu plošne nalepene u mňa nie.je drevená podlaha.
Odpovedať
@duzu Chodila som po lepenej drevenej podlahe, ale uprimne, uz to nie je take ako plavajuca. Pytala som sa majitelov ze ci je to dlazba z drevodekorom. Pocit bol totiz podobny ako pri dlazbe. Ale ono to bolo drevo.
Odpovedať
@klara321 mne to pripomína ako chodiť na turistiku po asfaltovej doline, nohy stále otriasa a veľmi unavuje, nepruží to ako chôdza po chodníku
Odpovedať
@vimka2018 To si mala hneď na začiatku uviesť, že nemáš podlahové kúrenie a podlahu už kúpenú s klikom. Načo potom riešiť či klikať alebo lepiť. Úplne zbytočná debata.
Odpovedať
@ruren Vidis, predajca ma tlacil do lepenia a nivelacky v celom byte, napriek tomu ze Sa dala aj naklikat.
Odpovedať
@vimka2018 Chcel na tebe zarobiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?