Co su to za diery v tramoch?

Zdravim, V byte je urobene "2. poschodie" z tramov a pred chvilou som v nich nasiel diery, ktore su vyplnene uplne jemnym drevenym prachom. Tie diery vacsinou idu skrz cely tram, ale ten dreveny poprasok sa najde aj iba v puklinach a skrabancoch. Prikladam fotky, ale na jedej sa zda ze je nieco biele v tej diere, ale nic biele tam nie je iba normalne drevo, ktore nevyzera nijako odlisne od tramu, to len sa zda ze je to biele pretoze som to fotil s bleskom.
Odpovedať
Profilova fotka
Drevo po brúsení neočistené od pilín
Odpovedať
@htr38 Mám dojem, že sú to staré už použité trámy predtým z určitých dôvodov prevŕtané, potom opravované štopľami a znovu prevŕtané vrtákom menšieho priemeru. Na novom mieste diery neodborne zaplnené zmesou lepidla a pilín za účelom kamufláže.
Odpovedať
@antonmesaros Takze to nie su ziadne cervotoce ani plesne alebo huby ano ? @viktor811 Lepidlo a zmes pilin to nie je urcite, to je uplne makke, ak to nie je ziaden parazit ani plesen, tak to sedit na to co vravi antonmesaros
Odpovedať
Profilova fotka
Červíky také veľké diery nerobia.
Odpovedať
@antonmesaros ok dakujem. A plesne alebo huby to byt tiez nemozu ?
Odpovedať
Mozno sa ti tam uhniezdil nejaky hmyz. Ten si po "ubytovani" v diere zvykne akoby zalepit otvor.
Odpovedať
Profilova fotka
@htr38 mne sa to zda ako (asi zle) zatmelene drevo.. urcite to nie su ziadne "zivocichy" a plesen uz vobec..aspon posledne foto tak vyzeraju
Odpovedať
taketo "vyspravky" sme mali v starom nabytku vyrobenom v rumunsku. Uz to bolo horzne davno. Rozne ryhy tym boli vyplnene. Tiez to bolo makke, ale kedze to bolo nalakovane, tak to tam nejako drsalo. Ako nejaky jemny prasok z dreva. Mozno patier - ked smirglujes panungekel, tak sa tiez taky prasok tvori :). Ten nabytok sa postupne sam uplne rozpadol. Tak snad sa ti to poschodie nerozpadne :).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?