Dáva sa pod zaliatie poteru v dome kari rohož?

Dobrý večer, chcem sa spýtať, či sa dáva pod zaliatie poteru v dome karirohož. Počula som že áno, vraj polystyrén pracuje, aby poter nepraskol. Ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
@kusnirova Podľa projektu. Do anhydritu nesmie ísť.
Odpovedať
Profilova fotka
daj tam plastifikátor, vide to lacnejsie a má ten istý efekt.
Odpovedať
@philos áno, alebo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali, ale mame klasicky poter a nemame systemove dosky...... ale karirohož šla pod poter. (na nu sa dali trubky a az potom sa zalial poter..)
Odpovedať
musi tam ist minimalne 6mm
Odpovedať
Profilova fotka
philos, radšej už nikomu neraď...
Odpovedať
Profilova fotka
pokial sa prida plastifikator, ktory z poteru vytlaca vzduchove pory a zvysuje pevnost a prilnavost k podkladu, a polypropylenove vlakna, tak do cementovych poterov kari rohoz nemusi ist ziadna...ja to tak mam...
Odpovedať
Profilova fotka
Spomenul si PP vlákna, teda rozptýlenú výstuž, ktorá plní funkciu "kari rohoží". Plastifikátor obmedzuje množstvo zámesovej vody, čo zabezpečuje veci, ktoré si popísal, nenahrádza ale funkciu výstuže.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Chceli by sme použiť špeciálne príchytky na uchytenie rúrok na KARI. Páči sa mi to hlavne z toho dôvodu, že rúrky by boli zaliate viac v betóne ako keby boli prichytené len priamo na polystyrén. Mám akurát obavu, či sa tie rúrky nemôžu poškodiť ak budeme po nich chodiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Dajú sa niekde zohnať aj také príchytky?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Zdravim vas, akurat to riesim. Tiez uvazujem nad kari sietou, poter bude obycajny, nie anhydrid. Bud tam trubky na podlahove kurenie 16mm. Tiez rozmyslam nad tou kari sietou, aku hrubku...alebo bude stacit zvarane pletivo pouzivane na plot...
Odpovedať
kari siet je tam nanic, ked je len polozena na folii a nie je obtecena betonom. Lepsie je dat do poteru vlakna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan tiez som sa dival, ze to je zvlastne robene...ale ved nie je problem tam dat nieco aby to bolo priblizne v strede poteru...taktiez som uvazova ze keby dam to pletivo zvarane...tak ho mozem dat kludne na trubky podlahoveho kurenia...alebo sa to neodporuca?
Odpovedať
@radoslavc ak nadvihnes kari, o to viac musis davat poteru aby som dodrzal prekrytie rurok... davat vystuz do vrchnej casti poteru nema podla mna zmysel.
Odpovedať
@gashtaan zmysel ma zelezo v podlahe aby bolo odolne nielen voci tlaku ale aj tahu..ked sa to bude hybat a pracovat...myslim ze uplne by stacili velmi tenke zvarane pletiva....tie vlakna plnia ten isty ucel... a nevidim problem keby sa tie trubky pridvihli o pol cm...- nebola by tam 4ka kari siet..ale dvojka pletivo....navyse aj samotne trubky podlahoveho kurenia budu spevnovat poter...
Odpovedať
@radoslavc opat raz si si odpovedal na svoje otazky, takze problem solved.
Odpovedať
@gashtaan to je moj nazor, sorry ak to tak bolo podane...zaujima ma nazor inych, kedze toto su moje dohady...
Odpovedať
@radoslavc mas pravdu, ja zial neporadim, tiez mam len dohady na sklade...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Vsetci majstri mi hovoria ze davat kari siet. Tu viaceri hovoria ze nedavat. Tak ako to vlastne je v pripade cementoveho poteru a podlahoveho kurenia?
Odpovedať
netreba. nebudes mat sustruh v obyvacke. ja som dal len do garaze.
Odpovedať
sustruh nie, ale velka plocha a pocetna navsteva pod vysokym EPS sa mozno k tomu sustruhu priblizi. aj balkon zvycajne drzi na svojom mieste, pokial na nom nezacne skakat 10 ludi. tym neviem ale odpovedat na otazku, len davam do pozornosti rozne premenne.
Odpovedať
aj mne robili minulu stredu poter cementovy a tiez som nedavala pod rurky kari siet ale chlapi my davali domasiny akesi biele vlakna a tri vrchnaky akejsi zelenej tekutiny a toto vraj my nahradi tu kari siet ono sa to vsetko previaze s tym betonom tak uz im len treba verit ze to je dobre a davali my 6cm.
Odpovedať
3 vrchnaciky nahradia kari siet :-D ja zemrem 8-)
Odpovedať
@rkorba ano do kazdej masiny tak radsej zi a neumieraj bola to taka asi 5l bandaska a ten vrchnak bol vecsi nie ako z mineralky a ak vies tak napis kolko sa dava po spravnosti az viem ci my to spravili dobre ale co uz poter je pekny a nemam ho popraskany lebo ho chodim polievat :-D
Odpovedať
@radoslavc @rkorba Tu http://podpora.univenta.sk/2012/07/my... pisu: Veľa ľudí prichádza z myšlienkou upínania rúrky na KARI sieť (výstuž zo stavebnej ocele). Použitie je z konštrukčného hľadiska nevhodné, nakoľko výstuž zo stavebnej ocele by mala prísť nad rúrky podlahového vykurovania a teda do betónovej zmesi. V prípade bežných podmienok však použitie KARI rohože nie je potrebné. Výnimku tvoria na záťaž veľmi namáhané plochy ako sú garáže, priestory s výrobnými strojmi a pod. Ďalšou pre laickú verejnosť málo známou skutočnosťou je nepatrný pohyb rúrok (teplotnou roztiažnosťou materiálu) upnutých na KARI sieť pevne (sťahovacou páskou). Pri pohybe plášťa menej kvalitných rúrok o oceľovú výstuž dochádza k opotrebovaniu a z dlhodobého hľadiska k možnému poškodeniu rúrky. A celkom sa s tym stotoznujem. My sme tiez nedavali kari siet ale vlakna.
Odpovedať
@danculd ked je rurka zaliata v betone (poter), tak nema kam ist a o dakom pohybe 0.1mm pri zohriati o dajme tomu 20C je smiesne rozmyslat a nedaj boze uvazovat ako o opotrebovani rurok s pevnym spojenim za pomoci stahovacich binderiek :-D . Tu kari rohoz tam ludia davaju, len aby sa im trubka lahsie instalovala na podlahu.
Odpovedať
@danculd mas pravdu my sme tiez nedavali kari siet ale davali my vlakna ktore tan beton spoja a plni to funkciu ako kari siet
Odpovedať
tak nakoniec tiez nebudem davat kari siet. Konzultoval som to s viacerymi ludmi a poter budem robit doma z cementu 42,5r. Ten zreje rychlejsie a poter bude po par dnoch pochodzny, oproti beznemu cementu, Pridam tam duvilax, plastifikator a vlakna.
Odpovedať
@radoslavc Mal som poter z betonarky, pochodzny bol uz problemov druhy den. Riadne som ho zalial, prikryl foliou a viac som sa on nestaral. Inak pozor na ten cement, niekde som cital, ze moze sposobit vyrazne zdvihnutie rohov oproti klasike 325.
Odpovedať
@rkorba Tie 3 vrchnaky to je plastifikator a sieť nahradia tie vlakna.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?