Dopad zle položeného EPS

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať aký je dopad zle položeného EPS, zaujíma ma, ak si položíme EPS sami ako laici, či je možné, že nám to spôsobí v budúcnosti nejaké problémy. Oplatí sa investovať do toho, aby nám to položila firma ktorá robí poter? Zobrala by si cca 300e a to sa mi zdá veľa za položenie polystyrénu na zem. Ďakujem za Váš názor :)
Odpovedať
ak mate rovny podklad a viete trochu rozmyslat a mate cas, polozte hosami. Na nete je plno obrazkovych postupov alebo slovnych. Ak mate krivy podklad a oni to aj zarovnaju a nemate vela casu tak si to nechajte vyskladat.
Odpovedať
Profilova fotka
@evafaa nie je to raketova veda. treba byt zrucny, vediet ako riesit detaily ....
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial ho tam nenahadzes zle sa to spravit neda staci to ukladat jeden vedla druheho ako lego
Odpovedať
Ja som si ho ukladal sám, najviac práce bolo s výrezmi pre kúrenie, pre vodu, centrálny vysávač, pár fxp chráničiek pre elektriku a zabezpečovačku. Položiť na to igelit, prípadne kari siete ak dávate, po stenách nalepiť polystyrén ako dilatáciu. Samozrejme podlahu predtým riadne vyčistiť, zoškrabať všetku zaschnutú maltu a dôkladne vyzametať. Treba ručnú pílu, teplovzdušnú pištoľ. Medzery vypeniť, alebo vyplniť vatou. Je s tým práce aj keď sa to nezdá. Položiť 90m2 mi trvalo cca 4 dni P.S. Poterárov máte dohodnutých? Čo mám info tak je problém nejakých zohnať.
Odpovedať
@evafaa a myslis si, ze ta firma ti ho polozi dobre? :-)
Odpovedať
@megdesign - práve, roboši budú mať snahu si to čo najviac zjednodušiť, vykašlú sa robiť výrezy okolo trubiek, trubky vyložia nad polystyrén. Prípadne to po nich poopravovať. Je to práca ako každá iná, ktorá chce čas, nie je ťažká, ale keď budete robiť celý deň tak budete mať dosť. Naukladať napr. dve vrstvy v prázdnej izbe nebude problém, ale v kúpeľni, alebo v technickej sa s výrezmi vyhráte. Treba si podľa výmery zrátať, či sa vám na to oplatí brať dovolenku. Nepodceňujte to, že to jeden zbúcha za 1-2 dni a 300 eura ušetrených.
Odpovedať
Znie to jednoducho, ale je to celkom makacka. Tych 300 zalezi od konkretnych podmienok, ci je vela. Kolko m2, ci davate viac vrstiev atd. Sami to zvladnete spravit a pravdepodobne doslednejsie, nez firma. Ale necakajte, ze za dve poobedia po praci. Na stenu je lepsie davat samolepiaci dilatacny pas, nez eps ako pise niekto nadomnou. Neni to drahe a o kus lepsia praca. Nech sa dari.
Odpovedať
@evafaa pozri si tu albumy a nemozes to spravit zle. Vsetko uz bolo povedane. Pokial ste co to samostatne robili na baraku, tak toto bude jedna z tych lahsich veci. Pokial to ma byt dalsi pokus o svojpomoc i tento skonci spekulovanim a naslednym zavolanim firmy Pat a Mat.
Odpovedať
Ja som velmi rada, ze sme si polystyren ukladali sami. Ziadna firma sa s tym tolko hrat nemoze (nechce, nebude), lebo s detailmi okolo rurok a pod. sa treba naozaj "vyhrat". Nie je to nic zlozite.
Odpovedať
Tak ako pisali ostatni... Nieje to tazka praca, ale po tyzdni ukladania som bol rad ze to mam z krku. A to som mal odporovu rezacku, nechcem si predstavit exotov co to robia nozikom. Ano aj takych poznam. Ja osobne by som to firme robit nedal, neverim, ze by sa s tym piplali tak ako ja.
Odpovedať
Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za postrehy, na základe vašich názor sme sa rozhodli, že to položíme sami, veľa vecí sme si robili sami, tak verím, že aj toto zvládneme :) dávame tri vrstvy 8,4,8 a 4mm poter, plocha je 120m2 a firmu máme z CZ 12,8e/m2, najlacnejsia co sme nasli, zajtra im ideme volat kedy mozu, boli u nás uz si vsetko pomerat, povedali ze 2-3t dopredu a urcite sa dohodneme. Este raz dakujem!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?