Dlažba na betónové schodisko medzi poschodiami v interiéri

Viete poradit? Schody maju sirku 95cm. Chcem aby to bolo dostatocne bezpecne aj pekne. Gresovy obklad sa vraj neodporuca (zle sa reze, na orezanej casti su nezaoblene hrany...). Tak len klasicka keramicka dlazba? Rozmyslali sme aj nad original schodovkami (dlazba s protismykovymi vrubkovanymi drazkami), ale vraj sa do interieru na velke schodisko nedavaju. A mnohe su prave z gresu. Aku triedu protismykovosti treba - kedze sa po nich bude chodit skor v papuciach a slapkach. Na rohy schodu sa davaju len tie "strieborne listy"? Uvitam typ na konkretnu dlazbu alebo sposob realizacie. Do kupelne sme davali Rako Concept - mohol by byt aj na schodoch a v chodbe? Vdaka za nazory.
Odpovedať
ja po skusenosti by som už na schody nedávala dlažbu.Ked sme obkladali,deti mali 14-18. Dnes máme vnúčatá a pri nich si uvedomujem aká je dlažba nebezpečná. Okrem toho drevo sa ľahšie vymení ako dlažba.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Je jedno akú dlažbu si dáte do interiéru.Gresová má najdlhšiu životnosť.Na schody sú nevhodné lesklé druhy dlažieb.S rezaním dlažieb to nemá nič spoločné.Sú aj original schodové dlažby. https://www.google.sk/search?q=dla%C5... http://lepsiebyvanie.centrum.sk/moj-b...
Odpovedať
@antonmesaros 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janulka3210 my sme dali dlazbu marazzi treverk teak 120x30. Je krasna, na prvy pohlad na nerozoznanie od dreva a okrem 3 schodov, ktore su vacsie nemame ani sparu takze lepsie na udrzbu. Kuk moj album "nas domcek" :-) Dlazba nie je leskla ani uplne hladka takze si ani nemyslim, ze je nebezpecnejsia ako drevena. U svokrovcov kde zatial byvame su schody drevene a stalo sa mi aj na nich, ze mi nevydal krok a spadla som. ]-(
Odpovedať
@mandm Je fakt krasna, ale cena je pre nas vysoko nad limit :-( , mame moc schodov a dlazbu hladam prave nie s imitaciou dreva - aby sa nebila s plavajucou podlahou. Aj tak dik :-)
Odpovedať
@antonmesaros Vdaka za linky, na rezanie gresu treba nejake specialne naradie oproti beznej keramike? Alebo to treba dat narezat kamenarovi? Vraj je to problem...ak mam napr.gresovu schodovku 30x60 a chcem ju dat na schody 95cm...odrezane casti nebudu po stranach kde sa rezali zabrusene/zaoblene???
Odpovedať
Profilova fotka
Rezanou časťou to dáte ku stene a prekryjete soklíkom.Práve naopak.Len na gresovej dlaždici sa dá po odrezaní zrezať ,zbrúsiť hrana.Netreba na to žiadne špeciálne náradie .Stačí rezačka na dlažbu a malá karbobrúska s diamantovým kotúčom.
Odpovedať
@antonmesaros To je dobra sprava :-) A pri gresovej dlazbe sa tiez na roh schodov pouzivaju lišty? Je podla vas dobra volba dat si do interieru na schody schodovky alebo kludne staci obycajna protismykova dlazba? Hlavne kvoli bezpecnosti - mame male deti...Co vravite na Paradyz - Arkesia? Tam je vyhodna cena, lebo schodovky predavaju na m a nie na kusy.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulka3210 Lišty sa dajú péoužiť takmer pri každej dlažbe vrátane gresovej. Záleží od nárokov na estetiku a kvalitu. Čo sa týka detí tam asi moc nejde o šmyklavosť dlažby ,ale o šantenie detí a ostrosť hrán schodov. Paradyz - Arkesia nepoznám túto dlažbu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@staronova moji rodicia maju drevo na stupniciach schodiska a tiež sa to riadne šmýka v ponožkach a silonkach. Momentalne riesim oblozenie schodiska, preto som sa aj ocitla v tejto diskusii 🙂, a o inom ako dlažbe ani nepremýslam. Skor hladam namety a inspiracie na riesenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?