Dlažba 120 x 60 a podlahové kúrenie

Má niekto z Vás skúsenosť s rozmerom dlažby 120 x 60 a teplovodným podlahovým kúrením?
Odpovedať
1
2
je vôbec možné takú veľkú dlažbu pokladať na podlahové kúrenie aby sa nepoškodila vplyvom rozťažnosti a ak je to možné, čo treba všetko dodržať pri kladení takého veľkého formátu, dilatácie, lepidlo ........., chcel by som dať na podlahovku veľkoformátový gres a neviem či to bude ok a nevyhodím kopec peňazí do koša keď budem musieť dlažbu vysekať, :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@risoelis Na velkosti nezalezi... Podlahovke to je jedno. Dlazba sa neroztahuje. Zakladom je pouzit flexi lepidlo. No pri velkych rozmeroch byva casto problem nerovnost jednotlivych kusov - je to skratka prilis velke na to aby to bolo rovne. Cize sa moze stat ze ti budu trcat rozky alebo stred bude vyduty... Treba dobre zvazit vyber takehoto formatu... Byva to pri lacnycj aj drahych dlazbach...
Odpovedať
niekde som sa dočítal, že pri podlahovom kúrení by mala byť dodržaná škára medzi dlažbou zodpovedajúca 10-tim %, rozmeru dlažby a pri rozmere 120 cm to je 1,2cm skára, (čo je masaker)
Odpovedať
Profilova fotka
Nebudem to zložito vysvetlovať.Tu o máte dopodrobna rozpísané. http://stavba.tzb-info.cz/dlazby-a-ob... http://stavba.tzb-info.cz/dlazby-a-ob... Oplatí sa preklikať aj linky pod článkami.
Odpovedať
@ivco už som toho naštudoval o tejto problematike skutočne dosť a s rozmerom 60 x 60 a skúsenosťami s podlahovkou som sa stretol niekoľkokrát (tento rozmer je pravdepodobne bezproblémový) ale väčšie rozmery a skúsenosti s nimi pri podlahovom vykurovaní som nenašiel :-(
Odpovedať
Profilova fotka
mame dlazbu 120x60 a podlahove kurenie a v pohode vsetko.
Odpovedať
podlahové kúrenie vôbec nevylučuje použitie dlažby v dome. Práve naopak veľmi často sa používa podlahovka v miestnostiach kde je dlažba. Je to tak napríklad v kúpeľniach, aby človek nemusel chodiť po chladnej podlahe. Taktiež ani rozmery veľký vplyv na to nemajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivco http://www.youtube.com/watch?v=E44MYr... http://www.youtube.com/watch?v=U17mJ7... O pár rokov sa to bude robiť len takto.
Odpovedať
tak podľa všetkého by to malo byť v pohode a rozmer 60x120 sa normálne používa aj na podlahovku :-D
Odpovedať
len si treba najst ozaj sikovneho pokladaca a za dobry peniaz co dnes ani nejde o € ale o kvalitu prevedenia prace ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
veď to dnes človek pred každou naplánovanou činnosťou v dome musí najskôr naštudovať celú problematiku aby mohol neskôr kontrolovať či realizácia prebieha ako má, myslím, že kopec ľudí z fóra po nejakom čase môže ísť robiť stavebný dozor :-D
Odpovedať
už nikto nemá osobnú skúsenosť s takouto dlažbou =-)
Odpovedať
ahoj , skúsenosti sú , treba dodržať správny technologický postup. penetrácia , flexi lepidlo ale kvalitné nie z baumaxu, určite by bolo tú podlahu vidieť . na kolko okruhov máš podlahové kúrenie kam pôjde keremika?
Odpovedať
mám okruhy robené max 100 bm hadice, väčšinou okolo 80 - 90, 16-ka trubka, betónový poter 6 cm, v potery kari rohož 6-ka 15x15, dilatácie tak ako majú byť, ;-)
Odpovedať
Ako starý máš betónový poter už prebehla vykurovacia krivka kúrenia?
Odpovedať
poter má 5 mesiacov ale ešte sa v ňom nekúrilo
Odpovedať
@antonmesaros Genialne. Skoda, ze som o tomto systeme nevedel pred 2 rokmi, ked som sa trapil s krizikmi ...
Odpovedať
Profilova fotka
@risoelis pokial to bude robiť amatér tak počitaj stím že budeš mať problém,pokial to urobý skutočný profesionál ktorý sa tým živý!!! tak budeš spokojne spávať.
Odpovedať
Profilova fotka
@risoelis ja mám skusenosti z velko formátovymi dlažbami, potrebuješ urobiť?
Odpovedať
@skalko1601 ďakujem za ponuku videl som aj tvoju práce a vidím, že si šikovný ale už mám dohodnutého človeka, čo mi to bude robiť, ktorý takéto veci tiež robieva a tiež som jeho prácu videl, len pre pokoj duše som tu otvoril túto diskusiu, prípadne aby som mohol kontrolovať majstra :-D
Odpovedať
akú značku flexibilného lepidla použiť na pokládku veľkoformátovej gresovej dlažby 60 x 120 na podlahové kúrenie?
Odpovedať
máte niekto skúsenosti s týmto lepidlom je také dobré ako sa tvári alebo stačí aj lacnejšie http://www.murexin.sk/upload/Tech_lis... =-)
Odpovedať
a daju sa tie rls raimondi leveling spacers kupit u nas? Kolko to tak vyjde na nejaky set? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@risoelis na čo potrebujete lepidlo na aký materiál? Murexin je dobre lepidlo, ale je drahe za tu cenu zoženiete aj lacnejšie lepidla stejnej kvality, ( Botament, Mapei,Ceresit
Odpovedať
@skalko1601 na gressovú dlažbu
Odpovedať
Profilova fotka
v pohode doporučujem Botament M21
Odpovedať
@skalko1601 a aká je cena
Odpovedať
Profilova fotka
No záleži odkial si ale pohybuje sa 13€ myslim, kolko toho potrebuješ? dobre by bolo aby si použil aj penetraciu stejneho výrobcu samozrejme podľa toho na akú podlahu to ideš pokladať?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?