Dobrý deň chcem sa opýtať akú hrúbku má podlahové kúrenie ?

odstraňujeme starú podlahu a musíme zarovnať všetky podlahy v celom dome do jednej roviny, lebo v každej miestnosti je iná výška :-| - starý dom, a chceme dať podlahové kúrenie, a treba rátať aj s nejakým poterom a izoláciou pod podlahové kúrenie ? Ďakujem pekne za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
No ak nechcete kúriť pod dom tak treba podlahu zaizolovať.Ja som prerábal starý dom a urobil som to takto.Starú podlahu sme vyhádzali vykopali sme potrebnú hĺbku a podlahu mám zloženú takto:podkladový betón 5cm - hydroizolácia - fólia - polystyrén podlahový15cm - fólia - kari rohož , poter 8cm.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme rekonštruovali starší domček. Mal 75 rokov a bol totálne v pôvodnom stave (25 rokov v ňom už nikto nebýval). Ale inak zdravé murivo z pálenej tehly a podlahy - to boli len 2-3 cm potery, vyliate na udusanom hrubozrnnom piesku. Takže sme vykopali cca 35 cm, dali hrubú čiernu fóliu proti vlhkosti, na to cca 15 cm betón s karirohožami. Na to šlo 15 cm polystyrénu, na to odrazná fólia, na ňu elektrické rohože. Tie sme zaliali 4 cm samonivelizačným anhydritom. A potom už len buď dlažba , alebo fólia a parkety. Podlahové kúrenie je príjemné, ale lacné a rýchle riešenia neexistujú. Iba poctivé a nepoctivé.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?