Dlazby z Merkury Market

zdravim aky mate nazor na keramicke dlazby z Merkury Market, ked ste ich kupili a nalepili ste s nimi spokojni? dost znamych mi hovori ze su dost krive. tak neviem sa rozhodnut. mame podlahove kurenie a planujeme do kuchyne gres dlazbu, do obyvacky dlazba v imitacii dreva a dospalne plavajuce podlahy.prosim o Vase nazory a skustenosti. dakujem 8-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Sú dosť pokrútené.Aj v klasických obchodch s keramikou sa dá kúpiť lepšia kvalita za podobnú cenu.
Odpovedať
my mame na chodbe dlazbu z MM ..OTRAS krive su uplne neuveritelne a to mame este prevedenia akoze prirodny kamen takze este relativne to zjemnuje ten dojem, ale vidiet to aj tak ..byt sme zariadovali ked som mala 20 rokov a nulove skusenosti tak sa na to vyhovaram , ked ku nam niekto pride..:-D nikdy by som tuto chybu nezopakovala dva krat :-)
Odpovedať
@vcelicka15 Ja som mal s merkury dobre skusenosti. Vyberal som vzdy len z tych najlacnejsich a boli dobre a dobre sa mi lepily. Zle skusenosti som mal skor z beznych predajni, kde mi predali vyslovene druhu triedu a presviedcali ma, ze to je urcite prva trieda. Ale tiez som kupoval takmer to najlacnejsie co ponukali, takze tazko sa stazovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Kupované 2 druhy dlažby ktorá mala mať 33 x 33 cm. V skutočnosti však mala 33,1 - 33,5. Skúste tu dlažbu potom vyškárovať..
Odpovedať
To by som aj ja rád chcel vedieť aké dlažby tam majú ...lebo ceny sú ozaj dosť nízke ...sem ďalšie skúsenosti
Odpovedať
Profilova fotka
aka cena taka kvalita....ked chcem cenu,kvalita ide bokom.o tom je MM.kvalitna dlazba nebude nikdy v akcii a dobrej cene.naco.ved ten kto chce kvalitu nejde do mm a nejde po cene bezhlavo. nehovoriac o wc za 20 eur a baterie za 10 eur ktore tento super obchod ponuka.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame dva druhy obkladaciek z MM. Su z tych vacsich - cca 600x300 a 300x150, stali okolo 15 e/m pre nas to bola ok cena - pre niekoho lacne pre ineho drahe zavisi od moznosti. Boli rovne, pytali sme sa obkladacov, ci s tym nie je problem - nebol a kupelna vyzera skvele urcite nie su krive. Mame znamu, ktora ma od nich male obkladacky, dost lacne (do 5e/m) a tie boli fakt krive a obkladac sa stazoval na kvalitu. Takze to moze byt rozne pri roznych typoch a vyrobcoch. Urcite by som neodporucala kupovat tam baterie su lacne a nekvalitne uz na prvy pohlad.
Odpovedať
Tiez momentalne lepime dlazbu Gres z MM. Ako uz bolo vyssie pisane má mať rozmer 62x62. Ale v skutocnosti ma od 60,9 po 61,2. Ale viem si najst vzdy rovnako velke aby mi sedeli škáry, Lepím to s nivelačným systémom, takže lepenie ide pomerne dosť rýchlo. Celkovo je to v pohode, no len hovorím že dopredu si namerám rovnaké platne aby mi sedeli škáry, ale inak v pohode. Kolega sa stretol s takýmto niečím pri trojnásobne drahšej dlažbe, preto naše rozhodnutie padlo na dlažbu z MM.
Odpovedať
Suhlasim s chose646 tie odchylky v dlzke najdete aj v iných obchodoch nielen v MM
Odpovedať
@vcelicka15 tak nasi kupovali gres dlazbu ( na nase odporucanie gres) z MM. Vobec to nie je gres. Spadol tak hrniec a rozbila sa, pukaju. My mame doma gres (uz rokov - cesky vyrobca, aj cena vyssia ako v MM), ale vobec na nej nie je nic vidiet. A to na nu spadol aj radiator, ked ho vymienali. Takze moja skusenost - gres ano, ale nie z MM.
Odpovedať
Dlažby z MM sú tak vhodné pre menej náročných ľudí ktorý si nepotrpia na kvalite :-D Pracuje sa snimi dosť problematicky.Dosť rozlišné rozmery v rovnakej serií.Niektoré nemajú ani pravý uhol.Obkladač to spraví ale natrápi sa a potom aj cena práce je navýšená.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarojarik si znaly :) obkladac co nam robil cely dom s praxou 18 rokov povedal ze taky gres ako sme kupili v MM este ani nemal v rukach.. jolly hrany rezal v rukach na kolene a to boli 60cm sirky.. ze tak kvalitne este nevidel.. tak netreba hadzat vsetko do jedneho kosa...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vcelicka15 my mame v celom dome z MM a ziaden problem, ziadne krive ziadne olamane ako pisu.. asi kupovali 3tiu triedu. treba mozno priplatit 2ura na m2 a uz mas 2hu triedu, priplatis 4eura a mas prvu... dodnes sme nemali ziaden problem a precitaj aj prispevok vyssie...
Odpovedať
Profilova fotka
já mám taky tu nejlepší zkušenost... kupovali jsme na WC a do koupelny, křivě nic není, s lepením nebyl problém. A navíc, jen pro zajímavost, naprosto tutéž dlažbu jako jsme koupili v MM prodává v ČR i OBI, akorát je na m2 asi o 70% dražší... Asi tak 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Niekedy mám pocit, že ľudia nadávajú na MM už len z princípu, že to je poľské. Ja som kupoval dlažbu, obklad, laminát, vodovodné batérie a jediný problém som mal s jednou batériou, kde zabudli proste narezať závit na prívod studenej vody. Nech mi nikto nepovie, že toto sa nemôže stať aj v iných drahých kúpelňových štúdiach. Proste zhrnuté - s MM som vlastne problém nemal. :-) Ešte by som rád pripomenul, že keď sa v roku 1989 otvorili hranice na západ - tak Rakúšania, Nemci a im podobní si neodpustili poznámku - OSTBLOCK. Pýtali sa, či máme v bytoch tečúcu vodu a v kúpelni kachličky nevedeli vôbec pochopiť. Pozrite sa na nich dnes. Keď vidia, čo dokážeme my Slováci spraviť a v akej kvalite, o akej sa o nich mnohým ani len nesníva - tak dnes už rozprávajú inakšie. Takže nerobme s Poliakov a Číňanov niečo, čo naozaj niesú.
Odpovedať
@vcelicka15 My sme kupovali dlažbu Tubadzin a tá je naozaj kvalitná. Neláme sa je odolná voči odieraniu atď.Dávali sme ju do kupelne,kuchyne a WC. Majú ju aj v Mercury Markete na objednávku ale my sme ju kupovali cez inú spoločnosť ešte lacnejšie. Dovoz bol zdarma,takže som nemusel riešiť dopravu. Ak chceš pošlem link na webovu stranku.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
My sme práve doviezli lesklú bielu 60x60cm,tak som sama zvedavá,pretože sme zistili ,že jeden balík bol celý na vyhodenie,asi doňho vrazili s vysokozdvižným vozíkom a boli všetky na prach...Tak až to položíme,dám vedieť:)
Odpovedať
Ak chcete niečo presné tak potom kupujte rektifikovanú dlažbu a obklad. Ak kupujete najlacnejšiu dlažbu hocikde nielen v MM,tak nečakajte kvalitu, to by ste už mohli vedieť ako dospeláci.Ja som si dal limit do 15€ m2 a vybral som si a bola naozaj kvalitná. Dva roky som kupoval dlažbu PARADYZ z MM a môžem povedať,že bola kvalitná bez akýchkoľvek chýb a aj pri rezaní sa nelámala a nenechávala ošklbané plochy po prelomení.TEnto rok som kupoval dlažbu a obklad TUBADZIN a to isté ako pri PARADYZ a to podotýkam, že to sú poľský výrobcovia.
Odpovedať
@andyfoto Aká náhoda nám obkladač hovoril to isté.Tak treba otvoriť oči a nekupovať to najlacnejšie. Sme predsa dospelý a mám taký pocit,že jedine sami si môžeme zato,že tu potom vypisujeme takéto články.
Odpovedať
no ja mam tiez z mercury merketu obklad aj dlazbu v kupelni.Nebola najlacnejsia ale ani najdrahsia,ale je perfektna. Kupelku mam ako z hotela.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Mám tiež dlažbu a aj obklad z MM a zaujímavé, sú pôvodom zo Španielska a aj z Itálie. Veru, neboli za 5 ewri!
Odpovedať
@vcelicka15 na margo diskutujúcich, my máme Villeroy and BOCH z Domoss za 35e/m2 / realizované a kupované pred 6 rokmi / a vraj bola krivá - tak poznamenal obkladač...na vizual žiadny problém, ale obkladač nadával, že kvality moc nepobrala, takže nie všetko drahé je aj dobré - najlepšie a naopak aj dlažby v MM určite majú svoju kvalitu a nájdu sa tam aj tie menej kvalitné tak ako všade...tiež čo sa týka napr. svetiel, kupovali sme v Dome svetla v TT za 35e ks bodovky kocky s mliečnym sklom, a potom ich vidím v MM / v tej dobe neboli na každom kroku tie obchody / len vo vačších mestách, a tam tie isté boli za 20e, takže tolko moja osobná skúsenosť ... @andyfoto @blackomt
Odpovedať
@prirodokochac áno možem potvrdiť, môj chlap chodí na kamióne a vozí zo Španielska a aj z Talianska obklady a dlažby do MM.
Odpovedať
Bude to dlhé ale zaujímavé: Nasiakavosť: - je schopnosť keramických obkladov a dlažieb prijímať kvapalinu. Stanovuje sa v % ako pomer hmotnosti vody absorbovanej skúšobnou vzorkou k hmotnosti vysušenej vzorky. Vysoká nasiakavosť zodpovedá poréznej štruktúre, zatiaľ čo hutná slinutá(veľmi kompaktná) vzorka má nasiakavosť nízku. Keramické obklady a dlažby s nízkou nasiakavosťou majú najlepšie prevádzkové vlastnosti a odolnosť voči najťažším podmienkam prevádzky, najmä pokiaľ ide o mrazuvzdornosť. Mrazuvzdornosť: - je schopnosť keramických obkladov a dlažieb vydržať za daných podmienok určený počet cyklov zmrazovania a rozmrazovania bez následného vzniku závad na glazúre alebo črepe. Ak je keramický obklad alebo dlažba umiestnený vnútri (napr. v chladiarniach alebo mraziarniach) alebo v našich klimatických podmienkach vonku, je vždy vystavený pôsobeniu mrazu a vody. Tá vniká do pórov a potom v nich zmrzne. Keď voda prechádza z kvapalného do pevného stavu, dochádza k zväčšovaniu objemu a v póroch vznikne mechanické namáhanie, ktoré môže spôsobiť prasknutie alebo odštiepenie materiálu. Nižšia nasiakavosť je predpokladom väčšej odolnosti voči vplyvu mrazu. Mrazuvzdorné sú obklady alebo dlažby s nasiakavosťou 3%. Sú to väčšinou glazované gresy alebo massa gresy . Obklady a dlažby s nasiakavosťou v intervale 3% až 6% sú vo väčšine prípadov mrazuvzdorné, je však nutné vyžiadať si vyjadrenie výrobcu. Mrazuvzdornosť ovplyvňuje tvar a veľkosť prítomných pórov. Výrobky s E < 10 % (pórovinové obkladačky – B III) sú nemrazuvzdorné, avšak niektoré tehlové obkladové materiály na základe vhodného rozloženia a veľkosti prítomných pórov aj pri nasiakavosti nad 10% vykazujú za určitých podmienok dobrú mrazuvzdornosť. Tepelná vodivosť: - je vlastnosť materiálu charakterizujúca jeho schopnosť viesť teplo. Keramické obklady a dlažby majú dostatočne veľkú tepelnú vodivosť, ktorá sa s výhodou môže využiť napr. v miestnostiach s podlahových kúrením, kde je teplo prostredníctvom dlažieb prenášané do vykurovaných priestorov. Tepelná vodivosť sa najčastejšie udáva tzv. súčiniteľom tepelnej vodivosti l v jednotkách (W/mK). Tepelná vodivosť niektorých materiálov :Keramické dlaždice 1,0 – 1,1; Betón 0,8 – 0,9; Tehla plná 0,7 Drevo 0,2 – 0,4; Pórobetón 0,17; Penový polystyrén 0,04 Obrusnosť: - je schopnosť neglazovaného keramického výrobku odolávať za daných podmienok obrusným vplyvom (napr. šúcha nie podrážky a pod.). Udáva sa v mm3 a pre každú dlaždicu popisuje, koľko hmoty dlaždice sa obrúsilo pri normovanej skúške na obrusnosť. Z tohto vyplýva, že najodolnejšie dlaždice voči obrusu sú dlaždice s najnižšou hodnotou obrusnosti. Oteruvzdornosť: - je schopnosť glazovaných keramických výrobkov odolávať za daných podmienok účinku brúsnej zmesi. Odolnosť voči povrchovému opotrebeniu závisí od tvrdosti glazúry. Hodnota, ktorá slúži na stanovenie odolnosti voči opotrebeniu glazovaného povrchu dlaždíc, sa udáva ako stupeň PEI. Stupnica odolnosti PEI dosahuje hodnoty od 1 do 5, pričom výrobky s PEI 1 sú menej odolné než s PEI 5. Trieda Možnosti použitia: 1 trieda: Na podlahy, kde nie je možnosť pôsobenia abrazívnych látok (napr. piesok, štrk atď.). Sú vhodné do spální, kúpeľní v súkromných bytoch, WC bytov atď.). 2 trieda: Na podlahy, kde nie je možnosť pôsobenia abrazívnych látok (napr. piesok, štrk atď.). Sú vhodné pre všetky miestnosti v súkromných bytoch vrátane kuchyne. 3 trieda: Na podlahy, kde nie je možnosť pôsobenia abrazívnych látok (napr. piesok, štrk atď.). Sú vhodné pre všetky obytné miestnosti vrátane kuchýň a terás, ako aj pre hotelové izby, kúpeľne, nemocničné izby a pod. 4 trieda: Na podlahy, kde je možné pôsobenie abrazívnych látok (napr. piesok, štrk atď.). Vhodné sú predovšetkým do kaviarní, reštaurácií, hotelov, obchodov, škôl, nemocníc, kancelárií okrem priestorov pod pultmi alebo okolo pokladní a vchodov do verejných inštitúcií (menej frekventované). 5 trieda: Na podlahy nechránené voči abrazívnym látkam (napr. piesok, štrk atď.). Vhodné sú pre miestnosti s priamym vstupom zvonku - do kaviarní, reštaurácií, obchodov, škôl, nemocníc, priestorov okolo pultov, pokladní a vchodov do verejných inštitúcií (viac frekventované). Protišmykovosť: - pre plochy, na ktorých hrozí nebezpečenstvo pokĺznutia za vlhka alebo v zime sú k dispozícii glazované a neglazované dlaždice s protišmykovou úpravou. Sú výhodné tam, kde sa vyžaduje bezpečný pohyb (napr. obchody, bazény, garáže, obchodné strediská, školy, železničné stanice, administratívne budovy a pod.). Bezpečnosť pohybu je nevyhnutná aj v obchodných a priemyselných budovách a v priestoroch, kde chodia ľudia bosí (napr. verejné bazény, sprchy športových stredísk a pod.). Protišmykovosť podľa DIN 51130 – pre pracovné plochy R9 - súkromné objekty s požiadavkou na zvýšenú bezpečnosť R10 - sklady, malé kuchyne, sanitárne priestory... R11 - školské kuchyne, umývacie linky, práčovne, brusiarne... R12 - veľkokuchyne, pracovné jamy, mliekarne... R13 - rafinérie tukov, koželužne, jatky... Protišmykovosť podľa DIN 51097 – pre plochy, kde sa chodí bosou nohou A - chodby, prezliekárne B - sprchy, okraje bazénov, detské bazéniky, schody C - schody pod vodou, šikmé okraje bazénov Geometrické vlastnosti: Pre bikotúru BIII (GL), monokotúru BIb (GL), glazovaný gres BIa (GL) a neglazovaný gres (celoprefarbený gres) BIa (UGL). Vlastnosť Povolená tolerancia podľa EN 14411 – ISO 13006 Rozmery ± 0,5 % Hrúbka ± 5 % Priamosť hrán ± 0,5 % Pravouhlosť ± 0,6 % Krivosť lícnych plôch ± 0,5 % Prevzatie hotových dlažieb a obkladov Prevzatie hotových dlažieb a obkladov prebieha podľa zmluvného vzťahu medzi objednávateľom a zhotoviteľom diela. Ak to tak nie je, platí pre túto oblasť v súčasnej dobe norma STN 73 3450. Kontrola dlažieb a obkladov podľa STN 73 3450 Obklady sa kontrolujú podľa vzhľadu. Vonkajší z odstupu 3 m až 20 m, vnútorný zo vzdialenosti najmenej 2 m, ak to priestory dovoľujú. Detaily, realizácia, špáry a pod. sa kontrolujú zo vzdialenosti 0,3 – 2 m. Pri kontrole obkladu ako celku sa posudzuje priebeh zvislých a vodorovných špár, ich pravidelnosť a rovnomernosť, nadväznosť špár na ostenie alebo iné členenie plochy, vyváženosť a súmernosť členenia v ploche. Pri kontrole obkladov v detailoch sa obklad posudzuje takto: • Rovinnosť obloženej plochy smie mať najväčšiu odchýlku 1,5 mm na 2 m. Obkladačky nesmú vyčnievať viac z roviny obkladu, ako je dovolená krivosť plôch obkladačiek. • Ukončenie plôch obkladu musí byť rovné, s prihliadnutím na dovolené odchýlky obkladových prvkov. Rohy a kúty musia byť vyvážené. • Otvory v obkladoch smú byť len také veľké, aby bolo možné zakryť ich ružicami alebo inými krycími prvkami. Šírka špáry medzi obkladačkou a inštalačnými alebo inými vývodmi nesmie prekročiť 5 mm, u krabíc elektrického vedenia 2 mm. • Špáry musia byť hladké, rovné, rovnako hlboké a široké. • Priľnutie obkladov k podkladu sa kontroluje poklepom na obklad, pri ktorom sa nesmie ozvať dutý zvuk. Kontrola dlažieb podľa STN 74 4505 Medzné odchýlky miestnej rovinnosti nášľapnej vrstvy sa stanovujú takto: • v miestnostiach pre trvalý pohyb osôb (podlahy v obývacích miestnostiach, spálňach, detských izbách, v kuchyniach, v príslušenstvách bytu, nemocničné izby, kultúrne zariadenia, obchody) alebo vo vnútorných komunikačných objektoch; ak nášľapnú vrstvu tvoria podlahové povlaky (napr. PVC. guma, textil), liate podlahoviny, vlysy a mozaikové parkety, smie byť najväčšia odchýlka 2 mm na 2 m; • v ostatných priestoroch objektov – dlažby z keramických dlaždíc v hygienických zariadeniach a na vnútorných komunikáciách smie byť najväčšia odchýlka 4 mm na 2 m. Pre podlahy z betónových vrstiev, terasových dlaždíc v podradných miestnostiach (kotolne, pivnice, uholne) je dovolená najväčšia odchýlka 5 mm na 2 m.
Odpovedať
dakujem za vase skusenosti.tak mi z toho vychadza ze ak MM tak zvolit zlatu strednu cestu,nie lacne a mozno ani nie tie najdrahsie. chcem dobru kvalitu ale aj za primeranu cenu. skusim este aj ine kupelnove studia aj ked niet vela casu na behanie po obchodoch, cez net je to hrozne, lepsie vidiet na zivo. dakujem este raz.ako plavajucu podlahu kupim zMM bez problemov, to sa da vymenit ale predsa dlazbu sekat po nejakom case nechcem, ak by bola nekvalitna. 8-)
Odpovedať
@blackomt prosim ta posli mi link do ip odkial mas ty dlazby. dik 8-)
Odpovedať
a predsa este jedna vec dlazbu s akym povrchom vybrat. pacia sa mi leskle, posobi to luxusne ale bojim sa skrabancov a teda ci si nevybrat radsej s matnym povrchom, ale tam sa obavam ci sa do toho poroviteho povrchu nebude usadzat viac spiny. tak skuste mi este v tom pomoct. dik
Odpovedať
Profilova fotka
@vcelicka15 neviem do akej miestnosti, ale do kupelky sa davaju protismykove, takze asi tie s tym matnejsim povrchom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?