Do akej vysky mozu ist cementove potery pri HS portali?

Profilova fotka
Prosim Vas do akej vysky mozeme dat potery cementove? Mame HS portal terasove dvere a podlahy budeme mat vinylove. Dakujem
Odpovedať
@22macka22 My sme davali na 6cm.Ale mozes dat aj 8cm.A ak ti to nevychadza tak daj viac polystyrenu na podlahove .
Odpovedať
@srlinka rada za 100 bodov :D ona sa nepyta aky hruby ma byt poter, ale do akej vysky s nim maju ist voci hs portalu @22macka22 to zavisi aky vysoky chcete prah na hs portale, ktoryy by mal byt minimalny az ziadny...takze odratat hrubku finalnej podlahovej krytiny od prahu hs a viete na com ste.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway dakujem za odpoved. Cize ked davame vinyl co je cca 0,5cm tak mozeme kludne zaliat az po tych 22cm na obrazku?
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway teda nie zaliat do tych 22cm, zle som napisala, cca tych 21 aj nieco plus vinyl, chceli by sme najradsej bezbarierovy prechod
Odpovedať
@22macka22 osobne by som isiel trosku nizsie, co ak sa v buducnosti rozhodnete pre iny typ krytiny (parkety napr.) kde uz by ste boli privysoko...radsej pol cm schodik (to uz mas v podstate bezbarierovy prechod) ako si do buducna uplne zavriet dvere na zmenu...
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway hej mas veru pravdu, nechame tam nejaku rezervu. Dakujem velmi pekne za radu :-) pekny vecer
Odpovedať
Profilova fotka
@22macka22 my sme mali instrukcie na 2 mm max ma byt rozdiel medzi hs a podlahou, tak si odrataj este podlahu a tak daj poter.
Odpovedať
Profilova fotka
@22macka22 zase s tym bezbarierovym prechodom to neni az taka vyhra. Nechajte si aspon centimetrik prah. Kazda smietka ktora bude na terase ti behne hned do domu. Teta ma tak plnu obyvacku chlpov zo psa. Teda mala. Psa uz nemaju :-D do domu nechodil, ale bordel bol z neho v dome stale. Alle vlastne oni nemali HS. To je 15 rokov dozadu. Vtedy to boli len take zasuvacky. HS je tusim inak rieseny. Tam uz zvonku ten prah tusim je. Ci?Ale zaliat mozete do takej akej chcete. Kludne aj do -0,5 cm. Teda ak ste si isty ze ta podlaha bude urcite 0,5 cm vysoka. Vacsinou sa podklada pod nu nieco. Treba ratat aj s tym. Ja budem nechavat 1 cm prah. Myslim si ze to nebude ani vidiet a dufam ze to bude tak dobre :-)
Odpovedať
@22macka22 Ja som síce pôvodne chcel ísť s HS portálom až na úroveň podlahy, ale nejako zle to vymerali oknári a nakoniec mám cca 1,5 cm prah vnútri a vonku asi 2 cm. Na chôdzu je to v pohode a aspoň to vonku zachytí smietky, inak by to fúklo až dovnútra. Takže v podstate je to dobré tak, ako to je. Ak chceš, choď až na 1 cm prah (tzn. výšku poteru 20,5 cm na tom tvojom metri). Aj ten 1 cm ti pomôže. Alebo vonkajšiu dlažbu daj 1-2 cm pod okraj HS portálu. .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?