Dali by ste do domu laminátovú plávajúcu podlahu 6 mm?

Dali by ste si do RD laminatovu plavajucu podlahu hrubu 6mm? Ak ju mate, ake su jej viditelne nevyhody. Ak ju nemate, preco by ste ju podla vasho nazoru neodporucili. Dakujem.
Odpovedať
Dobrý den. 6 mm laminátová plovoučka je tak nouzové řešení. Do novostavby ani náhodou. Osobně jsem to zkoumal asi tak v roce 2005 a po dlouhém bádání jsem se rozhodl pro 8 mm. Důvod je pouze jeden a je jasný na první pohled. Je to jednak těch 6 mm a z toho vyplývající subtilnost zámků. Když vezmete v úvahu pružnou podložku, čili kročejovou izolaci, která se dává pod plovoučku ( 1 - 6 mm ) a současně pravděpodobnost, že polovina kroků skončí na spáře, kde jsou zámky, tak silnější laminát a tím pádem i zámky jednoznačně vyhrávají. Já jsem měl pocit, že 6 mm laminát už všichni vyřadili z výroby a z prodeje. Jinak samozřejmě v konečném efektu silnější = delší životnost. Jinak 6 mm laminátu svědčí abslutní rovina. Požadovaná +-2mm/2m je nedostatečná. :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
urcite nie. je to tenke. aspon 8 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
V bytě máme 7 mm na křivé panelákové podlaze, nivelační stěrku jsme nedělali, takže fakt příšerné nerovnosti, ale podlaha drží už 6 let, žádný zámek nepraskl. Takže bych šla minimálně do 7 mm, ale 8 mm by bylo lepších.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som do novostavby nedal ziaden laminat. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ked sme si robili prve docasne byvanie u svokrovcou dali sme 6 mm plavajucu a kedze bola podlaha kriva tak isla podnu 4mm podlozka tak ta podlaha skutocne plavala 8-) ked sme po nej chodili tak sa nepatrne prehybala a po 3 rokoch zacala praskat na spojoch kde bola podlaha pod nou hrbolata. Kvalita zodpovedala cene.
Odpovedať
do novostavby nedaval je moc tenka
Odpovedať
Profilova fotka
každý materiál má svoje určenie. keď porovnáte frekvenciu pohybu v obývačke a spálni, zistíte, že kým v spálni chodíte dvakrát za deň v papučiach, v obývačke nikoľkonásobne viac a v topánkach. Takže použiť to môžete, ale na menej namáhané miestnosti.
Odpovedať
Ak mate pekny rovny poter, napriklad anhydrit, tak by som sa nebal ani 6mm. Nema sa jej co stat, najma v menej namahanych castiach domu. Ale ak ste usetrili na poteri a nie je az taky rovny, tak o to viac zase musite zaplatit na podlahe. 6mm ma svoju vyhodu aj pri podlahovom kureni. Ma nizsi tepelny odpor a prejavi sa to na rychlejsom nabehu a vyssej povrchovej teplote. Pri rozhodovani musite zohladnit vsetky parametre. Neda sa jednoducho povedat, ze "6mm=tenka=lacna=zla" tak ako to tu niektori kvazi odbornici prezentuju. Mimochodom rodicia maju 6mm laminatku v starom dome na poschodi. Uz je tam asi 5 rokov a nic jej nie je. Ale tiez tam nebol uplne rovny podklad a na niektorych miestach plava viac ako by mala. Ale rovnaky problem by mala aj 8mm podlaha. Inak z funkcneho hladiska je uplne bez problemov.
Odpovedať
@mkbb podobne sme aj my mali urobenú izbu na rýchlo a čo najlacnejšie a tiež kvalita zodpovedala cene. V spojoch sa začala postupne tak podlaha lámať a tak ako píšeš doslova plávala. Na druhej strane za tu cenu som veľa ani nečakal. Ja oosobne by som pre to išiel do 8mm. Predsa len menej či viac frekventované chodenie veľmi nezaváži ked je fakt nekvalitná podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
taka podlaha je núdzové riešenie, narýchlo a lacno dočasne nadobudnúť pekný vzhľad, napr pri prenájme bytu. RD je váš domov z dlhodobého hľadiska, zaslúži si investíciu do kvality a aj estetiky. Pre Vas a aj pre celú rodinu.
Odpovedať
6mm podlaha je za opicami....strašne tenká, nič vám nevydrži, nedala by som to ani ako nudzove riešenie.. spadne ti dačo na nu tak sa ti hned poškodi, poskriabe... aspon 7 mm treba dat
Odpovedať
ja osobne mam v celom dome 10 mm podlahu. Ale moji rodicia, maju v dome 6 mm v kuchyni a na chodbe. Chodba je najfrekventovanejsia miestnost dome, je to vstupna cast a ide sa cez nu ku vsetkym miestnostiam v dome. Prave nedavno sme sa bavili, ze ju uz maju cca 12-13 rokov. Povodne ju davali ako nudzove riesenie, ze ked sa nieco oskrie, alebo znici, prikryju ju kobercom. Podlaha je napocudovanie ako nova, bez jedinej chyby. Takze by som sa toho az tak nebala, pokial nie je iny moznost
Odpovedať
Článok sa načítava...
my mame v celom dome drevenu podlahu a ta ma asi 15 mm. urcite by som isla do dreva, ak mas oznost porovnat je to viditelny rozdiel. v byte sme mali laminatku ale len v kuchyni , inak bol cely byt tiez drevo... a drevo je drevo je to teplejšie, neklopka to tak.. ja osobne laminat nemam rada, sestra ma v celom dome a je to studene a hlučne a hlavne sa lahko znici a doskriabe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Rozhodne nie, 6 mm nášľapná vrstva je tenká .
Odpovedať
Vynil je naj riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
My ju mame ako nahradu-nemali ame dost penazi na taku aku sme chceli. Po mesiaci sa to rozlieza...neodporucam ak mate na inu-kvalitnejsiu,hrubsiu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?