Čo sa stane s plávajúcou podlahou, ak začnem vykurovať až o rok?

Ahojte.Potrebujem od Vas radu.Chceme uz tuto zimu polozit plavajucu laminatovu podlahu.Poculi sme ze je mozne ze sa plavajuca podlaha moze nadut ak zacneme kurit na druhu zimu.Mame podlahove kurenie-je mozne aby ta vlhkost poskodila podlahu.???Nechceme si narobit problemy tak piste Velmi Vam uz vopred dakujem
Odpovedať
Zase jedna pani povedala...:-) To zalezi na tolkych faktoroch, ze kazdy co ti tu nieco napise sa myli a klame sam seba... Ano moze sa vydut a nie nemusi sa vydut...
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi od vlhkosti v potere a vo vzduchu... Moze sa stat, nemusi. Neriskoval by som. naco? Preco ju chcete klast? Ide to rychlo, dajte ju pred nastahovanim. P.S. podlaha je zenskeho rodu... Bez urazky.
Odpovedať
cize bolo by lepsie podlahu zalozit az nahrejem a vykurim poter a miestnost.ako to je cez leto ak sa nekury a potom odrazu sa miestnost nakury ta vlhkost nebude?
Odpovedať
@terezka001 cez leto byva vacsinou teplo
Odpovedať
prehriat poter musis tak ci tak, spustit program postupneho vyhrievania a chladnutia poteru. Pokladat teraz ked tam cez zimu nebudete je uplne zbytocne. Vlhkost prec nedostanes len kurenim.
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa trápi podobný problém: podlahové elektrické kúrenie ide až na povrch poteru. Ak položím plávajúcu podlahu Quick- step, budem musieť cez zimu aspoň temperovať? Stavba je 4-ročná, nemala by byť vlhká.
Odpovedať
ja by som sa viacej bál o rúry (kanalizácia, voda) ako o podlahu :-x
Odpovedať
@riama276 Dobrý deň, ide o to, kedy sa robil poter. Teraz nejde o steny. Pred pokládkou treba zmerať ostatkovú vlhkosť.
Odpovedať
@riama276 A bolo by dobré temperovať - nenechajte klenúť teplotu napr. na 10°C - vtedy totiž rastie aj relatívna vlhkosť vzduchu a chladnú konštrukcie (povrch).
Odpovedať
Profilova fotka
Poter sa robil pred rokom , ale s mojím šťastím na firmy sme ho tento rok opravovali. Firmy, ktoré robia elektrické podlahové kúrenie i plávajúcu podlahu merajú ostatkovú vlhkosť. Ďakujem. Budem temperovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebelix Vodu v dome zavedenú nemám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
zbytocne ju klast teraz ked sa neplanujete stahovat.stale ju budes prikrivat aby sa neposkodila a nakoniec bude kopec doskrabanej povies si nech dva roky aspon vydrzi a potom ju vymením.viem kazdy hovorí budeme sa vyzúvať ale vzdy zvonka obutý a ved to len prebehnem a skalky na topankach.dalsia vec moze fakt napucat no netvrdim ze musi ale pokial sa tam nekuri tak je to dost velka pravdepodobnost .(moja skusenost nechal som medzeru pookraji 2cm a pri nastahovani sme museli este pookrajoch dalsie 2-3cm odpilit co sa tak roztiahla podlaha).a najlepsia pikoska je ze kupis teraz podlahu po 13e a orok ked sa budes stahovat bude uz ten dekor po 10 dost ludi nato nadava aspon z vlastnej skusenosti. ked zoberies podlahu na cely dom tak to aj trosku spravi rozdiel na tej cene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?