Dlažba v celom dome

Do celeho domu (prizemie aj poschodie) chceme dat podlahove kurenie, preto v celom dome zvazujeme dlazbu (dnes su uz velmi pekne vzory). Preto sa chcem spytat tych, kt. dlazbu maju - ake s tym mate skusenosti v zime? v lete? keby ste sa mohli este raz rozhodnut, isli by ste do dlazby znova? Dakujem za kazdy nazor a skusenost:)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali aj parkety, ale tie treba ošetrovať a sú háklivé na poškriabanie, vlhkosť a pod. a tak postupne meníme za dlažbu, ktorá sa ľahko udržiava a je odolná a pekná. a vôbec nevadí že je studenšia ako parkety.
Odpovedať
Tu ti kazdy poradi ine, tazka otazka, mali sme vsade dlazbu, do mesiaca do dvoch vstupov siel technicky koberec-piesok z vonka bol vsade az pod schodami, mokre blato ked uschlo trebalo vysat,potom povytierat,mop spinavy :-p do polroka bol v obyvke a kuchyni laminat. teraz mame drevo, najlepsie a najkrajsie co sme kedy na podlahe mali.
Odpovedať
@harka77 Zvyk davat vsade dlazbu vznikol pred dvadsiatimi rokmi, ked zacinali "podlahovi kurici" a o plavackach nebolo v nasich koncinach ani chyru.. Dnes si das na podlahovku nielen lamino, ale kludne aj drevo 10 mm. Nevidim dovod chodit 200 dni v roku po studenej dlazbe..
Odpovedať
mame dlazbu vsade a podlahove,cez leto prijemne chladi a osviezuje priestor hlavne ked po nej pobehate z mokrym mopom a cez zimu krasne hreje,dlazba na podlahovom kureni je nieco na sposob kachlovej pece,uplne ina kvalita vzduchu v dome pri vykurovani a aj ked to sem nepatri dostala ma jedna zienka ktora tu mala fotoalbum s krasnou dlazbou sedej farby z bielym sparovanim na otazky typu ci sa neboji zanasania spar spinou odpovedala ze jednoducho tam tu spinu nebude nosit (nieco v tom zmysle) takze ja som za dlazbu a vzdy budem aj ked ine typy podlah sa mi tiez pacia.
Odpovedať
v izbách drevo, inde dlažba...pre mňa ideálna kombinácia :-)
Odpovedať
My máme dlažbu aj keď nemáme podlahové kúrenie. Mne sa dlažba páči a mám rada najmä taliansky resp. toskánsky dizajn. Ako píšeš, dnes sú krásne vzory aj rôzne mozajky a okrasné prvky. Radosť vyberať. Chlad nepociťujeme ale máme aj koberce. Dlažba je aj oveľa odolnejšia a ľahko sa udržiava. Som veľmi spokojná a osobne by som dala dlažbu opäť.
Odpovedať
@harka77 Tiež máme podlahovku v celom dome a vyriešili sme to takto... Do všetkých miestností okrem dvoch detských izieb (kam sme dali laminát) sme dali dlažbu. V každej miestnosti má dlažba imitáciu dreva. Tiež by som nepovedala, že je dlažba až taká studená, ako sa tu uvádza vyššie. Ja mám od detstva problém s pocitom studených nôh a odkedy bývame v našom domčeku, nie je mi zima na nohy a to chodím väčšinou v ponožkách, v lete som chodila po dome naboso a v pohode.
Odpovedať
my sme isli do baraku a dai sme laminat len kvoli peniazom,ale dlazba je dlazba,je uzasna,mame ju na schodoch a hovorila som ze ju chcem aj dole kuchyna a obyvacka lebo je to spojene s zahradou a presne tak to je po troch rokoch ,drahe parkety som kupila vsak obyvacka....su ponicene a mopom beham sporadicky lebo uz som to vzdala...a ked budeme pristavovat na tisic percent ide dlazba aj obyvacka aj kuchyna to je prizemie. a ked ides hore na poschodie tam by som dala iba koberce,mam zas parkety ale snad presvedcim muza casom aj na to,koberec od kupelni od steny po stenu ako vybehnes z kupelne do spalne smyk na parketach ako lusk...koberec je teply pocit a podlahovku tam na tisic percent netreba...staci ze teplo stupa hore a koberec ... dlazbu v obyvacke by som riesila malym kobercom pri sedacke a pod stolikom nic viac..inak nezabudni na sokle okolo ...dolezite ale to ti daju asi automaticky
Odpovedať
Profilova fotka
@harka77 tak aj mne sa strasne paci dlazba vyzera to nadherne...ale ALE uz viem posudit..tam kde mame dlazbu vchod..kupelne tak tam je teplo iba ked sa topi do podlahovky... v lete alebo teraz ked sa netopi tak ta dlazba chladi... v izbach mame laminat ale tiez na pocit studeny...ak budete chodit v papuciach nie je co riesit... :-)
Odpovedať
@avalonka chcel by som tu bielu sparovacku vydiet po par rokoch , ona ju tam nosit nemusi , ale spina sa tam jednoducho dostane ,ci chce ci nechce , je to dost blby napad biela sarovka a cele dni striehnut s cistiacim prostriedkom a handrou v ruke nad sparami .
Odpovedať
@harka77 my mame v celom dome dlazbu (rovnaku s dekorom dreva). Ja s tym nemam ziadny problem, lebo ci je leto, alebo zima ja som aj predtym na drevenych parketach chodila stale v papuciach. Byvame 1,5 roka a zatial sme neolutovali. Koberec mame len v obyvacke pred sedackou a male koberceky v spalni pri posteli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiež máme dlažbu na celom prízemí a zatiaľ sme veľmi spokojní. Máme lesklý gres smotanový v kombinácii s hnedou, ale tá hnedá len kde-tu na predelenie miestností alebo oživenie. Na osvieženie máme koberčeky, ktoré raz do týždňa vyprášim, podlahu každý alebo každý druhý deň zametiem portvišom, alebo povysávam ručným tyčovým vysávačom /záležitosť max.10 minút/, raz do týždňa na mokro mopom a hotovo. Na celom prízemí nemám prahy, takže údržba je naozaj hračka. Máme podlahovku, ale tú sme mali v zime pustenú asi len týždeň na odskúšanie, či funguje ako má, inak celý dom vykúrime krbom z obývačky, kde je od krbu aj dlažba vyhriata až do rána, takže príjemná aj na boso. Ja by som dlažbu nemenila za inú podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame dlazbu v celom dome. V lete to samozrejme nie su parkety, je to studensie, v zime zavisi od toho ci ide kurenie. Kazdopadne by som asi zvolil rovnako. A aj sa to lahsie upratuje :)
Odpovedať
@harka77 dole mame vsade dlazbu, hore drevo. vyzera to dobre, ked je na celom poschodi rovnaky povrch. :-) keby sa mam rozhodnut znova, tak drevo v izbach necham - je to prijemne v zime, v lete ... cely rok, ale dlazbu by som uz nedala. :-( sice to dobre vyzera, lahko sa udrziava , v zime je to prijemne teplucke, v lete zase chladive, ale bez papuc je to za trest. mna odkedy tu byvame zacali boliet chodidla (hlavne paty) a prechadza to cez kolena na bedrove klby. :-S som na materskej a cely den nonstop lietam po tvrdom povrchu. snad sa to zlepsi, ked pojdem do roboty a budem tu len po veceroch. :-N ps: uz vlani, ked sme vyberali podlahy som chcela dole vynil, ale nedokazala som presvedcit muza a cely rodina bola na jeho strane. (zasekli sa v 80.rokoch minuleho storocia - vraj sa to dava len do nemocnice a na skolske chodby :-p :-p :-p ) vediet toto, co viem teraz, tak na tom vynile trvam a nepopustim. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 mas na mysli vinyl, alebo linoleum. To je podstatny rozdiel v cene a materialy. Neviem ci by som chcel mat doma tolko zmakcovadiel.
Odpovedať
@majkoj vinyl. :-) linoleum (aspon to, co som videla ja) bolo takmer rovnako tvrde ako dlazba, takze by moj "problem" neriesilo. 8-) zmakcovadla by som v pohode riskla. uz tu mame indukciu, wifi .... zamoreny sme tak ci tak. :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 no co som ja videl, linoleum je z kaucuku a je makke (trvalo), vinyl je zmakceny plast (PVC) a ked to vyprcha je to tvrde (ako v tych spominanych nemocniciach). Ja nie som zrovna eko freak, ale elektro smog a chemicky smog je drobec rozdiel :)
Odpovedať
@majkoj vsak jasne - to bolo len na zabavenie. :-) tema je, ci dlazbu do celeho domu a ci ti, co ju maju by ju dali opat. tak ja za mna pisem, ze ju mam a uz by som ju nedala. :-)
Odpovedať
@jarhal v papuciach chodime aj teraz, a to mame v byte drevene parkety, takze chodit v papuciach po dlazbe nam urcite problem robit nebude:)
Odpovedať
@ingeborg78 tak presne takto si to predstavujem aj ja:) dlazba s dekorom dreva - to podla mna vela zavazi aj pocitovo. a v papuciach tiez chodime aj po parketach, takze uz som asi na 97% presvedcena na dlazbu v celom dome:)
Odpovedať
@adulik23 mna tiez pri dlhom chodeni alebo stati v kuchyni boleli paty, ale pomohlo mi, ked som zacala po byte nosit papuce na jemne vyvysenej podrazke pod patou:) paty potom nie su tak velmi zatazene...takze to uz mam zvyk chodit v papuciach, ktory vyuzijem v dome s dlazbou:) vinyl sa paci aj mne, ale priatel uznava len prirodne materialy, takze jedine dlazba alebo drevo....a u mna ak dlazba, tak jedine s dekorom dreva:)
Odpovedať
@gb68 su aj take baby si zenske ale tie nemaju rodinu a norm zivot len upratuju a ziju v hyper priestore chudatka buduce deti ahahh
Odpovedať
Profilova fotka
my mame na poschodi parkety, na prizemi dlazbu, vyzera ako drevo. nemenila by som
Odpovedať
mamakaja @gb68 neciham cele dni s cistiacimi prostriedkami v rukach na spary v dlazbe a predpokladam ze ta pani ktorej nazor na biele spary sa mi pacil tiez nie,je pravda ze od puberty mam taky zvyk ze kazdy vecer vytriem vsetky podlahy a mop hodim hned do pracky zo savom ale to este neznamena ze som zena bez rodiny a bez normalneho zivota ktora zije v hyper priestore a ano deti nemame a ani mat nebudeme takze ziadne chudatka nebudu mozes si vydychnut kedze by Ta to ocividne trapilo :-)
Odpovedať
@mamakaja ved to, su to bud stare dievky a ich polovicka je handra a cistiaci prostriedok , alebo potom je to tyranie zbytku rodinnych prislusnikov . A uz domaceho milacika v podobe zvieratka si vobec neviem predstavit ! A ked uz , tak izby si bez parkiet neviem ani predstavit a najidealnejsie drevenych , dlazbe podla mna len chodba , kupelka , WC a mozno kuchyna . Je to podla mna prijemnejsi a lepsi material aj co sa tyka zdravotnej stranky ako klby a pod. Z dlazby mozno niekto chlad neciti , ale telo ma iny nazor a nasledky pridu po nejakej dobe a si myslim ze hlavne zeny to zbadaju po rokoch , najhorsi je chlad od noh. Drevo je drevo , darmo.
Odpovedať
@avalonka Nič si z toho nerob. Ani môj vzťah k poriadku sa od puberty nezmenil. Upratujem len keď musím.
Odpovedať
preco si vacsina ludi mysli, ze ked si da podlahove kurenie, tak automaticky tam musi ist dlazba? My budeme mat vsade podlahove a nedavam si dlazbu, teda okrem wc a kupelne. Neviem si predstavit dlazbu v detskej izbe :-S
Odpovedať
@denisamarek vcasina ludi si aj mysli, ze mat 3 druhy podlahy v 1 dome je ciganske riesenie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
v celom dome dlazba a podlahove kurenie + krbove kachle dufam ze to bude ok :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?