Dávať pod vynilovú podlahu parozábranu?

Ahojte, mám suchú podlahu, kde je roznášacia vrstva OSB dosky a na to idem položiť vinylovú podlahu. Nelepiť, len naklikať. Mám dať medzi tie OSB a vinyl aj parozábranu? Vďaka.
Odpovedať
@virnik27 Pýtam sa na parozábranu, nie na lepiacu fóliu. Táto podlaha sa nelepí.
Odpovedať
@petiar kup podlozku s integrovanou parozabranou a mas to na 100%
Odpovedať
Aká je skladba pod OSB doskami? Je to podlaha na teréne, alebo nad suterénom, alebo nad iným bytom.....?
Odpovedať
@kntsz Pod časťou podlahy je pivnica, pod časťou nič, len základy. Každopádne skladba podlahy (zospodu) je: parozábrana/IPA, liapor, polysterén, OSB. @eduardgein Ako vidíš, podlahu som už kúpil, podložka s parozábranou v nej nie je, tak preto sa pýtam, či ju treba dať dodatočne.
Odpovedať
@petiar urcite by som daval pod vinyl podlozku s integrovanou parozabranou.
Odpovedať
@virnik27 Je to 9mm hrubá podlaha, vinyl na HDF, naspodu korková vrstva.
Odpovedať
@petiar Chcel som napisat, ze ved na co ti je parozabrana pri plastovej podlahe, ked ta je vodeodolna. Ale v dnesnom prispevku si doplnil zasadnu info, ze to je taka hybridna podlaha plast s hdf jadrom. Podla mna sa nic nestane ked tam parozabranu nedas. Na druhej strane je to zanedbatelna nakladova polozka, ak foliu pod tu podlahu das, tak aj tak to nie je ziadna parozabrana, stale bude odvetrana po okrajoch podlahy, takze osb dosky ti urcite nezhniju. S foliou bude podlaha do urcitej miery chranena pred pripadnou vlhkostou (aj ked neviem akou pri tvojom zlozeni podlahy), lebo parozabranu tam uz mas ved pod osb a liaporom mas lepenku. Niekde som cital, ze parozabrana je nevyhnutna len pri priamom kontakte podlahy s mineralnym podkladom, t.j. cementovy alebo sadrovy poter.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?