Dať na podlahovku dlažbu alebo parkety?

Ahojte, hladam info ohladom toho co je vhodnejsie polozit na poter v ktorom je podlahove kurenie, povodny zamer bol dat dlazbu nakolko dlazba vedie lepsie teplo a parkety ho trocha dusia..aspon take mam doposial informacie...vie mi niekto poradit ako to teda je??? dakujem za kazdy nazor a radu
Odpovedať
Jednoznacne odporucam ist do parkiet. Najlepsie dubove mozaikove s hrubkou 8mm. Mali sme v plane dat ich iba do obyvacky-kuchyne, ale rozhodli sme aj na chodbu a do detskych izieb. Je ale nevyhnutne ich celoplosne nalepit.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus pozriet forum, isto je to tam tisic krat preberane....
Odpovedať
myslím že je to úplne jedno pre čo sa rozhodneš pretože aj tie aj tie môžu ísť. Ale podhalvoku pokiaľ ide o miestnosť, ktorá bude dosť frekventovaná tak by som išiel do hrubšej. A na margo toho čo napísali vyššie fakt je to tu rozpísané už v toľkých témach stačí len pohľadať.
Odpovedať
my sme chceli dat parkety a strasne vela ludi nas odhovaralo, ze potom ta podlahovka ani nema zmysel. mame dlazbu a cez to ide fajnove teplucko, nemenila by som
Odpovedať
@igrak ked uz mas podlahovku hotovu, asi ju mas dimenzovanu na urcity povrch,drevo,koberec,laminat,dlazba.... A porch si podla rad nevyberes,lebo kazdy bude radit ine, ja by som drevo uz nemenila je uzasne po nom chodit, staci ho vysavat, netreba ziadnu vodu,mop,handru.
Odpovedať
my sme dali dubovu podlahu a zatial nemam vyhrady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám v izbe plávajucu podlahu a strašne málo tepla prepušťa( dával som aj tu foliu špecialne pre podlahové kurenie) . zatial kým v ostaných izbách ,kde máme dlažbu alebo linoleum podlaha je dobre že nie horuca ,no v mojej izbe je vlažná!!!( vstupujuca teplota vody je cca 50 -55 stupnov Celzia pre info) otec furt nadáva ,že prečo som si musel dať ten "plavajuci bordel" :-) Ked si budem domček stavať určite nedám plavajucu podlahu! takže asi tak.
Odpovedať
@igorkoo podlaha ma byt vlazna, nie tepla a uz vobec nie horuca,potom je cele kurenie zle urobene. Nam ide teraz do podlahy 30st voda na spiatocke ma 22stupnov, bez krbu je tu vo velkom priestore 24st.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo asi nemas podlahovku,bo do podlahoveho kurenie urcite nejde cca50 az 55 celzia. podla mna dlazba je lepsia.mam ju vsade,ale do izieb som dal plavajucu.treba len pustit vacsi prietok a rozdiel nebude ziadny.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tak každá jedna rodina ináč kuri, a spiatočnu vodu máme 40 stupnovu. a u mojej kamošky su tie stupne ešte vyššie a vyhovuje im to,ale mne tam je už strašne teplo.ináč dom nemáme zateplený ,tepelné straty su dosť výrazné si myslím.a preto máme 24,5 stupna. a nekuri sa celý den. ja mám v izbe 20,5.a pre nás tie stupne čo máte vy ,to by nám nestačilo! ale ide o to ,že tá podlaha strašne veeeela tepla zachytáva.
Odpovedať
Profilova fotka
@dano101 nemaj boja ,máme.
Odpovedať
Profilova fotka
ja viem,ale taka teplota tam ist nemoze a ked ano,tak je to velmi,ale ze velmi zle.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Viac ako 55 st vodu do podlahovky snad ani kotol nemoze pustit, je tam na to nejaka poistka nie? To tu igorkoo trepes nejake bludy.
Odpovedať
zistim teda co mi poviem dodavatel podlah.kurenia...nasiel som aj vinylove..takze dalsie skumanie hmm :-|
Odpovedať
@igrak ak to mas dimenzovane n dlazbu, bude cez kazdu inu podlahu horsie prestupovat teplo, bude treba teplejsiu vodu dodavat systemu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska momentálne kurime v krbes vodným plášťom, ktorý vodu zohrieva. a my máme ešte tie prvé podlahové kurenia ktoré začali dávať v roku 1992 .čierne hrube hadice z dajakej umelej hmoty ,ktore znesu aj 80 stupnov..Včera sme mali vstupnu vodu 49 a vystupnu 38 aj niečo stupnov. a netrepem bludy :-) tie nové systémy neviem kolko znesu,aku teplotu.teraz čo davaju hadice su asi tenkostenné , no tie čo sme my dávali boli hrubšie na stenu.
Odpovedať
@igorkoo idealne urobena asi ieje ked potrebujes taku telu vodu dodavat, tiez sme mali podlahovku z r.1994 , sice nie teplovodnu ale urcite ucinnejsiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska TAK určite su dnešne podlahovky o niečom inom.hadať sa nejdem. a urobene to máme ako aj tu maju na fotkách niektorí.izolácia potom hadice a nato tenky beton.
Odpovedať
@igrak My mame vsade laminatku. Iba v kupelni dlazbu. A nie je problem s vykurenim. Pustam do podlahy max 40C vodu v tych najvacsich mrazoch. Je fakt, ze dlazba v kupelni sa rychlo zohreje a je aj citelne tepla. Bohuzial aj velmi rychlo vychladne. Uz hodinu po vypnuti kotla je studena, zatial co laminatka je stale rovnako tepla celu noc, ci bezi kotol, alebo nebezi. Taktiez si musis povedat aku teplu chces mat podlahu v prechodnom obdobi, na jesen, na jar, ked je sice vonku zima, ale kurit netreba. Dlazba bude vtedy velmi neprijemna na pocit a budes musiet zapinat kurenie o par dni skor. Z laminatky az tak nejde chlad ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?