Co sa da urobit s touto podlahou?

Ahojte ludia, viete mi niekto poradit, co sa da urobit s takto poskodenou podlahou? Fotky su v prilohe. Ako az tak ma netrapia tie ryhy, ale skor tie "skvrny"? flaky? ci ako to nazvat. Podlaha je drevena. Da sa nejako obnovit? Nejakou inou cestou ako brusenim a lakovanim?
Odpovedať
@martin1079 Prebrúsiť a nalakovať. Či aký iný spôsob si mal na mysli? Pokropiť svätenou vodou? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine potom prikryt kobercom :-D
Odpovedať
Chcel som vediet, ci je aj iny sposob, nemal som ziaden konkretne na mysli. Poprosim seriozne odpovede... Ak je tu aj nejaky majster, ktory by to vedel urobit, prosim spravu. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin1079 fakt iba prebrúsiť a znovu nalakovať, iná cesta ako obnoviť túto poškodenú podlahu nie je. alebo potom spomínaní koberec, ale to asi nechceš :-D :-D
Odpovedať
@martin1079 je mi jasne, ze chces seriozne odpovede, ale okrem brusenia aj mne napadla ta svatena voda a koberec. Nejaky patlos by to este pretrel jednou vrstvou laku, ale to je uplne scestne riesenie. Takze pozicat brusku, kupit lak a hura na vec ;-) A asi by som sa pre buducnost vyhla lesklému laku a vybrala matny a kvalitny, hlavne odolny oteru (epoxid, PUR)
Odpovedať
neviem čo by si s tým chcel iné urobiť. tie diery nemáš čím zakryť, treba ich proste len zbrúsiť. je to makačka ale bude to potom stáť za to
Odpovedať
@zita19 Ten pur lak vobec nie je extra odolny. Mam najkvalitnejsi aky existuje matny nastriekany na masivnych schodoch a skriabe sa to jedna radost aj mikroskrabance vidno pri zasvieteni slnka na schody. Na tmavej podlahe to vzdy bude vidiet.
Odpovedať
Profilova fotka
mas podla mna len dve moznosti, bud dat na podlahu koberec alebo si zavolat niekoho, kto sa venuje renovacii drevenych podlah. ten ti bude vediet povedat, co sa bude musiet spravit no isto je potrebne ju prebrusit a znova nalakovat aby zas nejaky ten cas vydrzala
Odpovedať
@klara321 prezrad, aky to je lak, co je najkvalitnejsi aky existuje?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin1079 tak skuste nejaky vosk a prelestit,ale to nebude riesenie na dlhsiu dobu, ale mozno pre vas postacujuce, no prebrusit to a nalakovat je velmi jednoduche ;)
Odpovedať
Povedal by som ti co s nou ale pacit sa ti to nebude :-D :-D :-D Vymenit za novu, hodit na nu nejaky koberec alebo maknut, zbrusit to, nalakovat a budes mat paradnu podlahu. Len ked sa niekomu raz nechce
Odpovedať
Profilova fotka
podlaha je z prírodného materiálu, ktorý ak nie je už od začiatku postupu kladený správne, nedá sa s ním nič urobiť. Keď sa ešte robili dýhované nábytky, ak sa jeden dielec na ploche prebrúsil, vyhadzovala sa celá zostava, lebo dýha sa nedá doplniť. Ale ja na tej podlahe nevidím žiadne zjavné vady, nie je vyštiepená, to čo posudzujete sú skôr estetické vady a tie sa budú opakovať aj po prebrúsení a prelakovaní a tie sa tiež nedajú robiť donekonečna. Užite si ju, po čase vymeniť. Pre klepnutý nárazník tiež nevymieňate auto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan To ja neviem aky to je lak, bezne sa kupit asi neda. Je dvojzlozkovy. Sused, co robi masivne schody, ked som sa ho pytala pred renovaciou /renovacia po 8 rokoch pouzivania pri detoch/ ze ci by tie schody nemohli nalakovat nejakym kvalitnejsim polyuretanovym lakom, tak mi odpovedal, ze ved to je najkvalitnejsi polyuretanovy protismykovy a ja neviem este aky lak, ze aby som si nalepila na schodnice naslapy :-) ze nic lepsie neexistuje. Vo velkom robi schody aj do Rakuska a Svajciarska, takze to nie je ziadny smejd, tie jeho schody. Ale mozem sa ho spytat na znacku, ked ho stretnem, len viem, ze si to niekde davaju miesat a plnit do flias. Hold moje schody su skoro tmavo hnede, takze vsetko je na nich vidiet.
Odpovedať
@klara321 mohol som tusit, ze taky megalak svajciarsky bude len podpultovy tovar :\ Inak, dvojzlozkovy si urcite nedavaju nikde miesat - znamena to prave opak - je nutne ho miesat na mieste, lebo ho treba rychlo spracovat.
Odpovedať
@gashtaan Nuz co uz, kto pouziva kvalitne farby, laky a pod. tak to su asi vacsinou podpultovky, co sa bezne u nas v maloobchodoch kupit nedaju. Podobnu skusenost mam s farbou na eurookna. Ked som sa vyrobcu pytala, co je to za farbu, pretoze som potrebovala nieco zatriet na nich, tak vraj to bezne nekupim a doniesol mi farbu v zavaraninovom pohari :-)
Odpovedať
@klara321 nuz, nemozem nic ine len nesuhlasit... ale ked uz si to ujo miesa doma v kuchyni, bol by blazon, keby netvrdil, ze to je najkvalitnejsie ake existuje.
Odpovedať
@gashtaan Davaju si to miesat a plnit, pytala som sa na to. Neviem co to je za dvojzlozkovy lak len viem ze je polyuretanovy, ale vydrzi to dlhsie ako 30 min. ako napr. pri dvojzlozkovych epoxidoch.
Odpovedať
dakujem za rady vsetkym. podlaha ma 6 rokov, ak je toto potrebne robit tak casto, tak ... :) radsej fakt vymenit.
Odpovedať
@martin1079 No hold, je to masivna podlaha, treba si to uvedomit. Ja som masivne bukove schody musela renovovat po 8 rokoch.
Odpovedať
Tak ako ono vydrží masív čo to, len tiež sa oň treba starať, aby to tak aj bolo. Nič nie je večné a zvlášť nie prírodný materiál
Odpovedať
@klara321 mozno teraz napisem uplne z cesty, ale kazda dvojzozkova farba ma limitovanu dobu kym jej zlozky zreaguju. Expoxid tu pol hodinu, mozno nejaka ina technologia par hodin, ale, kurna, co uz to musi byt za utrejch, ze namiesany v pixli vydrzi cele hodiny, mozno dni, kym docestuje z AT do nejakej diery na Slovensku bez uhony... A ked este ujo odkeje do sedemdecky po uhorkách, tak toto je taky level, ze vypalovane silikonove laky su proti tomu cajicek... :-S @martin1079 ak sa ti zda, ze 6 rokov bezudrzbovych je malo, tak to si mal dat dlazbu. Drevo je prirodny material, ktory nevydrzi vsetko, lak si tiez nezachova povodne hodnoty na vecnost. Jednak starne, jednak je mechanicky a aj chemicky poskodzovany... Podla mna 6 rokov je slusny vykon na podlahu denne pouzivanu. A ber to pozitivne. Priemerny vek dozitia v tomto state je nejakých 77 rokov, odhadujem, ze uz nemas 18, takze ostava ti tu podlahu obrusit len 5 - 6x kym ti pribuzni vyberu dreveny spacak co ti k pleti pristane To zas nie je az tak vela. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?