Dlažba verzus drevená podlaha

Prosim o radu. Kupuje uz zrekonstruovany byt, ktory je na prvom poschodi. V priestrannej chodbe je keramicka dlazba. V ostatnych miestnostiach je plavajuca podlaha. Byt ma dost studene podlahy a uvazujeme ci by nebolo rozumne keramiku v chodbe vymenit za kvalitnu drevenu. Myslite ze to ma vyznam? ze drevena podlaha nebude na pocit taka chladna ako ta keramika? Samozrejme by sme pod drevo dali este hrubu podlozku. Stalo by nas to dost peniazkov, sme ochotni investovat, len ci to ma vyznam ????..... Dakujem za vsetky rady a komentare :)
Odpovedať
Ak po tej chodbe budes chodit casto a vadi ti, ze je studensia tak vymen. Ale skor si myslim, ze je to zbytocne vyhodenie penazi, ani to drevo neni zase extra teple
Odpovedať
Drevo je urcite teplejsie ako dlazba alebo laminat. Mam odskusane. Ale ak je ta chodba vstup, pocitaj s tym,ze drevo sa mude nicit-poskrabe sa kamienkami z topanok, niekomu to vadi, ale da sa prebrusit kedykolvek.
Odpovedať
@atlaska správne práve preto aspoň k vstupným dverám dať dlažbu, mokré topánky zo skalkami dajú zabrať drevu
Odpovedať
@duzu ja nic hladke uz nikdy , do vstupu, techn.koberec, nevidno vodu,blato,sneh-staci povysavat. Hladke podlahy treba vysat,umyt a vyzeraju po jednom vstupe jedneho cloveka zvonku otrasne.
Odpovedať
na tom koberci to síce hned nevidieť, ale len tak ľahko ho neskôr nevyčistíš
Odpovedať
povysavam uplne v pohode, tak je len blato a spinava voda, techn.koberec stvorce, ked ho pes zaspinil vymenila som stvorec a bolo. Len cez tieto sviatky by som zblbla ako by vyzerala dlazba po kazdom prichode domov, amme v satniku hladku podlahu a len tam prejdeme po tom koberci aj tak tam su kusky blata s topanok, piesok, prach, mokre flaky @duzu
Odpovedať
@atlaska @duzu presne tak, tiez sme svacli do chodby taku tu rohoz, co sa na metre predava, som maximalne spokojna s nou, som myslela, ze ako tazko sa bude cistit, ale nie, je to v pohode, vyprasim, povysavam a ked uz bude hnusna tak jednoducho vyhodim.. :-D @matpaj drevo znicis, nedavala by som ho, to uz skor by som zakryla tu dlazbu linoleom, je to lacnejsie riesenie a lino je prijemnejsie, ako dlazba.. Ja napr. teraz lutujem, ze som nedala lino do kuchyne, mame tam dlazbu a ked nejde podlahovka v prechodnom obdobi tak je studena..
Odpovedať
@akvi my sme tak urobili rovno cely vstup a na jar to caka aj satnik. Svokra ma laminat vo vstupe a handry a vkuse huci po deckach nech slapu na handry a vyzer to otrasne, a ked pridem dakam na navstevu a nutia ma stupat na minikobercek a topanky ulozit na gumovu podlozku hned sa citim "super" alebo domaca pani anilen nesedime a uz beha s handrou a po nas umyva dlazbu vo vstupe.
Odpovedať
@atlaska my sme to tento rok kupili len tak na skusku, ze ci sa osvedci, taky kus cca meter na meter a pol a veru na buduci rok kupim este vacsi, lebo presne ako pises, handry v chodbe su otrasne a umyvat po kazdom vybehnuti dnu a von ja veru nebudem..brr..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?