Dodatočne otvor pre schody do železobetónu?

Ahojte, máte niekto skúsenosti s dodatočným robením otvoru do podlahy? Jedná sa o dom cca 10r starý, podlaha je zo železobetónu, kedysi bol vytvorený otvor na vrchné poschodie(no neskôr uzavretý). Dispozične sme na nový otvor vybrali roh miestnosti(čiže nie tam, kde bol pôvodný otvor). Viete mi poradiť, ako postupovať? Či volať statika, či volať firmu alebo to skúsiť vlastnoručne(čo by bolo z finančného hľadiska omnoho prijateľnejšie :-D ). Ak ste to už niekto skúšali, optimálne aj úspešne dokončili, poraďte prosím. Veľká vďaka!
Odpovedať
@blondie_sk z akéhokoľvek hľadiska najprv volať statika.
Odpovedať
@blondie_sk A poznáš skladbu podlahy? Vieš aká je tam výstuž v tom betóne?
Odpovedať
@jr4 tiez si myslim.. vdaka :-) @chrobak7 netusim.. tym, ze je to novsi dom, predpokladam ze tam su kari siete, ale to vedia asi len ti, co to stavali :-S neviem ani, ci je iny sposob nez rozbit cast podlahy na to, aby som zistila coho to je ;-(
Odpovedať
@blondie_sk ked si tu pozries nejake fotky armovania stropnej deky v miestach kde je schodisko uvidis, ze tam sa dava o dost viac zeleza nez len kari siete.
Odpovedať
@gashtaan @blondie_sk Ak je tam dostatočná výstuž, tak sa to dá vyrezať. Okolo prestupov je síce viac výstuže, ale zase nie je to tak výrazne viac. Mne dali pár roxorov naviac okolo otvoru na povalu.
Odpovedať
@chrobak7 u mna takto: http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht...
Odpovedať
Profilova fotka
záleží aj na tvare otvoru, výztuž sa dá zistiť meraním, na urobenie nepotrebujete firmu ale bez projektu by som to nerobil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?