Čo s medzerami pod oknami pred poterom?

Profilova fotka
Ahojte, zaujímal by ma Vás názor, prípadne skúsenosť ako vyriešiť problém s medzerou, ktorá vznikla pri osádzaní balkónových okien medzi základovou doskou a spodnou časťou (rámom okna). Okná sú osadené len na krajoch a v strede na kúskoch kvádroch, medzi zostali prázdne miesta. Oknári nám poradili zaliať tie miesta spolu s poterom (zrejme je to lepšie pre stabilitu okna) len sa bojím tepelneho mosta, ktorý tam vznikne. Ako to vyriešiť tak, aby bol zachovaný minimálny prestup tepla smerom von a zároveň, aby bolo okno na stabilnom podklade? Vďaka!
Odpovedať
Profilova fotka
Skús dať fotografiu. My máme pod posuvným oknom Ytong.
Odpovedať
@marbla Mam pre teba jednu zlu spravu: To ste mali mat podmurovane uz pred oknami!!!! Oknar mi ku kazdemu oknu (vchod, HS portal, PSK) dal extra mieru od vagrisu, murar to pekne podmuroval. Ytong a nato 0,5-1cm klebru, zasalovat hoblovanymi doskami! Hlavne pozor pri HS portale a velkych francuzskych oknach, musi to byt dokonale rovne, inak hrozi tazke zatvaranie... Pytas sa na tepelny most - dobra otazka. Pod okna pride normalny fasadny polystyren (ak zateplujete fasadu). Okrem toho - poter nezaliat az do roviny fasady, ale dat co najviac styroduru - ako debnenie pre poter (aby sa beton nevylial spod okien ;-) )
Odpovedať
Najlepšie je osádzať balkónové dvere ak sa zospodu nacvakne rozširovací profil potrebnej výšky a nieje potom problém s tepelným mostom pri zalievaní poterom. Teraz odporúčam dať do medzier z vonkajšej strany nastojato tvrdený polystyrén 1 cm a zvonku ho zašprajcovať nejakým hranolom,doskou a tehlami aby ho pri zalievaní nevytlačilo. Troška sa s tým treba pohrať.Potom dáte hranol preč a zostane tam polystyrén a dorobíte z vonka. Tým sa preruší tepelný most. Tie kvádre zarovnajte sekáčom na šírku spodneho okenného profilu,alebo prahu-neviem čo tam máte...
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok vďaka, takto nejak sme si to predstavovali. Zvonku ešte pojde fasádny EPS, ktorý pritlačíme o ten 1 cm polystyrén a myslím, že by to mohlo stačiť. Podkladať tam určite nič nebudeme, len sa to zalaje s poterom, aby tie okná boli na pevnom podlade.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Tiež riešim túto otázku mne okenári povedali že sa má medzera podliať poterom ked sa bude robiť... je to ok ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?